• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 61 z 147
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 147

#162049  autor: xysiek
 14 mar 2007, 00:08
eee zadna atrakcja to "luzne" przedluzanie. Przynajmniej jak dla mnie. Nie laczy sie to z innymi ofertami ANZ...np 50%na abo na 12miesiecy. Placi sie normalny abonament, dostaje sie pakiety minut ale glownie w sieci (Konsultantka nie potrafila mi dzisiaj powiedziec ile bym ich dostal !?). ANZ sa tez oferty na 6mies...wiec wychodzi na to samo a nawet lepiej bo nie trzeba przez 18mies tego ciagnac. Pomysl spoko ale ja juz chyba wole co pol roku miec calkowicie wolna reke, placic mniej abo niz normalnie i miec niewiele mniej minut wliczonych.

#162068  autor: Rokko
 14 mar 2007, 07:49
Dobra mam chwile opisze pisemko z Polkomtela
Wysylalem do dzialu reklamacji i kierownika DPL
A wiec bardzo mi podziekowali za te pisma - sa one ogromna skaldnica wiedzy dla nich o funkcjonowaniu firmy.
W dalszej czesci pisma dowiaduje sie, ze PWA jest ih wewnetrzna sprawa - specjalnie przygotowana dla klientow - indywidualnie rozpatrywana i w ogole ble, ble, ble.
No i dowiaduje sie, ze zakup telefonu wcale nie jest powiazany z innymi benefitami.
kolejny akapit to to ze jestem super klientem - w zwiazku z tym zostal mi przyznany taki super telefon ktory w wolnej sprzedazy kosztuje 2.099.00 zl brutto. No a mi wspalanialomyslnie sprzedali go za 364,78 zl brutto. No i warunki umowy nie przewiduja jednak bonifikaty - w tym mozliwosci skorzystania z ulg.

No i w ten sposob dowiedzialem sie ze mam sie pocalowac w miejsce ponizej paska.
Jak zwykle Polkomtel zmiescil sie na jednej stronie A4. Ja wczesniej wyslalem dwa pisma kazde poparte argumentami na okolo 2 strony kazde. No i jeszcze pismo do Pani Rzecznik - ktora w jednym zdaniu w mailu - po ponagleniu napisala ze przeciez juz mi wyslali pismo.
No a Polakom gratuluje Plusa :)

#162077  autor: Kaczy
 14 mar 2007, 09:35
xysiek pisze:ANZ sa tez oferty na 6mies
Kiedyś były. Teraz najmniejsze to 12 miesięczne.
xysiek pisze:wiec wychodzi na to samo a nawet lepiej bo nie trzeba przez 18mies tego ciagnac.
No ale po 6 miesiącach możesz wziąc telefon. Nikt tego Ci nie zabroni.

...::: Made for loneliness :::...

#162082  autor: rudy
 14 mar 2007, 09:54
Rokko pisze:aki super telefon ktory w wolnej sprzedazy kosztuje 2.099.00 zl brutto. No a mi wspalanialomyslnie sprzedali go za 364,78 zl brutto
Jaki to model ?

#162085  autor: xysiek
 14 mar 2007, 10:26
Kiedyś były. Teraz najmniejsze to 12 miesięczne.
To znaczy, ze jeszcze tydzien temu byly a teraz juz nie ma? Wdg tego co konsultantka mowila tydzien temu moglem podpisac umowe na 6m a pozniej bez problemu wziasc PWA...
Jezeli juz tego nie ma to sorry ale ta "luzna" promocja jest slaba...

#162086  autor: Kaczy
 14 mar 2007, 10:28
xysiek pisze:To znaczy, ze jeszcze tydzien temu byly a teraz juz nie ma?
W salonach tej oferty nie ma już od paru miesięcy.

#162087  autor: cabaler0
 14 mar 2007, 10:34
rudy pisze:
Rokko pisze:aki super telefon ktory w wolnej sprzedazy kosztuje 2.099.00 zl brutto. No a mi wspalanialomyslnie sprzedali go za 364,78 zl brutto
Jaki to model ?
przylaczam sie do pytania:) Jaki model?

Nie czytam slabo forum, ale nie widze nigdzie jaki to model:) Wczesniej byly modele z innych specjalnych ofert przygotowanych dla Rokka - chyba:)
Ostatnio zmieniony 14 mar 2007, 10:39 przez cabaler0, łącznie zmieniany 1 raz.

#162089  autor: Kaczy
 14 mar 2007, 10:36
6280- słabo czytacie forum :-D

#162097  autor: MADMAX
 14 mar 2007, 11:06
Kaczy pisze:6280- słabo czytacie forum
Ten telefon wg PLUSA kosztuje niby 2000zł? :shock:
Ciekawe... :) Mi koleś z komisu chciał upchnąć nówkę za 600zł z simlockiem orange (nieściągalnym podobno, przynajmniej w moim mieście ;) ) :P

Pozdrawiam

#162100  autor: Rokko
 14 mar 2007, 11:16
CYBER pisze:
Kaczy pisze:6280- słabo czytacie forum
Ten telefon wg PLUSA kosztuje niby 2000zł? :shock:
Ciekawe... :) Mi koleś z komisu chciał upchnąć nówkę za 600zł z simlockiem orange (nieściągalnym podobno, przynajmniej w moim mieście ;) ) :P
Sciagalnym za 350 zl - juz. Tak N 6280.Teraz po wymianie softu calkiem dobry telefon.Ech brak mi slow na temat PLusa. Musze sie teraz ostro zastanawiac jak sobie dobrac taryfe i usylugi, zeby bylo ok. Dalej walczyc juz nie bede (chyba ;) )
Zaluje ze nie zrobilem tego co D@rio

#162106  autor: xysiek
 14 mar 2007, 11:31
Dzwonilem pod 2699 i wszystkie oferty z opisywanych przez mnie kilka postow wczesniej sa nadal aktualne. A "luzne" dla mnie wyglada tak:

Umowa na 18mies, abo g55 + :
1. 50min do wszystkich
2. 100min do Plusa
3. kwotowy 20zl
4. 400sms

A podpisujac umowe na 6 mies mam abo g55 + 10min i za to place 45zl. Dodatkowo biore 2500 MMSow z eBOK za 5zl i wdg mnie oferta lepsza. Aaa i tak jak w "luznej" po 6mies moge zrobic wszystko, podpisac kolejna taka, PWA a co najwazniejsze zrezygnowac z uslug Plusa lub przeniesc numer. I to juz po 6mies a nie po 18...
Plus sie chyba jednak musi bardziej postarac.

#162119  autor: Kaczy
 14 mar 2007, 12:47
CYBER pisze:Ten telefon wg PLUSA kosztuje niby 2000zł?
Z Nokii Poland telefon kosztuje jakoś 1300 zł. Najwyraźniej coś do niego dodali, że jest wart 2000 zł :)

#162122  autor: Rokko
 14 mar 2007, 12:56
Kaczy pisze:
CYBER pisze:Ten telefon wg PLUSA kosztuje niby 2000zł?
Z Nokii Poland telefon kosztuje jakoś 1300 zł. Najwyraźniej coś do niego dodali, że jest wart 2000 zł :)
Tak uscisk reki Prezesa - a odcisk buta na tylku mam do tej pory :(
wlasnie sprawdzilem - za tyle Plusa daje go przy wolnej sprzedazy - ale temat marz OPOW juz poruszalismy wiec nie bede tutaj sie roztkliwial.

#162163  autor: gm
 14 mar 2007, 15:14
Pisałem wcześniej o złożonej reklamacji z prośbą o wcześnijesze ANZ. Reklamacja została rozpatrzona negatywnie. Później pojawiła się informacja o umowach na 12 miesięcy z rabatem na GODZINY, dostępna tylko u Konsultantów BOKu. Zadzwoniłem, dostałem możliwość połączenia na 2699, dzisiaj otrzymałem zgodę na taka umowę. W sumie dostałem rabat 50% na G55 z umową na 12 miesięcy - i to mi wystarczy. Nie chciałe mżadnych dodatkowych pakietów munit, bo aktualnie mam 900 i w zupełności mi to wystaczy, choć co miesiąc wydzwaniam wszystkie. Teraz za G55+3pakiety godzin+pakiet smsów+pakiet 2500mmsów+PlusNet zapłacę ok. 80 pln.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#162266  autor: rudy
 14 mar 2007, 21:36
Kaczy pisze:Z Nokii Poland telefon kosztuje jakoś 1300 zł. Najwyraźniej coś do niego dodali, że jest wart 2000 zł :)
Nokia Poland dopiero od nie dawna wychodzi "frontem do klienta" jeszcze z dwa lata temu kupić u nich telefon to tak jak by kupić go na Polach Elizejskich - tak wysokie ceny były.

#162351  autor: Grisza
 15 mar 2007, 12:04
Witam
Proszę pomóżcie!
Kończy mi się umowa w kwietniu
Moje rachunki to +/- 30 zł miesięcznie
Jestem w sieci 3 lata (po 2 latach przedłużyłem umowę na rok - dostałem Tanie 50 min)
mam włączonego swojaka
średnio rozmowy to 60-70 min/m-c - większość to swojak :)

Pytałem w BOK o ofertę dla mnie - zaproponowali:
- 30 min do wszystkich + 40 min do Plusa za 25 zł
- 90 min do wszystkich (po zmianie taryfy na 55) na 18 m-cy - za 27,5 zł
- oferta z telefonem oczywiście jeszcze nie jest jeszcze zaproponowana ("...może na dniach się coś pojawi...")

Co doradzacie?
Korci mnie to 90 min ale chciałbym też jakiś nowy tel (bez bajerów, do rozmów, byle bateria dobrze trzymała)
Moja Nokia ma już 3 lata, chciałbym coś nowszego.
Hm, wiem że za te pieniądze nie dostanę nic extra ale może macie jakieś doświadczenia w tej kwestii.
Prośba szczególnie do D@rio.
Z góry dziękuję!

#162376  autor: Rokko
 15 mar 2007, 14:42
Grisza, krotka odpowiedz - dostaniesz albo telefon w cenie jak dla nowych - albo te oferty ktore ci dali powyzej - wiecej nie dostaniesz!

#162413  autor: D@rio
 15 mar 2007, 17:04
Rokko, powiedział to, co normalnie powiedziałbym ja.

Obrazek

#163900  autor: xi0nc
 20 mar 2007, 00:00
Czyli ogolnie nie ma mozliwosci zrabatowania telefonu ???
Sam pracuje w dziale rozwiazan jednej z firm obslugujacych milion ab w polsce i powiem ze jak zadzwonilem na info do plusa to kobita mnie rozsmieszyla <nawet my mamy lepsze promo dla przedluzajacych>.... mialem otwarta stronke i patrzylem ceny telefonow. Powiedziala ze jest oferta dla mnie przygotowana to poprosilem o ceny telefonow. popytalem o wybrane telefony i ceny byly identyczne jak dla nowych ab.
Zapytalem co to za promocja dla abonenta ktory jest z plusem 6 lat srednio placacego 150 zeta miesiecznie. To mnie poinformowala ze taka jest dla mnie oferta ... i w ogole raczyla mnie poinformowac ze moja umowa konczy sie za 10 dni. - myslalem ze w maju.
Ladnie kurde ladnie ... 2 lata temu przy przedluzeniu mnie lepiej potraktowali .... i sami zadzwonili miesiac przed czy chce przedluzyc i czy moze chce telefon po promocyjnej cenie ... a teraz ??? ani widu ani slychu ...
A z dzialem rozwiazan ktos kiedys rozmawial czy tylko zwykle info ???

#163902  autor: D@rio
 20 mar 2007, 00:09
xi0nc pisze:Czyli ogolnie nie ma mozliwosci zrabatowania telefonu ???
tylko na indywidualne, pisemne prośby. Ewentualnie długie negocjacje z DOPL ale też nie liczyłbym na rewelacje. Najwyżej zejdą Ci o -100zł. z każdego telefonu i to tyle (mówię o telefonicznych rozmowach).
xi0nc pisze:Sam pracuje w dziale rozwiazan jednej z firm obslugujacych milion ab w polsce i powiem ze jak zadzwonilem na info do plusa to kobita mnie rozsmieszyla <nawet my mamy lepsze promo dla przedluzajacych>....
związane z telekomunikacją coś? ;)
xi0nc pisze:Powiedziala ze jest oferta dla mnie przygotowana to poprosilem o ceny telefonow. popytalem o wybrane telefony i ceny byly identyczne jak dla nowych ab
no bo to tak właśnie jest w Plusie. Zapraszam do Ery ;)
xi0nc pisze:Ladnie kurde ladnie ... 2 lata temu przy przedluzeniu mnie lepiej potraktowali .... i sami zadzwonili miesiac przed czy chce przedluzyc i czy moze chce telefon po promocyjnej cenie ... a teraz ??? ani widu ani slychu ...
takie standardy...
xi0nc pisze:A z dzialem rozwiazan ktos kiedys rozmawial czy tylko zwykle info ???
Rozwiązywaniem umów się zajmuje DOPL. Oni pracuję od pon-sb, do 21:00 .

Obrazek
  • Strona 61 z 147
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 147
  • 1
  • 59
  • 60