No i po testach, ale nie tak do końca bo tylko z
D@rio przeprowadziłem videorozmowę do
patrykbartek się nie dodzwoniłem bo nie odbierał
Początkowo miałem problemy z nawiązaniem połączenia bo próbowałem to zrobić na starej platformie simplusa hehe

ale po przejściu na nową było już wszystko ok

Moje odczucia po przeprowadzeniu takiej wideorozmowy nie są najlepsze gdyż obraz nie był najlepszy a wielkość tego obrazu jest niezaduża więc to że widzimy naszego rozmówcę jest raczej symboliczne. Poza tym czasami miałęm problem z dosłyszeniem co mówił D@rio ale to raczej przez to że byłem w centrum handlowym gdzie leciała muzyka i dochodziły odgłosy z otoczenia więc w takich warunkach przydał by się zestaw słuchawkowy, ale w domowym zaciszu nie powinno być problemów z dosłyszeniem naszego rozmówcy.
A co mnie jeszcze zaciekawiło a raczej zaskoczyło to to jak wracając z Katowic do Żor sprawdzałem gdzie stracę zasięg 3G i co chwilę dawałem aby telefon wyszukiwał ręcznie sieci z zasięgiem 3G w centrum Katowic wszystkie sieci miały 3G a wyjeżdzając z Katowic zasięg 3G Orange tracił się i wracał spowrotem więc ta sieć ma najmniejsze pokrycie na obrzeżach miastach choć już poza katowicami Orange jeszcze miał zasięg a Plus już nie i tu było moje ździwienie bo na liście sieci z zasięgiem 3G nie było już Plusa a pomimo że korzystałem z simplusa miałem sygnał 3G na maksa

więc wychodzę do trybu głównego a tam mi się ukazuje napis
Era 
i jak to możliwe że simplus zalogował mi się do ery, jak wcześniej próbowałem zrobić to ręcznie to nie było takiej możliwości a w trybie automatycznym telefon się jakoś zalogował do Ery i tu trochę zawaliłem sprawę bo jak się zorientowałem że jestem w Erze próbowałem nawiązać jakiekolwiek połączenie ale wtedy stracił się zasięg 3G także dla ery a nie miałem możliwości się wrócić bo jechałem autobusem, teraz nie daje mi to spokoju jak to było możliwe że simplus zalogował się do Ery jeśli miałbym swój samochód zaraz bym tam się wrócił i badał sprawę no ale tak pozaostaje w niepewności. Co do zasięgu w katowicach to chyba Era ma tam największe pokrycie ale za to Plus ma zasięg w Mikołowie gdzie pozostałe sieci go nie mają.