• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 63 z 147
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 147

#166793  autor: D@rio
 26 mar 2007, 20:19
miliard, no to faktycznie. Zmienia to w takim razie mój pogląd wizerunku.

Obrazek

#166896  autor: homzik
 26 mar 2007, 23:09
potestowalem dzisiaj net w Erze i porazka... w Plusie mam czasami 180kB/s, w Erze - 25 kB/s :)

ale zeby bylo smieszniej... chcialem jutro podpisywac umowe iplus firmowo 89 na rok, bez modemu, z limitem 4gb, za 89 netto... ale nie ma takiej promocji, jest tylko wersja za 49 netto z limitem 1gb, co mnie wcale nie urzadza...

da sie cos z tym zrobic? pisac do kogos? bo sie zdenerwowalem...

#166901  autor: slawus
 26 mar 2007, 23:20
homzik pisze:potestowalem dzisiaj net w Erze i porazka... w Plusie mam czasami 180kB/s, w Erze - 25 kB/s :)

ale zeby bylo smieszniej... chcialem jutro podpisywac umowe iplus firmowo 89 na rok, bez modemu, z limitem 4gb, za 89 netto... ale nie ma takiej promocji, jest tylko wersja za 49 netto z limitem 1gb, co mnie wcale nie urzadza...

Możesz podpisać umowę bez promocji, na czas nieokreślony, tylko jest jeden minus - aktywacja 100 zł netto :( ale za to bez rocznego cyrografu...

#166942  autor: Kaczy
 27 mar 2007, 09:48
slawus pisze:Możesz podpisać umowę bez promocji, na czas nieokreślony, tylko jest jeden minus - aktywacja 100 zł netto
A jakiś regulamin do tego jest, bo szczerze mówiąc 1. raz słyszę o takiej opcji.

...::: Made for loneliness :::...

#166980  autor: homzik
 27 mar 2007, 11:04
mi sie wydaje, ze ktos iPlusa z Blueconnectem pomylil:)

#166984  autor: Onyx-22
 27 mar 2007, 11:17
A ja mam pytanie: Na ile wcześniej TERAZ można przedłuzyć umowe? Bo kiedyś to można było na 2, czy 3 miesiące. A wczoraj byłem w salonie i powiedzieli mi że zaledwie miesiąc wcześniej mogę się dowiadywać. Czyzby zmienieli coś w tej materii??

#167025  autor: Kaczy
 27 mar 2007, 13:35
Onyx-22 pisze:Bo kiedyś to można było na 2, czy 3 miesiące. A wczoraj byłem w salonie i powiedzieli mi że zaledwie miesiąc wcześniej mogę się dowiadywać. Czyzby zmienieli coś w tej materii??
Nie ma na to reguły. Oferta z telefonem pojawia sie ok. 1 m-ca przed końcem. Chociaż czasami zdarza sie, że dopiero w dniu zakończenia umowy.
Oferta ANZ nawet 2 miesiace przed. Chociaż wczoraj zrobiłem ANZ dla klienta, któremu umowa kończy się w czerwcu.

...::: Made for loneliness :::...

#167029  autor: JacekS
 27 mar 2007, 13:42
Ja poleca negocjowanie oferty przy przedluzeniu przez BOK bo w salonie konsultanci nie moga wplywac na zmiane oferty i jest caly czas taka sama

#167131  autor: D@rio
 27 mar 2007, 15:53
homzik pisze:potestowalem dzisiaj net w Erze i porazka... w Plusie mam czasami 180kB/s, w Erze - 25 kB/s
chyba coś Ci się rozróżnianie między prędkością połączenia a transferem danych pomyliło...
homzik pisze:ale zeby bylo smieszniej... chcialem jutro podpisywac umowe iplus firmowo 89 na rok, bez modemu, z limitem 4gb, za 89 netto... ale nie ma takiej promocji, jest tylko wersja za 49 netto z limitem 1gb, co mnie wcale nie urzadza...

weż ofertę z modemem....

Obrazek

#167134  autor: gm
 27 mar 2007, 15:54
Kaczy: ja właśnie też podpisałem ANZ trzy miesiące wcześniej. Już o tym pisałem, był to rabart na G55 na 12 miesięcy.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#167136  autor: Onyx-22
 27 mar 2007, 15:59
A ja mam niecałe trzy miesiace do końca umówy imówią ze nie mają nic dla mnie przygotowanego :|

#167138  autor: gm
 27 mar 2007, 16:01
Onyx-22 pisze:A ja mam niecałe trzy miesiace do końca umówy imówią ze nie mają nic dla mnie przygotowanego :|
A gdzie się o ty mdowiedziałeś? W punkcie Plusa czy na BOK?

#167139  autor: D@rio
 27 mar 2007, 16:03
Onyx-22 pisze:A ja mam pytanie: Na ile wcześniej TERAZ można przedłuzyć umowe? Bo kiedyś to można było na 2, czy 3 miesiące. A wczoraj byłem w salonie i powiedzieli mi że zaledwie miesiąc wcześniej mogę się dowiadywać. Czyzby zmienieli coś w tej materii??
oni tak paplają językiem bez sensu. Salon Firmowy w Lublinie karze klientom mówić że oferta na przedlużenie umowy jest dostępna tydzień przed zakończeniem umowy. Oczywiście, łatwo się domyśleć dlaczego tak jest mówione klientom...

Normalnie, dla firm jest nawet 3 miesiące wcześniej dostępna oferta u DOPL.
Kaczy pisze: Chociaż wczoraj zrobiłem ANZ dla klienta, któremu umowa kończy się w czerwcu.
Mój znajomy też sobie zrobił ANZ właśnie parę dni emu. A umowa kończy mu się 6 Czerwca. Załatwiał to telefonicznie, wybrał "Darmowy Numer" .

Obrazek

#167141  autor: gm
 27 mar 2007, 16:06
Onyx-22: dzwoń na 2601 i domagaj się połączenia z DOPL. Tak zostanie przydzielona osoba do Twojego numeru i w przeciągu tygodnia powinieneś załatwić wszystko, oczywiście dotyczy to ANZ. W przypadku pWA musisz jeszcze chwilę poczekać.

#167151  autor: Onyx-22
 27 mar 2007, 16:35
No wiec własnie dzwoniłem, połączyłem sie z DOPL i Pan powiedział, ze oferte genereuja 2 miesiace przed końcem a jak chce wcześniej to żebym wysłał faks z reklamacją pod 601 102 551 i wtedy moze będą chcieli przedłużyć ze mna umowę ;-)

Ja nie mogę, ale cyrki... i to pomyślałeł by ktoś jeszcze ze z przedłużeniem umowy! Ech...

DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA RADĘ I POZDRAWIAM :-)

[ Dodano: 2007-03-27, 16:42 ]
A mam jeszcze jedno pytanie do znawców przedmiotu ;)

Czy w nowej ofercie przedłużeniowej Plusa ANZ - tzw "luźnym" kontrakcie na 18 miesięcy, umożliwiającym zmiane usług co 6 miesiecy to sa warunki lepsze niż na "nieluźnych" opcjach, takie same, czy może gorsze?

I JESZCZE RAZ POZDRAWIAM :)

#167157  autor: gm
 27 mar 2007, 16:43
Jak wyślesz reklamację to Oni odpowiedzą Ci w ciągu 30 dni więc niedługo i tak będzie Twoja oferta w systemie. Spławili Cię idąc na przetrzymanie a czas leci :-)

#167158  autor: Onyx-22
 27 mar 2007, 16:56
NIE NO!! :x

Mam nadzieje, że szybko rozpatrzą tą reklamację bo jak dostane tylko odpowiedz to zamierzam składac następną z tym, że oferta na przedłużenie jest mało atrakcyjna ;-)

#167159  autor: homzik
 27 mar 2007, 17:03
D@rio: nic mi sie nie pomylilo, zarowno Plus jak i Tak-Tak lacza sie na 1,8Mbps czyli HSDPA, pingi sa podobne, ale transfer w Erze to tragedia... No, chyba ze Tak-Tak ma tu jakies ograniczenia ale dziwne zeby laczyl sie jako HSDPA, pingi mial jak HSDPA, a sciagal jak kiepski EDGE... Z ciekawosci chyba jeszcze starter Orange kupie i sobie sprawdze... Ale i tak mysle, ze pociagne z tym iPlusem 1GB jako usluga dodana do czerwca, bede dokupywal co miesiac limit 1GB z iPlus Extra czyli miesiecznie wyjdzie ok. 120 zl i bede mial razem 2GB limitu... A po wakacjach pomysle... Moze nawet na neostrade z liveboxem sie skusze, o ile stancji nie zmienie:)

Ale zawiodlem sie na Blueconnecie, oj zawiodlem...

I Plus tez mnie wnerwil, ze bez modemu nie da sie wziac opcji z limitem 4GB. Modem (mam GT Maxa) ani umowa na 2 lata mi niepotrzebne. A indywidualnego planu chyba mi nie zrobia, co?

#167162  autor: D@rio
 27 mar 2007, 17:14
homzik pisze:D@rio: nic mi sie nie pomylilo, zarowno Plus jak i Tak-Tak lacza sie na 1,8Mbps czyli HSDPA, pingi sa podobne, ale transfer w Erze to tragedia...
a gdzie Ty na tym Roztoczu czy Lubelszczyźnie masz HSDPA Plusa? bo HSDPA Ery jest tylko w Lublinie.
homzik pisze:No, chyba ze Tak-Tak ma tu jakies ograniczenia ale dziwne zeby laczyl sie jako HSDPA, pingi mial jak HSDPA, a sciagal jak kiepski EDGE...
bo to może był EDGE.
homzik pisze:Z ciekawosci chyba jeszcze starter Orange kupie i sobie sprawdze...
no chyba jednak coś tu nie gra, skoro tak piszesz... ;)
homzik pisze:Ale zawiodlem sie na Blueconnecie, oj zawiodlem...
argumenty..?
homzik pisze: A indywidualnego planu chyba mi nie zrobia, co?
nie.

Obrazek

#167174  autor: Onyx-22
 27 mar 2007, 17:36
Własnie przed chwilą wysłałem FAX z reklamacją - zobaczymy ile im to zajmie ;-)
  • Strona 63 z 147
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 147
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63