• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 94 z 318
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 318

#216888  autor: crux
 29 sie 2007, 13:36
D@rio pisze: W takim razie zostanie zamknięty z pojawieniem się pełnych ofert na urodziny Ery.
Co to znaczy pełnych ofert? Teraz nie są pełne? Ma się coś zmienić jeszcze?

Pozdrawiam

#216890  autor: D@rio
 29 sie 2007, 13:39
crux pisze:Co to znaczy pełnych ofert? Teraz nie są pełne? Ma się coś zmienić jeszcze?
a skąd mam wiedzieć? ;) Nie jestem wróżką. Czasami bywało tak, że jeszcze we wrześniu były modyfikacje albo jakieś ruchy sygnowane urodzinkami...

Obrazek

#216900  autor: przemek910
 29 sie 2007, 14:11
D@rio pisze:rux napisał/a:
Co to znaczy pełnych ofert? Teraz nie są pełne? Ma się coś zmienić jeszcze?

a skąd mam wiedzieć? Nie jestem wróżką. Czasami bywało tak, że jeszcze we wrześniu były modyfikacje albo jakieś ruchy sygnowane urodzinkami...
Pewnie się pojawi coś, ponieważ ENK i JTO kończy się 3 września ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#216916  autor: l.e
 29 sie 2007, 15:16
wczoraj wyslalem maila do iboa ze zgodze sie na abo jezeli dostane 3oferty w cenie nie wiekszej niz 50zl, dzis zadzwonili do mnie i zaproponowali to co juz inni pisali czyli 3 oferty za 49,50 + 1800 minut + 60minut, obowiazuja nowe ceny telefonow dlatego SE k750i dostalem za 1zl i do tego poprosilem zeby obnizyli mi cene cesji bo normalnie to kosztuje 60zl i mam ja teraz za 1zl. Wybierajac 2 uniwersalne i 1 taniej w sieci wychodzi ze srednia cena 1 minuty to 49,50/180=daje 0,275groszy wiec calkiem niezle jak na w sumie nie duzy abonament. A za ten tel wyciagne okolo 500zl na allegro wiec za telefon mozna np zaplacic 10 miesiecy abonamnetu z góry.

#217063  autor: dami_1921
 29 sie 2007, 21:41
Dzisiaj rano napisałem emaila do iboa o treści:
Kod: Zaznacz cały
Witam.
Na początku października kończy mi się umowa i chciałbym ją przedłużyć i pozostać przy swoim numerze. Interesowały by mnie 2 oferty uniwersalne ale to co Era proponuje swoim stałym klientom to jakieś nieporozumienie ponieważ standardowo 2 oferty kosztują 45zł do tego np. Sony Ericsson K550i kosztuje 399/199zł (24/36mies) gdzie nowy klient za 40zł dostaje 80 min + 80(bonus) i Sony Ericsson K550i 99/1zł (24/36mies) i tu się nasuwa pytanie czy da się zejść z standardowej ceny abonentu i ceny telefonu.
Pozdrawiam:)
Dostałem odpowiedzi:
Kod: Zaznacz cały
Witamy
Uprzejmie dziękujemy za korespondencję z dnia 29.08.2007 r. przesłaną na
adres Internetowego Biura Obsługi Abonenta.
Mamy przyjemność przedstawić indywidualną propozycję przygotowaną
specjalnie dla Pani. Jeżeli chciałaby Pani wymienić telefon na nowy oraz
dodatkowo zoptymalizować koszty połączeń proponujemy wybór Oferty dla
Wymagających!*
W ramach promocji gwarantujemy bezpłatną zmianę obecnej taryfy na nową -
Era Nowy Komfort wraz z atrakcyjnymi pakietami indywidualnie dopasowanymi do
Pani potrzeb. Przy wyborze promocyjnych pakietów otrzyma Paniż 45 % upustu
na abonament przez okres 24 pełnych cykli rozliczeniowych!!!....... 
Odpowiedzi mnie pozytywnie zaskoczyła ponieważ nie spodziewałem się ze po 1 meilu dostane taką odpowiedzi(do tej pory miałem abo 20zł rachunki max 25) (moze jakis wpływ na to miał fakt ze telefon jest na mame ktora łącznie ma 4numery w erze)

ale z drugiej strony jestem rozczarowany tym ze era nie zmieniła cennika telefonów i jak sobie przeliczyłem wszystko to bardziej się opłaca podpisać nową umowę niz. aneks i teraz nie wiem co zrobić bo chciałbym zostać przy swoim numerze ale wywalenie 400zł na telefon nie wchodzi w gre;/

#217084  autor: balrog
 29 sie 2007, 22:43
dami_1921 pisze:i teraz nie wiem co zrobić
przeczytać uważnie ten topic (ok 10 stron) oraz zwrócić uwagę na ten post w którym to kolega yellowfox podaje lina do nowego cennika, który jest już dostępny w salonach a na stronie era.pl nie został ( :?: ) zaktualizowany. That's all

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#217089  autor: bk82
 29 sie 2007, 22:55
Hej!!! jestem nowy mam takie zapytanie:
16.10.2007 konczy mi sie umowa w erze dotychczas płaciłem 50 zl i miałem 80minut do wszystkich i 100 do ery. Jak poszedłem do sklepu firmowego w moim mieście to powiedzieli mi ze po przedluzeniu umowy bedę musiał płacić 60,30zl a na dodatek telefon który mnie interesuje jest w bagatnej cenie(nokia 6288 za 599zl). Jak sądzicie czy jest sens abym kontaktował się z I-BOK???
Czy od razu pisać podanie o przeniesienie numeru do Pleya ?? Bo z tego co patrzyłem to mają lepsza ofertę(za 50zl mam 140minut do wszystkich) no i telefony są w dużo niższych cenach. a w sumie przeniesie numeru to ok 50zl.

#217094  autor: Prometo
 29 sie 2007, 23:03
bk82 pisze:Jak sądzicie czy jest sens abym kontaktował się z I-BOK???
Jest sens kontaktować się z BOA bo więcej upustu dostaniesz a w salonie opowiadają Ci głupoty. Trzy oferty uniwersalne powinieneś dostać za 49,50 PLN. Poczytaj kilka stron tego tematu.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#217305  autor: max008
 30 sie 2007, 18:42
Dzownilem do Boa chcialem wytargowac od konsultanta do spraw utrzymania klienta oferte weekendowa za 16,50 ale byl nie ugiety. powiedzial ze moge sobie ja wziasc ale za 30 zl.
Poprosilem o kontakt w poniedzialek wieczorem z moja oferta za 16,50. jezeli jej nie dostane to niestety ale zrezygnuje z Ery i przejde do Play.
CHce wzias 4 pakiety i SE K800i

Wzial juz ktos oferte weekendowa za 16,50??

Kliknij pomógł jak pomógł :]

#217314  autor: cieszyk
 30 sie 2007, 19:52
max008 - spróbuj zalogować się do Iboa i napisz maila, że rezygnujesz (było to wcześniej opisywane) . Mi się udało i napasali mi maila, z ofertą 49,5zł za 3 oferty+nokia 6131 za 1zł. Powodzenia

#217347  autor: Marna
 30 sie 2007, 21:27
cieszyk pisze:z ofertą 49,5zł za 3 oferty+nokia 6131 za 1zł
Na 24 czy 36 miesięcy?

Nic się nie spełni, jeśli nie jest wpierw marzeniem

#217362  autor: cieszyk
 30 sie 2007, 22:03
na 24 miesiące. Nawet się pytałem (jak rozmawiałem z konsultantem) czy można dopłacić punktami Era Premia, ale koleś powiedział, że telefon jest za złotówkę:)

#217587  autor: Exeqtor
 31 sie 2007, 15:26
Udało się komuś jeszcze wyrwać jakąś większą zniżkę niż ta na stronach Ery przy przedłużaniu umowy dla abonamentu 20 zł i rachunkach średniej z rachunków nie przekraczających tej kwoty?

Wysłałem kilka maili i są twardzi :-).
Chciałem wziąć 2 oferty z telefonem, ale w cenie 45 zł to trochę za dużo.
Byłbym skłonny wziąć 2 oferty bez telefonu, ale nie chcą dać oferty weekendowej w promocji.
I tak w kółko :-D

#217602  autor: przemek910
 31 sie 2007, 16:30
Exeqtor, człowieku, czego Ty wymagasz? Postaw się na ich miejscu. Jak Ciebie by tak traktowali, to innych, bardziej dochodowych mieli by trakotwac na równi?...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#217605  autor: Exeqtor
 31 sie 2007, 16:44
kin pisze:Exeqtor, człowieku, czego Ty wymagasz? Postaw się na ich miejscu. Jak Ciebie by tak traktowali, to innych, bardziej dochodowych mieli by trakotwac na równi?...
nie wymagam cudów tyko elastyczności, tym bardziej że planowałem zwiększyć liczbę ofert więc zamierzałem więcej płacić

Jeśli uważasz, że operator gra fair to powiedz, czemu na stronie Ery jest propozycja przy przedłużaniu umowy z telefonem z 1 ofertą za 25 zł, której na iBOA jakoś nigdy nie ma ?

#217616  autor: thane
 31 sie 2007, 17:23
Exeqtor pisze: Jeśli uważasz, że operator gra fair to powiedz, czemu na stronie Ery jest propozycja przy przedłużaniu umowy z telefonem z 1 ofertą za 25 zł, której na iBOA jakoś nigdy nie ma ?
jak ja przedłużałem to była opcja z jedną ofertą za (wtedy jeszcze) 30 zł... więc nie mów że nigdy nie ma... a ja miałem średnią rachunków 23zł i zniżki nie dostałem mimo wielu prób no i mam 2 pakiety za 40,20 zł no ale rozumiem że nic więcej mi nie mogli dać przy takiej średniej... a powinieneś się cieszyć bo masz kilka całkiem fajnych telefonów taniej niż ja miałem miesiąc temu (chociaż ten który mam to nie potaniał :-D )

#217621  autor: kubako
 31 sie 2007, 17:46
Exeqtor pisze: Jeśli uważasz, że operator gra fair to powiedz, czemu na stronie Ery jest propozycja przy przedłużaniu umowy z telefonem z 1 ofertą za 25 zł, której na iBOA jakoś nigdy nie ma ?
Wszystki oferty są dostępne - na pierwszej stronie wyświetlają się tylko dwie - trzy oferty. Trzeba wcisnąć "dalej" i pokazują się inne.

#217625  autor: Exeqtor
 31 sie 2007, 17:54
Opcję przedłużenia mam już od połowy lipca i też nie było dostępnej najniższej opcji.

Jakoś nikt nie napisze, że opcja najniższa tzn. 1 oferta z telefonem pojawia się i owszem, ale tylko u niektórych i to tych z większymi rachunkami, którzy i tak jej nie wybiorą ;-).

Mnie na telefonie nie zależy; wolałbym żeby dali zniżkę np. na ofertę weekendową i wtedy mógłbym przedłużyć umowę.

Rozumiem, ze poza Asii, nikomu się nie udało wynegocjować lepszych warunków ?

#217626  autor: dami_1921
 31 sie 2007, 18:05
Exeqtor pisze:Udało się komuś jeszcze wyrwać jakąś większą zniżkę niż ta na stronach Ery przy przedłużaniu umowy dla abonamentu 20 zł i rachunkach średniej z rachunków nie przekraczających tej kwoty?

Wysłałem kilka maili i są twardzi :-).
Chciałem wziąć 2 oferty z telefonem, ale w cenie 45 zł to trochę za dużo.
Byłbym skłonny wziąć 2 oferty bez telefonu, ale nie chcą dać oferty weekendowej w promocji.
I tak w kółko :-D
Mi sie udało bez problemu 33zł za 2pakiety (na poprzedniej stronie zresztą o tym pisałem)

#217650  autor: Mel
 31 sie 2007, 19:59
Zapytałam, co mają dla mnie i oto poniżej wrzucam.
Na razie nie odpisuje, wybieram się za kilka dni do punktu więc zobaczę jak to będzie wyglądało.
Abonament 20zł za 40min, średnia rachunków 23-25zł, ale w ciągu ostatnich 8 miesięcy sześć razy doładowałam TT kwotą 25zł.
Nie mam pretensji za Pana w dalszej części oferty :D
Tylko... mogliby spojrzeć na profil dzwonienia...
Witamy
Uprzejmie dziękujemy za korespondencję z dnia 27.08.2007 r. przesłaną na adres Internetowego Biura Obsługi Abonenta.
Mamy przyjemność przedstawić indywidualną propozycję przygotowaną specjalnie dla Pani. Jeżeli chciałaby Pani wymienić telefon na nowy oraz dodatkowo zoptymalizować koszty połączeń proponujemy wybór Oferty dla Wymagających!*
W ramach promocji gwarantujemy bezpłatną zmianę obecnej taryfy na nową - Era Nowy Komfort wraz z atrakcyjnymi pakietami indywidualnie dopasowanymi do Pani potrzeb.
Przy wyborze promocyjnych pakietów otrzyma Paniż 45 % upustu na abonament przez okres 24 pełnych cykli rozliczeniowych!!!

Poniżej przedstawiamy promocyjne zestawy:
- Era Nowy Komfort z 2 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 80 minut lub 320 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 33,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 1200 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
- Era Nowy Komfort z 3 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 120 minut lub 480 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 49,50 zł z VAT + jednorazowy
pakiet 1800 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
- Era Nowy Komfort z 4 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 160 minut lub 640 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 66,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 2400 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
- Era Nowy Komfort z 5 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 200 minut lub 800 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 82,50 zł z VAT + jednorazowy pakiet 3000 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne

Każdy pakiet składa się z Ofert uniwersalnych, czyli 40 minut wymiennych na 160 SMS-ów do wykorzystania na połączenia do wszystkich sieci krajowych. Tylko
Stali Abonenci po przedłużeniu umowy mają aż 60 dni na dopasowanie taryfy do swoich potrzeb, bez utraty promocyjnej ceny abonamentu. Każde z 40 minut do wykorzystania do wszystkich sieci można wymienić na:

- pakiet 100 minut do sieci Era i na numery stacjonarne (Oferta Taniej w sieci)
- bezpłatne SMS-y i MMS-y do sieci Era i na e-mail (Oferta multimedialna).

dodatkowo, specjalnie dla klientów wybierających minimum 3 Oferty proponujemy również dodatkowo możliwość wymiany pakietu 40 minut na:
- bezpłatne połączenie z wybranym numerem sieci Era lub stacjonarnym (Oferta z przyjacielem)
- stały dostęp do internetu, poczty e-mail oraz plików video (Oferta blueconnect w telefonie)

W taryfie Era Nowy Komfort stawka za minutę połączenia po wykorzystaniu minut z abonamentu to jedyne 0,72 zł z VAT za minutę połączenia, a koszt sms-a to 0,20 zł z VAT.
Opłaty za połączenia naliczane są za każdą sekundę.
Dzięki ofercie będzie Pani mogła zakupić nowy telefon w promocyjnej cenie uzależnionej od wybranej taryfy. Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami przy poszczególnych
taryfach jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem:

www2.era.pl/repositories/era_pl_repo1/documents/ind/wymiana_cen20.pdf

Nadmieniamy, że jako Stały Abonent może Pani korzystać z usług sieci Era na specjalnych warunkach, ponieważ wyżej wymienione przywileje są dostępne wyłącznie w ofercie
dla Stałych Abonentów.
Proponujemy wygody sposób podpisania aneksu - wybrany przez Panią aparat może zostać bezpłatnie dostarczony przez kuriera. W celu realizacji oferty prosimy o
kontakt pod numerem Biura Obsługi Abonenta 602 900 (opłata za połączenie wg cennika). Nasz konsultant odpowie na Pana pytania i doradzi najbardziej korzystne rozwiązanie.
Zachęcamy do skorzystania z oferty.
* Operator zastrzega sobie możliwość zmiany ofert oraz określania puli dostępnych modeli aparatów. Szczegółowe informacje na temat warunków promocji, nowych taryf oraz
parametrów aparatów, dostępne w punktach sprzedaży, na stronie internetowej www.era.pl.
Z wyrazami szacunku
  • Strona 94 z 318
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 318
  • 1
  • 92
  • 93