• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 62 z 147
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 147

#163907  autor: xi0nc
 20 mar 2007, 00:32
D@rio pisze:związane z telekomunikacją coś?
Nie telekomunikacja ;]
D@rio pisze:Rozwiązywaniem umów się zajmuje DOPL. Oni pracuję od pon-sb, do 21:00
No wlasnie dzwonilem wieczorem na 2601 i chcialem z dzialem rozwiazan - tak to sie u mnie nazywa ;] to mnie kobita poinformowala ze 8-21 ... w sumie znam troche techniki prowadzenia negocjacji i sprobuje jutro powalczyc :lol:

#163909  autor: D@rio
 20 mar 2007, 00:45
xi0nc pisze: ... w sumie znam troche techniki prowadzenia negocjacji i sprobuje jutro powalczyc
jestem pewny że dostaniesz od Nich opór na wszelkie argumenty. Poprostu mur beton...

ale - czekam na relacje ;)

Obrazek

#164393  autor: gosiek_ziaja
 21 mar 2007, 13:45
cześć.
Właśnie kończy mi się umowa z plusem. Miałam przez 2 lata ofertę - 2 telefony na firmę w max profit 30. W maju kończy mi się umowa. parę dni temu dzwonili do mnie z plusa i zaproponowali przedłużenie umowy.
Przysłali ofertę z telefonami. no ale niestety zaproponowali mi ten sam abonament a telefony w cenach takich samych jak przy podpisywaniu umowy od nowa. Nie powiem ze przy przedłużeniu dali mi w ofercie niezbyt duży wybór telefonów o cenach które po prostu są śmieszne. jednym słowem gdybym wzięła abonament od nowa to miałabym lepsze warunki.
Czyli jednym słowem nie zaproponowali mi nic w zamian za to ze mam 2 telefony z nimi przez dwa lata. no nie mówie o jakiejs kolosalnej róznicy no ale chyba coś taniej powinno być. Dzwoniłam dzisiaj do konsultantki i ona mi powiedziała ze nic z tym nie można zrobić.
Co o tym myslicie. ja sie zbyt na tym nie znam no ale chyba cos lepszego powinna zaproponowac no troche tansze telefony albo jakis pakiet.
napiszcie co mysłicie i czy da sie z tym cos zrobic

#164417  autor: dexter74
 21 mar 2007, 15:09
Gosiek_ziaja.

Napisz pismo do plusa, że Ci nie pasuje, że masz dwa fony od lat etc.

Ceny Ci nie obniżą, ale dorzucą np. 100 minut gratis przez pół roku lub coś w tym stylu.
Bądź twarda.

#164891  autor: xi0nc
 22 mar 2007, 17:34
Mimo ze 25 marca konczyla mi sie umowa w plusie ... nikt do mnie nie zadzwonil ... dzisiaj w ramach podziekowania poszedlem do plusa w mariocie zlozylem wypowiedzonko ;] ... Mila pani poinformowala mnie ze nie ma mozliwosci atrakcyjniejszych rabatow przy przedluzeniu w centrum obslugi ... ale jakos wszedlem z nia w gadke ... okazalo sie ze jej kolega ze mna pracuje .... po zakonczonej rozmowie na odchodne powiedziala mi ze telefoniczny dzial odratowania ma jakies mozliwosci negocjacji i pewnie do mnie zadzwonia ... - mam taka nadzieje. Jak nie to lecimy do playa albo ery ...

#164921  autor: Rokko
 22 mar 2007, 18:29
xi0nc, nie zadzwoni. Jaki masz abo i jakie wymagania to Ci powiem czy cos wywalczysz.

#165362  autor: miliard
 23 mar 2007, 17:07
Dział odratowania - może R-kę podeślą do wqr...nego abonenta.
Ja narazie czekam na jakąś reakcję działu reklamacji. Już się zbliża miesiąc więc czekam niecierpliwie.

BTW - wczoraj podpisałem następną umowę na nr na konto i teraz się zastanawiam czy to może mieć wpływ na ofertę. Bo z jednej strony świadczy o mojej "wierności". A z drugiej osoba rozpatrująca reklamację stwierdzi, że skoro mi zależy a to konto może wygasnąć za 2 lata to zadowolę się jakimś ochłapem i zobaczę figę. Kolejne 3 umowy kończą mi się w czerwcu.

#165556  autor: D@rio
 24 mar 2007, 01:01
miliard, sam jestem ciekaw jak Ci odpowiedzą. Jednak myślę w tym wypadku optymistycznym tokiem. Czekam na relację z odpowiedzi.

Obrazek

#165690  autor: homzik
 24 mar 2007, 13:51
ech, jak tak sobie czytam ten temat to czasami mysle, zeby zaczac przenosic swoje aktywacje do Ery...

interesowalaby mnie jedynie promocja "10 numerow za grosz", gdyz najczesciej dzwonie pod kilka numerow ; czy musze wszystkie te numery podac od razu, czy moge pozniej dodac cos wiecej? bo zmeiniac to sie ponoc nie da...

tylko czy oni moga mi zaproponowac cos lepszego niz w standardowym cenniku? bo ceny w biznes 40/60 raczej gorsze niz w BK50... Jakby dali cos lepszego to moze zaczalbym przenosic numerki sukcesywnie i jeszcze Blueconnecta bym wzial... ale z kim o tym gadac? telefonicznie? w salonie firmowym?

PS Jak to jest z pakietem SMS w Biznesklasie? Trzeba mi go jednorazowo, zeby bylo te 100 SMSow... Jesli wlacze go sobie dzisiaj, a wylacze tez jeszcze dzisiaj albo jutro to ile smsow dostane (100 czy proporcjonalnie do liczby dni pozostalych do konca okresu rozliczeniowego za proporcjonalna cene)? I rozumiem, ze te smsy bede mogl wykorzystywac przez pol roku, a nie ze znikna mi od nowego okresu rozliczeniowego?

#165777  autor: D@rio
 24 mar 2007, 15:39
homzik pisze:tylko czy oni moga mi zaproponowac cos lepszego niz w standardowym cenniku? bo ceny w biznes 40/60 raczej gorsze niz w BK50... Jakby dali cos lepszego to moze zaczalbym przenosic numerki sukcesywnie i jeszcze Blueconnecta bym wzial... ale z kim o tym gadac? telefonicznie? w salonie firmowym?
nie zmodyfikują Ci cennika.
homzik pisze:Jak to jest z pakietem SMS w Biznesklasie? Trzeba mi go jednorazowo, zeby bylo te 100 SMSow... Jesli wlacze go sobie dzisiaj, a wylacze tez jeszcze dzisiaj albo jutro to ile smsow dostane (100 czy proporcjonalnie do liczby dni pozostalych do konca okresu rozliczeniowego za proporcjonalna cene)?
proporcjonalnie.
homzik pisze: I rozumiem, ze te smsy bede mogl wykorzystywac przez pol roku, a nie ze znikna mi od nowego okresu rozliczeniowego?
hmmm...ale Wy kombinujecie :P
ale czy znikną czy nie - nie wiem. Na zdrowy rozsądek powinny zostać.

Obrazek

#165781  autor: gm
 24 mar 2007, 15:45
A moja sprawa ANZ dobiega końca. Dzisiaj odesłałem podpisaną umowę do DOPL. Rabat 50% na GODZINY55 i umowa na 12 miesięcy. Udało mi się wynegocjować (chyba start PLAY mi trochę w tym pomógł) podpisanie umowy 3 miesiące wcześniej. Teraz za 63,50 pln z VATem mam 900 minut. Wprawdzie większośc tych minut w Plusie i na stacjonarne, ale mi to nie przeszkadza, bo właśnie 90% rozmów jest kierowanych do tych sieci. Do tego pakiet mmsa, sms, PlusNet i w 80 pln powinienem się zmieścić. Na marginesie dodam, że numer Simplusa przenoszę do PLAY i już we wtorek będę testował tą sieć.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#165842  autor: homzik
 24 mar 2007, 18:13
D@rio pisze:nie zmodyfikują Ci cennika
A Tobie czegos nie zmieniali? I co oni moga zrobic? Nic? Kiedys byla jakas taka reklama, zeby przyjsc do nich z faktura od innego opa to dadza cos lepszego:)

#165851  autor: D@rio
 24 mar 2007, 18:33
homzik pisze:A Tobie czegos nie zmieniali? I co oni moga zrobic? Nic?
nie. Cennika nie. Cennik a promocje to dwie różne rzeczy.

Modyfikacji cennika się raczje nigdy nie robi. Stosuje się ewentualnie rabaty albo upusty, ale to dla duży klient biznesowych.
homzik pisze: Kiedys byla jakas taka reklama, zeby przyjsc do nich z faktura od innego opa to dadza cos lepszego:)
nadal jest ta promocja. 1000 minut dodają.

Obrazek

#165852  autor: homzik
 24 mar 2007, 18:36
to rabat na abonament mi moga dac czy co? nie chce mi sie szukac co Ty tam dostales, bo to pewnie kilkanascie stron wstecz:)

#165856  autor: D@rio
 24 mar 2007, 18:46
homzik pisze:to rabat na abonament mi moga dac czy co?
mogą.

Obrazek

#165864  autor: homzik
 24 mar 2007, 19:03
dobra, znalalem Twojego posta :)

ale cennik to mi wcale nie pasuje, 40-tka za malo, a 60-tka za duzo i za drogo... i wydaje mi sie ze w bk50 jest wiecej ciekawszych telefonow po w miare przystepnych cenach...

choc jakby mi tez ktos dal rabat 50% w biznes 60 to kto wie...

tam przechodza niewykorzystane minuty na nastepny okres?

i z kim gadac w sprawie tego wszystkiego?

i ten 1000 minut ktory daja za przeniesienie to przez ile i na co do wykorzystania?

#165875  autor: D@rio
 24 mar 2007, 19:22
homzik pisze:tam przechodza niewykorzystane minuty na nastepny okres?

i z kim gadac w sprawie tego wszystkiego?
przechodzą.

Z BOA Era Biznes najpierw.
homzik pisze:i ten 1000 minut ktory daja za przeniesienie to przez ile i na co do wykorzystania?
to dają w innej promocji. Nie w tej.

Obrazek

#166646  autor: miliard
 26 mar 2007, 14:33
Dziś (nie)oczekiwanie zadzwoniła miła pani z działu reklamacji z informacją, że przychylają się do mojej prośby i przygotowali alternatywną propozycję.
W taryfie BK 30 + bezpłatna 5 dostanę rabat w zależności od modelu 100-150 zł netto.

Uprzedzę pytania i przypomnę, że na koncie mam 5 numerów + iPlus, swojego numeru używam od 2001.

#166782  autor: D@rio
 26 mar 2007, 19:49
miliard, ten rabat to lekko śmieszny jak dla przedsiębiorcy.

100 - 150zł. to się bierze jak się idzie na piwo, a oni takim rabatem chcą przygarnąć klienta. Bądźmy poważni. 5 aktywacji firmowych i taka oferta? W życiu bym się na to nie zgodził.

Obrazek

#166790  autor: miliard
 26 mar 2007, 20:15
D@rio!
1. Nie napisałem, że się zgodziłem, tylko że dostałem taką propozycję.
2. Po tym co tu czytałem na forum to zacząłem wątpić, że dadzą chociaż 50.
3. Wszystkie numery na tym koncie mają taryfy 30 (MP lub BK) więc nie rewelacja.
  • Strona 62 z 147
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 147
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62