• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 96 z 318
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 318

#218626  autor: lukas63
 04 wrz 2007, 10:44
enrju pisze:Tutaj znalazlem cos ciekawego na temat cen polaczen:
"Poza tym tylko Stali Abonenci korzystający z oferty Wymiany telefonu na nowy w ramach nowego abonamentu za minutę połączenia do wszystkich sieci płaca 50 gr, a wewnątrz sieci i na numery stacjonarne tylko 20 gr." Jezeli tak przedstawiaja sie ceny polaczen przy przedluzaniu umowy to oferta robi sie calkiem korzystna i chyba jednak pozostane w erze :) .

Po dluzszym zastanowieniu dochodze do wniosku ze tutaj chodzi chyba jednak o oferte uniwersalna 20zl - 40 minut czyli 50gr/min, i o oferte taniej w sieci 20zl - 100 minut czyli 20gr/min. Dobrze rozumuje ? :|
Dobrze rozumujesz - chyba jednak o to chodzi

#218632  autor: kubako
 04 wrz 2007, 11:52
Dziś (dokładnie 2 miesiące do końca umowy) pojawiła się propozycja na iboa - 4 pakiety za 85 lub 5 za 100,50 + telefon (se k800i za 299/149zł.) czyli standard. I tu pojawia się moje pytanie - czy napisać do konsultanta ds. utrzymania klienta i od razu wyjechać ze stawką 16,50zł. za pakiet (bo taka propozycja mnie interesuje) czy jeszcze poczekać? Sądzicie, że uda się wytargować jeszcze zniżkę na telefon? Jak już pisałem obecnie mam 2 pakiety za 40zł. + pakiet z przyjacielem za 30zł. a miesięczne rachunki z ostatnich 12 miesięcy to średnio 80-90zł.

Jakie są Wasze doświadczenia w tej dziedzinie?

Jak już wcześniej wspomniałem chciałbym SE k800i. Gdy zrobiłem taką "symulację" jakbym zamawiał telefon przez iboa, to na liście pojawiły się takie możliwości:
Sony Ericsson K800i (UMTS)
Sony Ericsson K800i brąz
Sony Ericsson K800i czarny + zestaw słuchawkowy Bluetooth Jabra BT 135

Czy to oznacza, że mogę zamówić model brązowy, ale będzie on bez zestawu słuchawkowego?

#218654  autor: D@rio
 04 wrz 2007, 13:57
Mel pisze:Jaka strata pracy? To już jakaś nadinterpretacja. Co z tego, że się wyśle skargę? Nie pyskowała, nie używała wulgarnych słów, nie rzuciła słuchawką, więc przełożony popuka się w czoło i z politowaniem pokiwa głową nad taką skargą. I dobrze zrobi.
no właśnie. Za skargi nie wywalają z roboty. Najwyżej odsłucha jeszcze raz wnikliwie rozmowę, porozmawia z tą konsultantką, przeanalizuje zachowanie konsulantnki z rozmowy klienckiej, wpisze że "skarga rozpatrzona negatywnie - brak podstaw" w system i życie toczy się dalej ;)

Obrazek

#218747  autor: skalak
 04 wrz 2007, 18:21
Za miesiac konczy mi sie umowa, dostalem odpowiedz na maila od Ery(nie raz wklejanej w tym temacie) i chcialem skorzystac, ale nie mam pojecia gdzie moge znalesc opcje zamowienia aneksu na stronie iboa. Prosze o podpowiedz.

#218764  autor: kubako
 04 wrz 2007, 19:23
skalak pisze:nie mam pojecia gdzie moge znalesc opcje zamowienia aneksu na stronie iboa

Pisałem dziś na ten temat TUTAJ :-)

#218818  autor: adrianello
 04 wrz 2007, 20:45
@kubako,

ja napisałem maila i zniżkę mi dali już po pierwszym, gdy później napisałem w sprawie negocjacji ceny telefonu, otrzymałem informację, że mają ceny sztywno ustalone przez producenta i dlatego nie mogą ich zmienić (dotyczyło to akurat Samsunga U600) ale spróbować możesz :-) bierzesz ciut wyższy abonament i rachunki też masz wyższe :-)

#218819  autor: kubako
 04 wrz 2007, 20:47
adrianello pisze:napisałem maila i zniżkę mi dali już po pierwszym,
I od razu napisałeś, że chcesz 16,50zł. za pakiet? Czy sami zaproponowali?

Zobaczymy, parę minut temu też do nich napisałem...

#218822  autor: adrianello
 04 wrz 2007, 20:51
Nie napisałem, ze chce taka kwotę za pakiet :-)

napisałem piękne porównanie oferty Play`a do oferty przedłużeniowej ery, która jakby nie patrzeć w podstawowej wersji wypada bardzo blado i wówczas napisali mi w zasadzie standardowego maila z ofertą gdzie cena jednego pakietu wynosi 16,5zł :-)
 #218894  autor: kara13
 04 wrz 2007, 22:44
Witam
Kończy mi się niebawem umowa w Erze. Nie wiem co wybrać. Interesuje mnie oczywiście wymiana aparatu.
Do tej pory miałam abonament za 20zł i w tym 40 minut.
Na dzień dzisiejszy mam do wyboru
- przedłużyć umowe za 25 zł i 40 minut plus 600 minut do wykorzystania w erze i na stacjonarne
- nowy abonament za 20 zł i 40 + 40 minut na ere i stacjonarne
- nowy abonament za 30 zł plus fajniejsze telefony do wyboru i tam tylko 40 minut do wykorzystania.

Co z tych trzech opcji jest najbardziej korzystne? Moze coś przeoczyłam :?
Mówiąc szczerze ta promocja z dodatkowymi 600 minutami lub 40minutami jest dla mnie ciut głupia bo tylko do wykorzystania w erze i na stacjonarne i to troszke ogranicza i trzeba uważać do kogo się dzwoni.

#218904  autor: lukaszek1234
 04 wrz 2007, 23:04
powiem Ci jedno przedłuż tak jak ja abonament za 30 zł i tani telefon takie wrunki jak telefoniczna okazja chyba tylko tych 600 min nie ma tylko 2x po 60 min na miesiac ale nie wiem jak dostane aneks to Ci napewno powiem hm. To jest w tej chwili najkorzystniejsze. i mozesz sobie dowolnie zmieniać pakiety jak chesz. i abonament masz i tak 30 zł. Tylko że musisz zadzwonić i powiedzieć co chcesz od nich, bo to nie jest oferta standardowa, ja tak zrobiłem. To zawsze tylko 5 zł więcej niż 25 a różnica cenie np k550i to 498zł czyli niemało:P

[ Dodano: 2007-09-04, 23:04 ]
zapomniałem dodać przy nowej aktywacji dochodzi ci 50 zł za aktywację czyli nieopłacalne! lepiej przedłuż jak mówię ci:P

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#219015  autor: pivovar
 05 wrz 2007, 15:07
Czy jest szansa na pozostanie przy abonamencie - 4 oferty 2xOU+OTWS+OW przy przedłużaniu umowy :?: W regulaminie wyczytałem:

"15. Jeśli przy podpisywaniu aneksu Abonent zmieni posiadaną taryfę lub posiada taryfę Era Nowy Komfort cena zakupu telefonu będzie uzależniona od liczby posiadanych ofert.
16. Abonent zainteresowany zrealizowaniem oferty „Wymiana telefonu” na taryfie Era Nowy Komfort może skorzystać z zestawów wymienionych w punkcie 19"

rozumiem, że to oznacza pozostanie przy tym co mam i wybranie sobie telefonu z tabelki z ilością obecnych ofert :lol:
i drugie pytanko - czy ktoś "wynegocjował" niższą cenę za K800 lub K810 przy 4/5 ofertach,
chodzi mi szczególnie o K810i

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#219020  autor: kubako
 05 wrz 2007, 15:26
pivovar pisze:czy ktoś "wynegocjował" niższą cenę za K800 lub K810 przy 4/5 ofertach,
chodzi mi szczególnie o K810i
Z tego co wyczytałem na forum, to ceny telefonów zależą od producentów tychże, a operator sieci nie ma nic do powiedzenia w tej kwestii...

#219164  autor: adam.wisnia
 05 wrz 2007, 21:40
czesc.

Niby operator nie ma nic do gadania ale przy moim pierwszym odebranym telefonie od speca od przedluzania umow z ludzmi (po moim mailu z ochrzanem ze nie interesuja sie stalymi abonentami) proponowal mi 4 oferty za 66pln i danie nizszej ceny na n73 niz ta z cennika (o czym pisalem pare stron temu).

Wszystko byloby ok i przedluzylbym z erą ale zazdwonilem do tego samego Pana (zostawil mi swoje nazwisko i mowil zeby kazac go laczyc ze soba), a on ze owszem dadza mi te 4 oferty za 66 (standardowa znizka) ale telefonu juz taniej nie.
Wkurzylem sie niebywale (najpierw obiecuje ale przy drugim kontakcie wogole nie pamieta swoich slow) - to bylo wczoraj.
I dzis podpisalem umowe na przeniesienie numeru do Orange.
Nie zamierzam dalej byc w sieci w ktorej sa klamcy i naciagacze (nie twierdze ze w orange ich nie ma ale wole sprobowac w nowej dla mnie sieci).

Wzialem nowy telefonik ktory zamierzam sprzedac (+ sprzedaz starego) i w sumie wyjdzie mi na to ze za niewielkie pieniadze (dolozenie) bede mial wymarzonego n73 - bez nerwów i naciągania.

Pozdro.

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#219184  autor: kubako
 05 wrz 2007, 22:28
Dziś dostałem odpowiedź od Kierownika Zespołu ds. Utrzymania Klienta na mojego maila w sprawie niezbyt ciekawej propozycji przy podpisaniu aneksu. Co się okazuje - bez problemu, już po pierwszym mailu zmienili warunki:
- Era Nowy Komfort z 2 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 80 minut lub 320 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 33,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 1200 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
- Era Nowy Komfort z 3 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 120 minut lub 480 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 49,50 zł z VAT + jednorazowy pakiet 1800 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
- Era Nowy Komfort z 4 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 160 minut lub 640 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 66,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 2400 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
- Era Nowy Komfort z 5 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 200 minut lub 800 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 82,50 zł z VAT + jednorazowy pakiet 3000 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
Czyli średnio o 20% taniej w porównaniu do pierwotnej oferty. Niestety ceny telefonów są sztywne i nie nadają się do negocjacji - trudno - jakoś przeboleję te 99zł. za k800i :-)

Ergo - warto pisać maile i walczyć o swoje :-)

#219211  autor: przemek910
 05 wrz 2007, 23:12
kubako pisze:Czyli średnio o 20% taniej w porównaniu do pierwotnej oferty. Niestety ceny telefonów są sztywne i nie nadają się do negocjacji - trudno - jakoś przeboleję te 99zł. za k800i

Ergo - warto pisać maile i walczyć o swoje
masz pkt. premia? nimi możesz sobie 'zbić' cenę telefonu.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#219218  autor: kubako
 05 wrz 2007, 23:50
przemek910 pisze:masz pkt. premia? nimi możesz sobie 'zbić' cenę telefonu
Mam, dlatego za k800i zapłacę 99 a nie 149zł. jak pierwotnie zakładała oferta :-) Zastanawiam się jeszcze czy warto brać ten blueconnect w telefonie - fajnie to na k800i wygląda?
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2007, 10:48 przez kubako, łącznie zmieniany 1 raz.

#219236  autor: kara13
 06 wrz 2007, 08:12
lukaszek1234 dzieki za odpowiedź. Z tego co zrozumiałam na stronie nie znajde tej oferty a jedynie telefonicznie musze podpytać? A do wyboru sa te same telefony co w promocji "wymień swój telefon"?

#219250  autor: pivovar
 06 wrz 2007, 09:55
Czy ktoś próbował wziąć do K800/K810 zamiast słuchawek BT - słuchawki HPM-85 ? Ciekawe czy da radę :lol:

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#219278  autor: Marna
 06 wrz 2007, 13:49
Możecie napisać jak wygląda rezygnacja z usług Ery po upłynięciu czasu określonego w umowie? Powołujecie się na jakiś pkt regulaminu?

Nic się nie spełni, jeśli nie jest wpierw marzeniem

#219281  autor: kubako
 06 wrz 2007, 14:04
Marna pisze:Możecie napisać jak wygląda rezygnacja z usług Ery po upłynięciu czasu określonego w umowie? Powołujecie się na jakiś pkt regulaminu?
Proszę bardzo, oto fragment regulaminu dla oferty promocyjnej "Era Nowy Komfort":
III. 1. W przypadku zawarcia Umowy w ramach niniejszej promocji, zgodnym zamiarem Stron jest, aby świadczenie usług telekomunikacyjnych na podstawie Umowy trwało co najmniej przez okres 24 pełnych Cykli rozliczeniowych, licząc od dnia aktywacji. Po upływie tego okresu Umowa ulega przedłużeniu na czas nieoznaczony, chyba, że jedna ze Stron złoży na 30 dni przed jego upływem pisemne oświadczenie o nie przedłużaniu czasu Umowy.
Z tego co się orientuję to przy okazji innych ofert warunki są te same.

Natomiast po upłynięciu tego okresu, umowa wygasa z końcem okresu rozliczeniowego który obowiązuje 30dni po wpłynięciu do Ery Twojej rezygnacji.
Trochę to zagmatwane, ale w praktyce wygląda tak:
- 6.09 wysyłasz rezygnację
- Era dostaję ją 10.09
- od tego dnia liczysz 30 dni, czyli 11.10
- okres rozliczeniowy kończy się np 15.10 i tego dnia następuje całkowite zaprzestanie świadczeń

Mam nadzieję, że wyłożyłem to dość jasno. Jakby co pisz do BOA - mi odpisali szyko, zwięźle i zrozumiale :-)
  • Strona 96 z 318
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 318
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96