• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 54 z 318
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 318

#199100  autor: elrond
 04 lip 2007, 18:33
Prometo, uśmiechu to on raczej nie zauważy ;-) no ale tak serio mówiąc to inna opcja nie wchodzi w gre. Mam swoje zasady, i skoro konsultant robi swoje jak mu każą to nie ma sensu sie na niego unosić. A o punkty trzeba chyba po prostu ładnie poprosić.

#199102  autor: Prometo
 04 lip 2007, 18:37
elrond pisze:A o punkty trzeba chyba po prostu ładnie poprosić.
Ja powiedziałem, że za miesiąc będę i tak płacił fakturę i Era doliczy mi punkty. Zgodził się z tym i dodał mi brakujące punkty ;-)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#199109  autor: lukaszek1234
 04 lip 2007, 18:57
patapi pisze:ja chcę ofertę za 20 zł i telefon . i tego w żaden sposób nie mogę osiagnąć. jesli znacie sposoby to pomóżcie. pozd.
słuchaj jest tutaj mały problrm oni w żaden sposób nie chcą dać tych 20 zł są śmieszni przecież teraz napewno płacisz 20zł i co po 2 latach chcą Ci go podnieść ;/ chora sieć

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#199113  autor: Prometo
 04 lip 2007, 19:02
patapi, a próbowałaś rozmawiać z konsultantem o dwóch ofertach :?:

Pozdrawiam - Prometo

#199121  autor: patapi
 04 lip 2007, 19:10
tak prometeo , rozmawiałam nie schodza poniżej 40,20 z telefonem. pozd.

#199126  autor: Prometo
 04 lip 2007, 19:17
patapi pisze:tak prometeo , rozmawiałam nie schodza poniżej 40,20 z telefonem. pozd.
Przypomnij mi kiedy kończy sie Tobie umowa.

Pozdrawiam - Prometo

#199141  autor: patapi
 04 lip 2007, 19:55
24 lipiec. dzieki za zaintereasowanie. pozd.

#199233  autor: dziobak
 05 lip 2007, 07:26
Mam pytanie odnośnie pakietów uniwersalnych które aktywują przy przedłużeniu umowy. W regulaminie jest mowa, że mog jw sobie zamienić przed upływem 60 dni (nie tracąc upustu) ale w nastpnym okresie rozliczeniowym. Czy oznacza to, że można je zamienić dopiero po 30 dniach od podpisania aneksu?

#199235  autor: Exeqtor
 05 lip 2007, 07:37
dziobak pisze:Mam pytanie odnośnie pakietów uniwersalnych które aktywują przy przedłużeniu umowy. W regulaminie jest mowa, że mog jw sobie zamienić przed upływem 60 dni (nie tracąc upustu) ale w nastpnym okresie rozliczeniowym. Czy oznacza to, że można je zamienić dopiero po 30 dniach od podpisania aneksu?
można je zmienić od kolejnego okresu rozliczeniowego - w moim przypadku już po 3 tygodniach

#199761  autor: elrond
 06 lip 2007, 21:32
Oj, wchodze dziś na www.era.pl i widze nowości w dziale dla nowych abonenetów.

Po 1. jest dodatkowy pakiet smsów/mmsów przy przedłuzaniu przez IBOA
--> http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... zego_warto

Po 2. są nowości jeśli chodzi o zestawy słuchawkowe. nie bede pisał, sami zobaczcie
--> http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf

Mi sie chyba podoba...

#199806  autor: Exeqtor
 06 lip 2007, 22:46
elrond jakąś nową dostawę słuchawek BT chyba mają :)
ceny telefonów nie zmieniły się

#199829  autor: elrond
 06 lip 2007, 23:47
Owszem, telefony jeśli chodzi ceny - bez zmian.
Słuchawki się pojawiły, ale np z K750i tej sony ericssonowej słuchawki wziać się nie da :( A byłaby (według tabeli) przy 2 pakietach za friko.
A co najlepsze - jest K550i :D Nawet nie majeszcze jego parametrów na stronie Ery.
Jak uciułam jeszcze troszke kasy to bym go wziął, może uda się jeszcze zniżkę z punktów Era Premia, to było by super... :roll:

Zastanawiam się tylko nad jedną rzeczą - umową na 3 latka. Troche długo i telefony mają 2-letnie gwarancje, ale mi to w sumie nie wadzi. Jeżeli dostane 16,5zł za pakiet to wezme 2 pakiety i myśle że nie powinienem być niezadowolony z decyzji za 2 lata.
A tak wogule - brał ktos 3-letnią umowe?

#199849  autor: kondziu
 07 lip 2007, 01:23
Mozesz byc niezadowolony jak nie bedziesz mial tych minut wymienialnych na minuty wideorozmow. Do tego czasu to na moje oko duza czesc polski bedzie juz w zasiegu, a minuty beda na pewno wymienialne :)

Nie warto oszczedzac pare zl na telefonie i byc zwiazanym rok dluzej...

#199854  autor: D@rio
 07 lip 2007, 02:42
elrond, ja również odradzam umowy na 3 lata. Przy tym tępie rozwoju rynku to na prawdę "samobójstwo".

A tak w ogóle. Pytanie z innej beczki:

Czy udało się komuś dostać zniżkę na telefon? Chodzi o zniżkę nie w ramach punktów EraPremia. Mam na myślę zniżkę standardową, np. zamiast zniżki za cenę pakietu (abonament). Czy jest to możliwe? (także na Era Biznes?).

Obrazek

#199862  autor: Sebcio
 07 lip 2007, 09:02
Witam.
we Wrzesniu konczy mi sie umowa wiec napisalem maila do BOA.
Oto co mi zaoferowali
Zestaw 1
Zestaw złożony z jednej Oferty uniwersalnej, czyli 40 bezpłatnych minut wymiennych na 160 SMS-ów w cenie jedynie 15 zł (z VAT). Minuty zawarte w abonamencie może Pan wykorzystać na połączenia do każdego operatora krajowego.

Zestaw 2
W tym zestawie proponujemy dwie Oferty uniwersalne, czyli 80 bezpłatnych minut wymiennych na aż 320 SMS-ów w cenie jedynie 30 zł (z VAT). Oczywiście minuty zawarte w abonamencie są do wykorzystania na połączenia do operatorów krajowych.

Zestaw 3
Czyli 3 Oferty uniwersalne (120 bezpłatnych minut do wszystkich operatorów) za kwotę jedynie 45 zł brutto.

Zestaw 4
Zestaw ten zawiera aż 160 bezpłatnych minut (4 Oferty uniwersalne) w abonamencie wynoszącym tylko 60 zł brutto.

Zestaw 5
Przy tej opcji uzyska Pan aż 200 bezpłatnych minut wymiennych na 800 SMS-ów do wszystkich operatorów krajowych. Opłata za ten abonament to tylko 80 zł brutto.

Do tej pory mialem dwie oferty uniwersalne za 40 zl, Rachunki przez ostatnio okres wynosily 130-180 zl
Jak myslicie czy to co mi zaoferowali jest korzystne?
Gdybym Wybral Zestaw 4 dostalbym jakakolwiek znizke na telefon? chcialbym wziasc se k800i

#199864  autor: Mel
 07 lip 2007, 09:22
Na forum już kilkakrotnie o tym pisano, że w przypadku przedłużania oferty bez telefonu cena za pakiet wynosi 15,00 zł. Natomiast jeśli chce się wziąć telefon to cena za pakiet zaczyna się od 16,50zł.
Nie wiem, czy ktokolwiek wytargował 15zł za pakiet i jednocześnie zniżkę na telefon (nie piszę o punktach Era Premia).

#199904  autor: lookass
 07 lip 2007, 11:16
Dla mnie nie chca dac 16,5 tylko 20 zl :/

#199940  autor: Mel
 07 lip 2007, 12:07
Lookass, a chcesz jeden pakiet czy więcej? Ponieważ, jeśli tylko jeden pakiet, to spróbuj może zrobić to, co mi pani konsultantka napisała: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... ht=#198659

Spróbować nie zaszkodzi, najwyżej odmówią...

#199944  autor: lukaszek1234
 07 lip 2007, 12:15
Witamy

Uprzejmie dziękujmy za korespondencję skierowaną do Internetowego Biura Obsługi Abonenta.

Nawiązując do Pana korespondencji miło nam poinformować, że Operator sieci Era przygotował dla Pana następujące propozycje do wyboru*: ( umowa zawierana na 24 lub 36 miesięcy ):

Pakiet Ekstra Komfort, umożliwi Panu korzystanie z najnowszej atrakcyjnej taryfy Era Nowy Komfort, gdzie sekundowe naliczanie jest bezpłatne, a minuta połączenia do każdego operatora krajowego po wykorzystaniu bezpłatnych minut wynosi jedynie 72 gr (z VAT), SMS 20 gr (z VAT) oraz MMS 40 gr (z VAT). Dodatkowo do każdego wybranego pakietu otrzyma Pan specjalny upust do abonamentu. W związku z tym zmniejszymy Panu abonament nawet o 50% przez cały czas trwania promocji. Proponujemy Panu następujące kombinacje ofert:

Zestaw 1
Zestaw złożony z jednej Oferty uniwersalnej, czyli 40 bezpłatnych minut wymiennych na 160 SMS-ów w cenie jedynie 15 zł (z VAT). Minuty zawarte w abonamencie może Pan wykorzystać na połączenia do każdego operatora krajowego.

Zestaw 2
W tym zestawie proponujemy dwie Oferty uniwersalne, czyli 80 bezpłatnych minut wymiennych na aż 320 SMS-ów w cenie jedynie 30 zł (z VAT). Oczywiście minuty zawarte w abonamencie są do wykorzystania na połączenia do operatorów krajowych.

Zestaw 3
Czyli 3 Oferty uniwersalne (120 bezpłatnych minut do wszystkich operatorów) za kwotę jedynie 45 zł brutto.

Zestaw 4
Zestaw ten zawiera aż 160 bezpłatnych minut (4 Oferty uniwersalne) w abonamencie wynoszącym tylko 60 zł brutto.

Zestaw 5
Przy tej opcji uzyska Pan aż 200 bezpłatnych minut wymiennych na 800 SMS-ów do wszystkich operatorów krajowych. Opłata za ten abonament to tylko 80 zł brutto.

Dodatkowo otrzymuje Pan jednorazowy pakiet minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne wymiennych na smsy do sieci Era dla wszystkich aneksów z taryfami Era Nowy Komfort do wykorzystania przez cały czas trwania aneksu:
. 500 minut przy wyborze Zestawu składającego się z 3 Ofert
. 1000 minut przy wyborze Zestawu składającego się z 4 Ofert
. 1500 minut przy wyborze Zestawu składającego się z 5 Ofert

Ma Pan możliwość dopasowywać zestawy do swoich potrzeb i dokonać bezpłatnej zmiany Ofert uniwersalnych na inne w okresie 60 dni licząc od dnia zawarcia aneksu .

Upust na Ofertę zostanie zachowany w przypadku zmiany Oferty Uniwersalnej na:
- Ofertę Taniej w sieci ( 100 minut do sieci Era, Heyah i sieci stacjonarnych, wymienialne na 400 SMS-ów do sieci Era i Heyah )
-Ofertę Multimedialną ( darmowe SMS-y wymienialne na MMS-y do sieci Era i Heyah )
- Ofertę z Przyjacielem ( darmowe połączenia z 1 wybranym numerem (w sieci Era, Heyah lub sieciach stacjonarnych)
- Oferta Blueconnect ( Pakiet danych 50 MB )
Oferta z Przyjacielem oraz Oferta Blueconnect są dostępne tylko przy wyborze min. 3 Ofert.

Powyższe propozycje może Pan zrealizować w każdym autoryzowanym punkcie sprzedaży oraz w Salonie lub Sklepie Firmowym sieci Era. W tym celu prosimy o zabranie ze sobą Dowodu Osobistego, który jest niezbędny do podpisania wspomnianego aneksu.

Dla Stałych Abonentów naszej sieci, istnieje możliwość wysłania kuriera, który dostarczy aneks do umowy z nowymi warunkami. Jeżeli zdecyduje się Pan taką drogą skorzystać z oferty, bardzo prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Abonenta pod numerem 602 900 000 (opłata zgodna z Pana cennikiem).

Zachęcamy Pana do skorzystania z powyższej oferty.

Powyższa oferta nie obejmuje wymiany telefonu. Pragniemy jednak przypomnieć, że oferta z telefonem dla naszych stałych abonentów tworzy się dwa miesiące przed zakończeniem umowy. Dlatego też prosimy o kontakt w tym czasie z naszym Biurem Obsługi Abonenta pod numer 602 900.

Przypominamy, iż umowa dla numeru telefonu xxxxxxxxx wygasa w dniu 04.11.2007r.

Jednocześnie uprzejmie informujemy, iż Taryfa Zero jest kierowana dla nowych abonentów sieci Era.

*oferta może ulec zmianie.

z pozdrowieniami
xxxxxxxxxxxxx
Konsultant ds. Utrzymania Klienta
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta Era
[email protected]
http://www.era.pl

odpisali mi takiego maila ej mam pytanie oni w kulki lecą?? okres rozliczeniowy mam do 4 ale umowa podpisana 8 pażdziernika. To muszę jak chcę rozwiązać czekać aż do listopada? miesiąc dodatkowy płącenia.??

[ Dodano: 2007-07-07, 12:18 ]
a i dodam że pytałem też o umowę na rok:P niestety pani nie doczytała sie chyba

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#199951  autor: elrond
 07 lip 2007, 12:24
kondziu pisze:Mozesz byc niezadowolony jak nie bedziesz mial tych minut wymienialnych na minuty wideorozmow. Do tego czasu to na moje oko duza czesc polski bedzie juz w zasiegu, a minuty beda na pewno wymienialne
D@rio pisze:elrond, ja również odradzam umowy na 3 lata. Przy tym tępie rozwoju rynku to na prawdę "samobójstwo".
No, jakiś argument jest. Też mi to przeszło przez myśl, pisałem do Ery odnośnie 3G w moim regionie. Na 2007 - brak planów, a najbliżej mnie to chyba bedzie Rzeszów :evil: Pisałem o tym w temacie o nowych lokalizacjach Erowego UMTS. W 2008 też wątpie żeby Krosno, a tym bardziej jego okolice gdzie mieszkam (język polski ma na to określienie - wieś :-) ) miała mieć 3G. Ludzie, mi GSM w domu ledwo działa i najczęściej biegam z telefonem na balkon, ostatecznie przyklejam się do szyby, gdzie tu videorozmowy :mrgreen: :-D

lukaszek1234, spokojnie, masz podobnie jak ja. Dostałeś na razie bez telefonu bo jeszcze 3 miesiące do końca umowy. Oferta z telefonem wyklaruja Ci się 2 miesiace przed czyli 8 sierpnia. Wtedy masz 2 miesiące na negocjacje i myslenie :wink:

Mi się kończy umowa 3 października, na razie od miesiaca mam na IBOA oferte bez telefonu, miejmy nadzieje że sie pojawi z telefonem ale trzeba czekać do 3 sierpnia.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2007, 12:32 przez elrond, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 54 z 318
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 318
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54