• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 71 z 147
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 147

#183729  autor: Kaczy
 15 maja 2007, 22:46
gm pisze:Nie dostajesz pisemek od Regionalnego z Polkomtelu, że za dużo PWA?
Plan na PWA: 40 sztuk
Plan na ANU: 11 sztuk

Realizacja:
PWA: ok. 55 sztuk
ANU: powyżej 20 sztuk

Ostatnio to nie mają się czego czepiać :D

...::: Made for loneliness :::...

#183779  autor: dechomenon
 16 maja 2007, 02:37
u nas To ja mam 50%-50% tylko, ze nie za często jestem na linii sprzedaży, bardziej zajmuje się bazą klientów...ale za to nasz punkt praktycznie jest najlepszy w ANU, (moja kierowniczka a konkursie była 3 w Polsce i wygrała K610i) hehe ale teraz pytanie zauważ Kaczy jak otworzysz ofertę to widzisz np. kubali 75 600DWiW czy wtedy te minuty są liczone na stacjonarne na zasadzie takiej jak w godzinach : ?mówie tylko o ANZ

#183909  autor: blondair
 16 maja 2007, 14:21
Witam,
czy ktoś może mi pomóc?
Mam abonament w Plusie. Korzystam z Godziny 180. Chciałbym wymienić telefon, gdyż umowa kończy się wkrótce. Czy jeśli skorzystam z PWA i przedłużę umowę to będę musiał przejść na Kubalę czy mogę zostać przy Godzinach?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Maciek
 #183934  autor: toluen1
 16 maja 2007, 15:27
Witam wlasnie skonczyla mi sie umowa w Plusie, a konkretnie plus dla biznesu, taryfa max profit 100. Jestem w plusie juz ponad 8 lat. Moja firma ma dwa numery (drugi rowniez max profit 100, rowniez ponad 8 lat w sieci). Srednia rachunkow pierwszego nr (bo tylko na ten skonczyla sie umowa) oscyluje w granicach abonamentu, czasem przekracza ale rzadko. Koniecznie zalezy mi na nowym aparacie jadnak tu pojawia sie problem, dzwonilem dzis do plusa a konsultantka powiedziala mi ze z okolo 10 wymienionych przeze mnie sluchawek dostepna jest tylko jedna mianowicie nokia e50 (ktora najmniej mnie interesuje). Wszystkie inne moga byc dostepne ale nie wiadomo kiedy, rownie dobrze za tydzien jak i za miesiac, nie mam mozliwosci zamowienia sobie sluchawki, nikt z konsultantow nie zadzwoni do mnie i nie poinformuje mnie czy dany model aparatu jest juz dostepny, musze sam sie codziennie dowiadywac. Przeciez to jakas kpina. Wiem iz duzo osob z tego forum pracuje w plusie i prosze ich o rade co w tej sytuacji powinienlem robic, czy porozmawiac z jakims kierownikiem, a moze postraszyc przeniesieniem sie do innej sieci? Telefon i tak biore tylko po to by go sprzedac ale potrzebuje model, na ktorym zarobie jak najwiecej, wiec propozycje konsultantki takie jak k750i mnie nie urzadzaja. Ciezko mi nawet na allegro sprawdzac ceny gdyz nie wyslala mi nawet na mail oferty z cenami. Bardzo prosze o jakas rade i z gory dziekuje!!!

#183942  autor: Rokko
 16 maja 2007, 15:38
toluen1, a jakie modele Cie interesuja?dostepne sa tylko te, ktore sa w ofercie dla tzw nowych abonentow i w cenach jakie sa w twojej taryfie dla nowych - musisz sobie przesledzic.
blondair, nie bedzies zmusial przejsc na Kubale - robiac PWA zostajesz przy swojej taryfie i dostajesz tylko aparat po "promocyjnej" cenie.

#183951  autor: dechomenon
 16 maja 2007, 15:57
Rokko pisze:toluen1, a jakie modele Cie interesuja?dostepne sa tylko te, ktore sa w ofercie dla tzw nowych abonentow i w cenach jakie sa w twojej taryfie dla nowych - musisz sobie przesledzic.
blondair, nie bedzies zmusial przejsc na Kubale - robiac PWA zostajesz przy swojej taryfie i dostajesz tylko aparat po "promocyjnej" cenie.
Rokko od dziś jak ktoś chce zrobić PWA to już tylko jest na Kubali, jedynie Godziny zostają w opcji z iplusem za 49zł...od dzś nie ma PWA w godzinach...

A do kolegi no niestety takie telefony oferuje operator i tego nie da się przeskoczyć, jedynie mógłbys sie skontakować z G300 tylko ze problem, iz oni obsługują dopiero od 5 kart na jednym koncie, ale można by sie pokusić o kontakt a może coś się uda załatwić...a tak jakie modele wymieniałeś? jedynie np. możesz sobie zrobić ANU czyli pakiet minu z opcją ze po 6miesiacach mozesz wymienić aparat, wtedy możę już będe intersujące Cię słuchawki!

#183963  autor: blondair
 16 maja 2007, 16:10
W takim razie szkoda, bo będę musiał zrezygnować z Plusa. Byłem tylko dlatego, że interesowały mnie pakiety na stacjonarne w taryfach Godzin. A abonentem jestem od 6 lat i mam ciągle najwyższy abonament. Myślałem, że po PWA i przedłużeniu umowy uda się zatrzymać Godziny albo nawet wybarać stary Nowy Plus. Kubala mi nie odpowiada, bo w Plusie do nikogo nie dzwonię.

#183988  autor: toluen1
 16 maja 2007, 16:47
Dziekuje za tak szybka odpowiedz i zainteresowanie tematem!!!

Interesowaly by mnie modele takie jak N93, P990i, M600i, N80, E65. Na tych najbardziej mi zalezy. Niestety pytajac o nie konsultantke uslyszalem ze nie ma i nie wiadomo kiedy beda. A pytajac o jakis topowy aparat z systemem operacyjnym, polecala mi k750i i k610i. No po prostu zenada. Potrzebuje telefon, za ktory malo zaplace a drogo sprzedam i myslalem, iz bedzie to ktorys z tych modeli (najwieksze nadzieje wiazalem z N93 i z p990i). dechomenon niestety nie moge czekac 6 miesiecy. A co to jest G300? Moglbys jakos bardziej rozwinac wypowiedz bo nigdy o tym nie slyszalem. A moze z jakims kierownikiem pogadac? Lub wiesz moze jaki telefon moglbym kupic tanio a drogo sprzedac bo tak jak pisalem wczesniej nie przeslano mi szczegolowej oferty i nie moge sobie sam sprawdzic na allegro co sie najbardziej oplaca.Do salonu moge podjechac najwczesniej w wekkend a zalezy mi na czasie. Dzieki z gory!!!

#184068  autor: Mazi
 16 maja 2007, 20:10
toluen1 pisze:A co to jest G300? Moglbys jakos bardziej rozwinac wypowiedz bo nigdy o tym nie slyszalem.
To grupa konsultantów dla biznesu. Klient dostaje jednego konsultanta("opiekuna") z który ma załatwiać wszystko a konsultant ma się nim opiekować i pośredniczyć w negocjacjach z Plusem itd. Konsultanci tacy są przydzielani automatycznie w przypadku gdy klient ma 5 aktywacji w Plusie(nie wiem czy dobrze kojarzę ale muszą one być na jednym koncie abonenckim). Są wyjątki od tej reguły, ale o tym to ja już Ci nie powiem.
toluen1 pisze: Lub wiesz moze jaki telefon moglbym kupic tanio a drogo sprzedac bo tak jak pisalem wczesniej nie przeslano mi szczegolowej oferty i nie moge sobie sam sprawdzic na allegro co sie najbardziej oplaca.
Telefony na chwile obecną(11.04.2007): http://www.plusgsm.pl/biznes/promocje/p ... a_firm.pdf

Pozdrawiam 8)

#184127  autor: Rokko
 16 maja 2007, 23:17
toluen1, masz troszke wydumane pragnienia - takiego telefonu nie dostaniesz za 1zl. I to takze w innych sieciach.ta sa drogie modele, ktorych OPY nie dofinansowuja, nie oplaca im sie.
dechomenon, zaskoczyles mnie.No ale promuja nowe taryfy - ktore sa duzo gorsze.Ech - polityka firmy.

#184392  autor: patark
 18 maja 2007, 00:00
Jak mogę sprawdzić orintacyjną dostępność aparatów w PWA i ich ceny? Srednią opłatę miesięczną przeliczoną na jedną kartę porównuję z podobnym abonamentem i szukam w cenniku w promocji dla indywidualnych? Czy to dobra metoda?

#184418  autor: Kaczy
 18 maja 2007, 10:02
Na chwilę obecną ceny przy PWA są takie jak dla nowego klienta. Jeśli masz np. NP85 to patrz na Kubalę 75.
Jeśli chodzi zaś o same modele to większość telefonów, które sa dostępne dla nowych są też przy PWA.

...::: Made for loneliness :::...

#184574  autor: patark
 18 maja 2007, 18:37
Mam jeszcze jedno pytanie, czy patrzec na abonament (25 zl) czy na srednia z rachunkow (75)? I jeszcze jedna uwaga, w promocji dla indywidualnych sa chyba tylko 3 modele z systeme operacyjnym, czy w PWA moge liczyc na cos wiecej?
Przepraszam za brak polskich liter, pisze z MDA.

#184575  autor: Rokko
 18 maja 2007, 18:39
patark pisze:Mam jeszcze jedno pytanie, czy patrzec na abonament (25 zl) czy na srednia z rachunkow (75)? I jeszcze jedna uwaga, w promocji dla indywidualnych sa chyba tylko 3 modele z systeme operacyjnym, czy w PWA moge liczyc na cos wiecej?
Przepraszam za brak polskich liter, pisze z MDA.
tak jak Kaczy napisal trzeba czytac oferta dla cennika swojej taryfy.

#184577  autor: patark
 18 maja 2007, 18:53
To kiepsko, rok temu na innym numerze chyba w PWA patrzyli na srednia. Na szczescie z tego numeru moge zrezygnowc i jak nie bedzie jakiejs lepszej propozycji, to tak zrobie. A tak w ogole to troche szkoda, ze Plus ma takie podejscie do klienta. Mam 5 numerow i srednia 75zl na karte, wiec troche im place a dostane propozycje kiepskiego aparatu za strasznie wysoka cene.

#184589  autor: gm
 18 maja 2007, 19:33
Wiem, że pojawiły się juz KUBALE w ANZ. A czy jest może rabat na KUBALĘ w systemie?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#184752  autor: Drac
 19 maja 2007, 13:07
Witam wszystkich - mam pytanie dotyczące przedłużenia umowy. Obecnie mam G55 (ale regularnie ostatnio przekraczałem abo i średnia rachunków to około 120 , były nawet miesiące po 300 - ech te ceny w roamingu). Dodatkowo w lutym aktywowałem 2 SIM na tym samym koncie - też G55.

Obecnie interesuje mnie oferta z obnizka na abo (telefon sam sobie już kupiłem) - oferują mi możliwość przejścia na G110 ze zniżką 40% (lub na inne taryfy ze zniżkami) ale nic poza tym - czy jest szansa na cokowliek więcej? Nie chcę przechodzić na Kubalę bo chcę mieć stacjonarny numer w swojakach Chodziłoby mi na przykład o brak opłaty za swojaki lub jakieś dodatkowe minuty/rabat na dodane godziny?

I dodatkowo pytanie - czy jest szansa na podpisanie tej oferty w salonie firmowym albo jakimś POSie - jesli jest już w systemie? Mi powiedzieli, że nie a nie ma mnie w tygodniu w Polsce (przez najbliższe 2 tygodnie jestem tylko w weekendy) i przepadnie mi możliwość aktywacji od najbliższego cyklu rozliczeniowego (kończy mi się 25 bodajże).
Z góry dzięki za odpowiedź

#184762  autor: D@rio
 19 maja 2007, 13:19
Drac pisze:Obecnie interesuje mnie oferta z obnizka na abo (telefon sam sobie już kupiłem) - oferują mi możliwość przejścia na G110 ze zniżką 40% (lub na inne taryfy ze zniżkami) ale nic poza tym - czy jest szansa na cokowliek więcej?
jeśli chodzi Ci o zwiększenie procentu zniżki to niestety nie będzie to możliwe.
Drac pisze:Chodziłoby mi na przykład o brak opłaty za swojaki lub jakieś dodatkowe minuty/rabat na dodane godziny?
no to, albo rabat na abonament albo dodatkowe minuty...
Drac pisze:I dodatkowo pytanie - czy jest szansa na podpisanie tej oferty w salonie firmowym albo jakimś POSie - jesli jest już w systemie?
jeśli chodzi o ten rabat na abonament to jak najbardziej. Wprowadzono Cię w błąd.

Obrazek

#184769  autor: Drac
 19 maja 2007, 13:28
D@rio pisze:Drac napisał/a:
I dodatkowo pytanie - czy jest szansa na podpisanie tej oferty w salonie firmowym albo jakimś POSie - jesli jest już w systemie?

jeśli chodzi o ten rabat na abonament to jak najbardziej. Wprowadzono Cię w błąd.
D@rio dzięki za odpowiedź - w takim razie pędzę do POSa - tak żeby się upewnić - będzie to dostępne w każdym autoryzowanym punkcie Plusa czy też tylko w Salonie Firmowym?

A i czy jest szansa na cokolwiek więcej (bardzo mi nie zależy ale zawsze coś) - chodzi mi o te minuty do Plusa przez 3 miesiące (45 minut czy jakoś tak) - czy to jest tylko za wycofanie rezygnacji?

#184770  autor: D@rio
 19 maja 2007, 13:31
Drac pisze: D@rio dzięki za odpowiedź - w takim razie pędzę do POSa - tak żeby się upewnić - będzie to dostępne w każdym autoryzowanym punkcie Plusa czy też tylko w Salonie Firmowym?
w każdym.
Drac pisze:A i czy jest szansa na cokolwiek więcej (bardzo mi nie zależy ale zawsze coś) - chodzi mi o te minuty do Plusa przez 3 miesiące (45 minut czy jakoś tak) - czy to jest tylko za wycofanie rezygnacji?
"z pierwszej ręki" niestety nie. Za wycofanie rezygnacji tak - dostał byś dodatkowe minuty. Ale wtedy, umowa musiałaby przejść przez DOPL (telefoniczna realizacja) .

A jeśli chodzi o ten dodatkowy pakiet 3x45min to on także jest dostępny tylko przy transakcji telefonicznej.

Obrazek
  • Strona 71 z 147
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 147
  • 1
  • 69
  • 70