• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 59 z 147
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 147

#160073  autor: Rokko
 07 mar 2007, 16:17
xysiek pisze:Przeniesienie owszem rozwazalem...ale umowy bez telefonu sa malo oplacalne:/ A znow aparaty w erze maja drozsze:(
To sie zdecyduj. W Plusie nic nie wywalczysz.Mozesz jak ja slac pisma do wszystkich dzialow - i pozniej Cie jak mnie oleja - teraz musze ponaglenia wysylac.
A szkoda slow - sa gietcy jak R.G minister oswiaty ;)

#160078  autor: gm
 07 mar 2007, 16:42
Jeżeli dobrze rozumuje oferta trzecia to jest GODZINY55 z rabatem 50% na 12 miesięcy, czyli to co pisałem wcześniej. Podobno oferta dostępna tylko u konsultantów. Kiedy skończyła Ci się umowa?

[ Dodano: 2007-03-07, 17:02 ]
Jak to jest z numerem 2699? On w koncu jest dostepny dla wszystkich czy dla wybranych?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#160096  autor: xysiek
 07 mar 2007, 17:22
Proponuję zestaw za 50zł. i do tego jakiś nowy, dobry telefon.
Widzialem ja...jak dla mnie idealna oferta. Jeden minus ze tel dosyc drogie. Chcialem Samsunga Z400 u nich za 999 a na allegro nowy za ok 800zl, D600E za 479...ten jest na allegro drozszy ale tez ok 700zl. A SE sa tansze nawet w Plusie:(
Jeżeli dobrze rozumuje oferta trzecia to jest GODZINY55 z rabatem 50% na 12 miesięcy, czyli to co pisałem wcześniej. Podobno oferta dostępna tylko u konsultantów. Kiedy skończyła Ci się umowa?
Dokladnie...rabat na Godziny 55. Umowa wygasla mi w listopadzie 2006...i od tamtej pory nie mialem od nich zadnego tel z oferta, dopiero po jakims czasie sam sie upomnialem. Zmienilem abo na g55 i koniec...oni cisza a ja reklamacje:D
Ta oferte dostalem pod numerem 2699...a numer ten musisz "aktywowac". Zadzwonic pod 2601 i poprosic o przelaczenie pod ten nr...i teraz nie wiem czy od razu bedziesz mial aktywny czy dopiero jak z kims pogadasz...co nie zawsze jest proste. No i po tej "aktywacji" mozesz na 2699 dzwonic bezposrednio...przez jakis czas.

Tak czy siak kolorowo nie jest:/ Nie oplaca sie byc stalym klientem.

#160099  autor: D@rio
 07 mar 2007, 17:26
xysiek pisze:Widzialem ja...jak dla mnie idealna oferta. Jeden minus ze tel dosyc drogie. Chcialem Samsunga Z400 u nich za 999 a na allegro nowy za ok 800zl, D600E za 479...ten jest na allegro drozszy ale tez ok 700zl. A SE sa tansze nawet w Plusie:(
no D600E jest bardzo dobry. Ale za to Nokia 6230i ma bardzo dobrą cenę, albo Motorola v3. Wybór jest spory. W sumie sam przyznaj, że to kwota abonamentu dośc niska, a więc nie ma co cudów oczekiwać.
xysiek pisze:teraz nie wiem czy od razu bedziesz mial aktywny czy dopiero jak z kims pogadasz...co nie zawsze jest proste.
to drugie. Numer jest przypisywany do konsultanta.

Obrazek

#160101  autor: xysiek
 07 mar 2007, 17:33
Zgadza sie, nie ma sie co czarowac ze abonament nie najwyzszy. Ale biorac umowe na 24mies...eh. Idealna bylaby "najtaniej do najdrozszych" na 12mies bez telefonu...taka umowe podpisuje chocby dzisiaj.

#160102  autor: gm
 07 mar 2007, 17:33
Po negatywnej odpowiedzi na reklamację (opisywałem to już tutaj wcześniej, ze chciałem przyspieszenia oferty ANZ), dzisiaj zadzwoniłem pod 2601 a tam Konsultantka aktywowała mi numer 2699. Mam zadzwonić w poniedziałek i dowiedzieć się czy dokonają mi oferty ANZ (rabat 50$ na 12 miesięcy na G55). W sumie to byłoby fajnie, bo w reklamacji chciałem, żeby mi w ogóle dali taką możliwość i w grę wchodziła tylko umowa na 18 miesięcy. Ostatnio słyszałem, że Konsultanci mają możliwość aktywacji takiej oferty i przypuszczam, że to w związku z nadejściej PLAY. Czekam do poniedziałku i dzwonię pod 2699 i dowiem się czy dostanę taką umowę.

[ Dodano: 2007-03-07, 17:35 ]
Oczywiście miało być 50% a nie 50$ :-)

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#160104  autor: Mazi
 07 mar 2007, 17:48
Witam

Na stronie Plusa jest już wyszczególniona nowa promocja: Dodatkowe Godziny dla Firm, o której swego czasu wspominał Kaczy :wink: . Ogólnie to jest tańsza wersja "Czasu dla Ciebie" - pakiety dodatkowych minut zostały zwiększone i ich cena spadła. Dla przykładu w Pakiecie BiznesKlasa50 można dostać za 5 zł netto 1,5 godziny na połączenia do wszystkich.

Tylko coś nie widzę, żeby telefony staniały :cry:

Szczegóły: http://www.plusgsm.pl/biznes/promocje/p ... wa_oferta/
Regulamin(pdf):
http://www.plusgsm.pl/biznes/promocje/p ... a_firm.pdf

Pozdrawiam 8)

#160231  autor: Kaczy
 07 mar 2007, 22:32
Mazi pisze:Tylko coś nie widzę, żeby telefony staniały
Pisałem, ze staniały m.in. N70, 6103 (w BK50), E250 (w BK50), X510, k800i (BK50).
Dodano: E570, K510i i w300i :)

...::: Made for loneliness :::...

#160320  autor: Bartplus
 08 mar 2007, 11:09
I już jutro dojdzie nowa opcja w PWA, to można było przewidzieć - "Dodatkowe Godziny dla Firm".

#160332  autor: xysiek
 08 mar 2007, 12:29
już jutro dojdzie nowa opcja w PWA, to można było przewidzieć - "Dodatkowe Godziny dla Firm".
Tylko dla firm?

Wiecie moze po jakim czasie przy ANZ mozna zmienic darmowo abo na nizszy? Kojarze ze przy PWA bylo cos takiego po 12miesiacach.

#160334  autor: Bartplus
 08 mar 2007, 12:37
xysiek pisze:
już jutro dojdzie nowa opcja w PWA, to można było przewidzieć - "Dodatkowe Godziny dla Firm".
Tylko dla firm?
Tylko dla firm.
xysiek pisze:Wiecie moze po jakim czasie przy ANZ mozna zmienic darmowo abo na nizszy? Kojarze ze przy PWA bylo cos takiego po 12miesiacach.
Z tego co mi wiadomo, przyz ANZ nie da się obniżyć taryfy przez całą umowę, ale mogę się mylić.

#160416  autor: Kaczy
 08 mar 2007, 18:28
Bartplus pisze:Z tego co mi wiadomo, przyz ANZ nie da się obniżyć taryfy przez całą umowę, ale mogę się mylić.
Tak, jest taki zapis. Przez okres 12 bądź 18 miesięcy (w zależności od czasu przedłużenia ANZ) nie można wymienić telefonu ani zmniejszyć abonamentu.
Można za to podwyższyć, ale wtedy traci się wszelkie profity z przedłużenia umowy.

...::: Made for loneliness :::...

#160490  autor: D@rio
 08 mar 2007, 21:42
Kaczy pisze: Tak, jest taki zapis. Przez okres 12 bądź 18 miesięcy (w zależności od czasu przedłużenia ANZ) nie można wymienić telefonu ani zmniejszyć abonamentu.
Można za to podwyższyć, ale wtedy traci się wszelkie profity z przedłużenia umowy.
na własnej skórze przekonałem się tylko że to suchy przepis, tyle że przy PWA. Mi też tak mówiono, straszono, nie chciano reklamacyjnie zmienić ale sam zmieniłem taryfę z NP165 na G180 i wszystkie benefity z PWA zostały...a mimo to, zmieniłem - podwyższyłem taryfę.

Obrazek

#161240  autor: Bartek
 11 mar 2007, 13:12
To ja moze cos z innej beczki. Niedlugo bede przedluzal umowe z PLUSem (biznes klasa 200) i wiecie jaka cene dali mi za SE p990i? - chca za niego 800 zł. W orange przy abonamencie za 210 zł telefon zest za 1 zł. Z czego moze wynikac taka roznica?

pozdrawiam,

#161241  autor: Onyx-22
 11 mar 2007, 13:18
A ja mam pytanie z tej beczki :-)

Jakie promocje są dostepne dla osób przedłużających umowę z telefonem?
Dla indywidualnych rozumiem, że sa to dokładnie warunki oferty Trzygłowy? A dla bzinesu? Czy sa to wszystkie obecne dla nowych? czyli "Dodatkowe godziny dla firm", "Oszczędzaj jeszcze więcej", "Czas dla Ciebie" , "Bezpłatna Piatka", "Rozmawiaj Taniej w Biznesklasie"???

POZDRAWIAM :-)

#161304  autor: D@rio
 11 mar 2007, 17:35
Bartek pisze:Z czego moze wynikac taka roznica?
z pazerności...
Onyx-22 pisze:A dla bzinesu? Czy sa to wszystkie obecne dla nowych?
tak.

Teraz z innej beczki...

Od dziś już mi działa telefon z numerem sieci Plus w Era Biznes :-)

Caly proces przenoszenia odbył się bez problemów, z czego się bardzo się cieszę :)

Odbywało się to tak iż po godz. 0:00, telefon Plusa stracił zasięg. Później, po godz. 08:00 stało się to samo z telefonem sieci Era, natomiast ok. godz. 10:00 telefon ponownie zalogował się i miał już przypisany numer sieci Plus :-)

A więc to koniec definitywnie z Plusem :) Teraz pozostała mi już tylko jedna aktywacja. Czekam na ruch PLAY'a a jak nie to biorę 2-gą aktywkę w Era Biznes.

Obrazek

#161322  autor: rudy
 11 mar 2007, 17:53
D@rio, No to ciekawe czy proces taryfikowania też już zakończony jest pomyślnie?
Tj. jak dzwonie z plusa do ciebie, to policzą mi poza sieć czy nadal do plusa ?
I może być paradoks że plus już będzie liczył twój numer jako ere, a era jako plusa, ale z reguły wszystko działa od razu.
A z ciekawości jak z bramkami sms wygląda ?
Wpisujesz numer swój poprzez bramkę plusa i dostarczy sms czy nie ?

#161358  autor: D@rio
 11 mar 2007, 18:58
rudy pisze:Tj. jak dzwonie z plusa do ciebie, to policzą mi poza sieć czy nadal do plusa ?
poza sieć.
rudy pisze:I może być paradoks że plus już będzie liczył twój numer jako ere, a era jako plusa, ale z reguły wszystko działa od razu.
nie, nie może być tak. Ten numer jest zaliczany jako numer sieci Era. Pozatym, zawsze można to sprawdzić aplikację do Przenoszalności Numerów.

Aplikacja sieci Era już pokazuje mój numer jako sieci Era.

natomiast w przypadku Plusa jest wyświetlany komunikat:
"Numer 6xx-xxx-xxx nie należy do sieci Plus GSM." ... ;)

Ponadto, proces świadczenia Przenoszalności Numerów pilatożowo już został dawno zakończony. Teraz usługa ta już ruszyła pełna parą, co daje możliwość korzystania na przeniesionych numerach z wszytkich usług nowego operatora.
rudy pisze:Wpisujesz numer swój poprzez bramkę plusa i dostarczy sms czy nie ?
właśnie to przetestowałem. Z bramki Plusa jest taki komunikat "Twoja wiadomość nie została wysłana ponieważ wiadomość jest adresowana do numeru ktory nie należy do PlusGSM.". Z bramki Ery idzie bezproblemowo...

Obrazek

#161390  autor: mermi
 11 mar 2007, 20:23
Onyx-22 pisze:Jakie promocje są dostepne dla osób przedłużających umowę z telefonem?
Dla indywidualnych rozumiem, że sa to dokładnie warunki oferty Trzygłowy? A dla bzinesu? Czy sa to wszystkie obecne dla nowych? czyli "Dodatkowe godziny dla firm", "Oszczędzaj jeszcze więcej", "Czas dla Ciebie" , "Bezpłatna Piatka", "Rozmawiaj Taniej w Biznesklasie"???
D@rio pisze:Onyx-22 napisał/a:
A dla bzinesu? Czy sa to wszystkie obecne dla nowych?

tak.
No chyba jednak nie. Chcialem wziac mamie nowy telefon i przeanalizowalem, ze dla niej najlepsza promocja bedzie "Rozmawiaj taniej w biznesklasie" ale od kobiety w BOKu uslyszalem, ze nie ma mozliwosci przedluzenia umowy na warunkach tej promocji...

#161395  autor: rudy
 11 mar 2007, 20:39
D@rio, dzięki za odpowiedzi.
Po prostu nikogo nie znam co przenosił numer, nie dziwcie się wcale że nie znam, bo jak 40 tysięcy osób tylko w Polsce z tego skorzystało, to kropla w morzu :-)
  • Strona 59 z 147
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 147
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59