• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 85 z 318
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 318

#214933  autor: lukaszek1234
 23 sie 2007, 10:13
właśnie nie ma tutaj nikogo kto przedłużał z 1 ofertą. ja może zrobię to we wrześniu jak dadzą jakąś lepszą ofertę

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#214934  autor: philippo
 23 sie 2007, 10:32
kurcze! chyba chciałem byc za cwany i stracilem na tym.
mianowicie....
umowa konczy mi sie 20 wrzesnia, a wiec do 20 sierpnia powienienem przeslac do ery powiadomienie o "zakonczeniu naszej wspolpracy" z powodu wygasniecia umowy. nie zrobilem jednak tego gdyz w swojej naiwnosci licze na nowe "lepsze" promocje zarowno w erze jak i playu na poczatku wrzesnia. wczoraj jednak zagladam na i-boa na swoje konto patrze - a tu zniknela mi oferta przedluzenia umowy za pomoca internetu.
I tu moje pytania.
Dlaczego tak sie stalo? czy to normalne? czy to oznacza ze jedyna mozliwoscia przedluzenia umowy na kolejne 2 lata jest wizyta w salonie? :?:

#214941  autor: adam.wisnia
 23 sie 2007, 10:57
philippo - wypowiedziec (przedluzyc) umowe trzeba na miesiac przed jej koncem. W regulaminie jest tak ze jezeli na miesiac przed sie nie okreslisz to umowa jest automatycznie przedluzana o kolejny miesiac... i tak w nieskonczonosc. Proponuje zadzwonic do nich i spytac czy to ze zniknela dla Ciebie opcja przedluzenia umowy przez internet jest spowodowana tylko tym ze zaktualizowali twoja umowe (ten dodatkowy miesiac; i wydaje mi sie ze tak jest).

Teraz mozesz spokojnie poczekac do tego 03.09 na nowe promocje i przed 20.09 wyslac do nich pisemko (skontaktowac sie z nimi) ze konczysz umowe albo ze bierzesz nowa. Bez pospiechu. Jezeli oni nie chca dbac o swoich klientow to Ty nie masz tez po co byc sentymentalny. Konkurencja daje lepiej? przenos sie (ja tak najprawdopodobniej zrobie bo umowa konczy mi sie ok 20.10

Pozdro

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#214946  autor: Prometo
 23 sie 2007, 11:01
adam.wisnia pisze:Teraz mozesz spokojnie poczekac do tego 03.09 na nowe promocje i przed 20.09 wyslac do nich pisemko (skontaktowac sie z nimi) ze konczysz umowe albo ze bierzesz nowa.
Dodam od siebie tylko tyle, że gdyby zaproponowali jakieś interesujące i satysfakcjonujące warunki w każdej chwili możesz odwołać wypowiedzenie umowy.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#214949  autor: [email protected]
 23 sie 2007, 11:14
adam.wisnia pisze:philippo - wypowiedziec (przedluzyc) umowe trzeba na miesiac przed jej koncem. W regulaminie jest tak ze jezeli na miesiac przed sie nie okreslisz to umowa jest automatycznie przedluzana o kolejny miesiac... i tak w nieskonczonosc. Proponuje zadzwonic do nich i spytac czy to ze zniknela dla Ciebie opcja przedluzenia umowy przez internet jest spowodowana tylko tym ze zaktualizowali twoja umowe (ten dodatkowy miesiac; i wydaje mi sie ze tak jest).

Teraz mozesz spokojnie poczekac do tego 03.09 na nowe promocje i przed 20.09 wyslac do nich pisemko (skontaktowac sie z nimi) ze konczysz umowe albo ze bierzesz nowa. Bez pospiechu. Jezeli oni nie chca dbac o swoich klientow to Ty nie masz tez po co byc sentymentalny. Konkurencja daje lepiej? przenos sie (ja tak najprawdopodobniej zrobie bo umowa konczy mi sie ok 20.10

Pozdro
wcale to nie jest tak ze jak operator do Ciebie niezadzwoni tzn ze niedba o klienta, moze probowal ktos dzownic...

Dlaczego tak sie stalo? czy to normalne? czy to oznacza ze jedyna mozliwoscia przedluzenia umowy na kolejne 2 lata jest wizyta w salonie? :?:
proponuje zebys sobie zadzwonil do boa i wcale nie musisz isc do salonu moga Ci wsylac telefon i dokumenty kurierem.

#214990  autor: ja
 23 sie 2007, 12:44
Na interii jest informacja o urodzinowej promocji Ery. Wygląda to całkiem ciekawie. Myślę, że warto się wstrzymać z przedłużaniem umowy do 27 sierpnia.

#214996  autor: Kostek
 23 sie 2007, 12:57
[email protected], Właśnie chciałbym wynegocjować mniej niż 16,50 za jedną ofertę z telefonem :P Tak jak pisałem - poczekamy, zobaczymy - Mam świadomość, że telefony będą drogie, ale może jakoś z punktów Era Premia skorzystam i będzie zniżka :) Jeżeli ja będę przedłużał, będę chciał tą ofertę weekendową i mam nadzieję, że mi ją dadzą... :P

#215003  autor: lukaszek1234
 23 sie 2007, 13:30
co drogie telefony?
z abo za 30 zł K550i za 1 zł
jejku dajcie to mi dziś to odrazu biorę 30 zł za abo, z oferta multimedialna hmm czekam na to z niecierpliwoscia hmm a jakies info o ofercie nowej dla przedluzajacych?

[ Dodano: 2007-08-23, 13:34 ]
we tej chwili kosztuje 599 zł obniżka o 598 ludzie jaka fajna oferta tylko boję się jedneg :( że ich bedzie im brakować!

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#215009  autor: torture
 23 sie 2007, 13:46
No, ciekawy ten przeciek ;) Najważniejsze, żeby spadły ceny modeli telefonów w 2 i 3 ofertach :) Wtedy stali abonenci też powinno zyskać.

yellowfox: Mam dokładnie to samo co Ty. Ten bonus 10zł to w ogóle Era się do niego nie chce przyznawać :P 12 miesięcy i koniec. Kolega wcześniej dobrze zauważył, że jeżeli masz brać 2 Oferty to nie ma co telefonu kupować, bo ceny są tragiczne (przynajmniej jak na dziś). Za parę dni wejdzie nowy cennik tych promocji urodzinowych i idę do Ery walczyć o nowy telefon :D

PS Widać trend spadkowy cen telefonów, np. teraz Nokia 3110 w 2 Ofertach wyceniona jest na 129zł, a ma być za 1zł. Jest dobrze, a przynajmniej tak się zapowiada ;)

#215010  autor: lukaszek1234
 23 sie 2007, 13:49
ciekawe czy to naprawde bedzie K550i za 1 zł czy się machnęli i to bedzie SE K510i a znając życie tak będzie

#215026  autor: yellowfox
 23 sie 2007, 14:34
torture Gdyby był za 1zł to go chyba biore, sprzedaje i kupuje k750i

A ten bonus to mam gdzieś od grudnia tamtego roku wiec do konca umowy mi zostanie ;)

Czekam na wyniki twoich zmagań z era, bedziesz jechał ostro i jak zaproponuja ci coś nie do przyjecia to piszesz wypowiedzenie i czekasz na lepsze oferty? Podobno często miękną ;)

#215035  autor: lukaszek1234
 23 sie 2007, 14:50
yellowfox pisze:torture Gdyby był za 1zł to go chyba biore, sprzedaje i kupuje k750i
nic bardziej błednego Ci powiem on jest ładniejszy niż K750i (chociaż to kwestia gustu)
ale nie wiesz K750i mają dzieci z przedzszkola to jest telefon już spalony naprawdę bardziej opłaca się K550i jest ładniejszy a nieweiele uboższy w funkcje!

#215053  autor: yellowfox
 23 sie 2007, 15:31
własnie go ogladałem czytając newsa o urodzinowej promocji ery, faktycznie, wygląda mniej standardowo ;)

#215060  autor: lukaszek1234
 23 sie 2007, 15:42
szczerze tylko mówię to co wiem że K750i to jest telefon bajerek dla dzieci naprawdę a poza tym jest już dośc starym modelem (w porównaniu np do K550i ) zrobisz jak chcesz ale zastanów się czy warto sprzedawać telefon z 2-letnią gwarancją producenta i kupować na allegro telefon, który może nie mieć takiej gwarancji i się psuć. A gwarancja komisu jak wiadomo czesto niewiel daje

[ Dodano: 2007-08-23, 19:26 ]
a ja zrobiłem coś tak dla brehtu wysłałem e-maila im że już dziś mogę wziąć ofertę za 30 zł jeden pakiet i SE K550i za 1 zł
heheheh wiem że nie ma szans aby mi to dali już teraz ale zobaze co odpiszą:D
Ostatnio zmieniony 23 sie 2007, 23:51 przez lukaszek1234, łącznie zmieniany 1 raz.

#215202  autor: mario_vincento
 23 sie 2007, 23:20
Jak na nowego przystało trza się najpierw przywitać WIęC WITAM WSZYTKICH GORąCO:] przyczytałem 25 ostatnich stron tego tematu i musze przyznać że juz mam mentlik w głowie:/Moja dziewczyna ma 2 tel. w erze od 4 lat konczy sie jej niedługo umowa z abonamentem bodajrze 45zl i w tym ma 80 minut do wszystkich babka która do niej zadzwoniła zaproponowała jej abonament za 45 80 do wszystkich plus ta usługę "moj przyjaciel" czy jakos tak:] plus jednorazowo 60 minut do wszytskich sieci (do tego dochodzi oczywiscie wymiana telefonu) aha dodam jeszcze że srednia jej rachunkow to jest gdzies tak 90 zl , prosze rade czy to sie wogóle opłaca ??????!!!!!
Bo ja się naprawde w tym wszytkim pogubiłem:/ :?

#215219  autor: [email protected]
 24 sie 2007, 01:51
Kostek pisze:[email protected], Właśnie chciałbym wynegocjować mniej niż 16,50 za jedną ofertę z telefonem :P Tak jak pisałem - poczekamy, zobaczymy - Mam świadomość, że telefony będą drogie, ale może jakoś z punktów Era Premia skorzystam i będzie zniżka :) Jeżeli ja będę przedłużał, będę chciał tą ofertę weekendową i mam nadzieję, że mi ją dadzą... :P
mozesz zapomniec o swoich checiach :) z tego co wiem to nawet teraz nie ma upustu (standardowo) na oferte weekendowa wiec szczerze watpie zeby byla pozniej

wszyscy czekacie i czekacie z aneksem do 3 wrzesnia a ja tak sobie mysle ze ta oferta urodzinowa to bedzie dla nowych klientow a nie do aneksow...

#215226  autor: art
 24 sie 2007, 07:13
mario_vincento pisze:Jak na nowego przystało trza się najpierw przywitać WIęC WITAM WSZYTKICH GORąCO:] przyczytałem 25 ostatnich stron tego tematu i musze przyznać że juz mam mentlik w głowie:/Moja dziewczyna ma 2 tel. w erze od 4 lat konczy sie jej niedługo umowa z abonamentem bodajrze 45zl i w tym ma 80 minut do wszystkich babka która do niej zadzwoniła zaproponowała jej abonament za 45 80 do wszystkich plus ta usługę "moj przyjaciel" czy jakos tak:] plus jednorazowo 60 minut do wszytskich sieci (do tego dochodzi oczywiscie wymiana telefonu) aha dodam jeszcze że srednia jej rachunkow to jest gdzies tak 90 zl , prosze rade czy to sie wogóle opłaca ??????!!!!!
Bo ja się naprawde w tym wszytkim pogubiłem:/ :?
czyli dostała 2x40 minut do wszystkich + 1x oferta z przyjacielem (2000 minut do wybranego numeru meisiecznie)... co daje razem 3 oferty za 45 zł czyli 15 złotych za ofertę (cennikowa stawka za kazda oferte wynosi 30 zł zatem jest to 50% taniej)... do tego mozliwosc wybrania nowego telefonu... nie jest to najgorsza oferta.

Ale skoro twoja dziewczyna ma teraz 45 zł abonamentu i 80 minut w tym abonamencie a placi srednie 90 zł miesiecznie to czy nie nalezalo by pomyslec o jakims dodatkowym pakiecie minut np. 100 minut w sieci era heya stacjonarne? Wtedy przy takiej ilisci minut juz powinna sie miescic w tych 60 zł abonamenu i nie pzrekraczac go a dodatkowo juz przy 4 pakietach nowy telefon bedzie sporo tanszy...

[ Dodano: 2007-08-24, 07:20 ]
[email protected] pisze:wszyscy czekacie i czekacie z aneksem do 3 wrzesnia a ja tak sobie mysle ze ta oferta urodzinowa to bedzie dla nowych klientow a nie do aneksow...
Oferta urodzinowa na 100% bedzie głownie dla nowych klientów ale zmiany w cenach promocji dla nowych klientow często wymuszają na operatorze zaproponowanie czegoś więcej "aneksom" :D bo stały klient musi czuć sie wyróżniony choćby w niewielkim stopniu inaczej będzie uciekać choćby z przekory :D na co operator nie powinien sobie pozwolić... ja jakoś osobiście wielkich nadziei nie wiaże z 3 września jednak poczekać nie zaszkodzi...

Patrząc na przecieki na temat nowej oferty urodzinowej dla nowych abonentów tak sobie myślę że może w propozycji dla stałych tez pojawi sie takie cos jak podwojona ilość minut z pakietów do wszystkich na połączenia wewnątrz sieci i stacjonarne... zawsze coś.

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#215364  autor: Asii
 24 sie 2007, 15:23
Ale się uśmiałam :mrgreen: dziś mam 2 miesiące do końca umowy i pojawiła się propozycja z telefonem, od razu napisałam maila do IBOA i odpisali mi że dostałam zniżkę i za dwa pakiety 33zł itd itp :mrgreen: a moje rachunki rzadko przekraczają 20zł także chyba Era zaczęła dbać o swoich klientów :)

#215372  autor: molko19
 24 sie 2007, 16:08
Asii pisze:Ale się uśmiałam :mrgreen: dziś mam 2 miesiące do końca umowy i pojawiła się propozycja z telefonem, od razu napisałam maila do IBOA i odpisali mi że dostałam zniżkę i za dwa pakiety 33zł itd itp :mrgreen: a moje rachunki rzadko przekraczają 20zł także chyba Era zaczęła dbać o swoich klientów :)
Czy naprawdę nikt nie zszedł niżej niż te "oszałamiające" 16,50 zł za pakiet? Ludzie tyle to ja płace od 2 lat a w międzyczasie ceny chyba spadły a nie wzrosły, nie mówiąc o tym że pojawił się czwarty operator. Choć przyznam że byłem w szoku jak przysłali mi oferte 20 zeta za pakiet przy 3 pakietach i bez słowa zeszli ostatnio na 16, 50 po moim mailu. Ale wysłali to bez jakiegokolwiek odpowiedzi na moje argumenty czy prośbę o podanie wysokości moich rachunków za ostatnie 6 mcy. Po prostu kopiuj, wklej, klientowi awanturującemu się :D
Myślę więc że jeszcze można ich przycisnąć zwłaszcza że wchodzi nowa oferta i stali abonenci zazwyczaj są poszkodowani niż nowy klient. można też wycisnąć lepszy telefon za mniejszą kasę, tak więc nie zadowalać się byle ich pierwszym ustępstwem.

#215373  autor: D@rio
 24 sie 2007, 16:15
molko19 pisze:Myślę więc że jeszcze można ich przycisnąć zwłaszcza że wchodzi nowa oferta i stali abonenci zazwyczaj są poszkodowani niż nowy klient. można też wycisnąć lepszy telefon za mniejszą kasę, tak więc nie zadowalać się byle ich pierwszym ustępstwem.
błagam, nie rozśmieszajcie mnie...

Obrazek
  • Strona 85 z 318
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 318
  • 1
  • 83