• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 53 z 147
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 147

#157181  autor: Rokko
 26 lut 2007, 15:57
Zalezy na czym ci zalezy - chcesz taniej czy nie?
W pudelku dostajesz nowy aparat.Otwierasz przy kurierze - sprawadzasz czy wszystko jest oki. podpisujesz umowe i placisz kase. Ja akurat na to nie narzekam.
A co w salonie stwierdzisz - wszystkie telefon na poczatku dobrze dzialaja. Pozniej pojawiaja sie braki.
Nie rozumiem czy chcesz sie targowac czy nie? Jak nie no to nie ma tematu...

#157182  autor: big_muzzy
 26 lut 2007, 16:02
Rokko pisze:Zalezy na czym ci zalezy - chcesz taniej czy nie?
W pudelku dostajesz nowy aparat.Otwierasz przy kurierze - sprawadzasz czy wszystko jest oki. podpisujesz umowe i placisz kase. Ja akurat na to nie narzekam.
A co w salonie stwierdzisz - wszystkie telefon na poczatku dobrze dzialaja. Pozniej pojawiaja sie braki.
Nie rozumiem czy chcesz sie targowac czy nie? Jak nie no to nie ma tematu...
No oczywiście jeśli mogę zaoszczędzić 100 zł to czemu nie. Rzecz w tym, że nie mam wpływu np na to czy nie dostanę jakiejś starej partii itp. Ale może jestem zbyt przewrażliwiony ;-)

#157214  autor: Rokko
 26 lut 2007, 17:51
Jakiej starej partii?to nie sa wazywa. Oni maja taka rotacje, ze z dostawami nie daja rady .O czym ty mowisz?a w salonie nie ma starych parti?

#157218  autor: big_muzzy
 26 lut 2007, 18:15
Rokko pisze:Jakiej starej partii?to nie sa wazywa. Oni maja taka rotacje, ze z dostawami nie daja rady .O czym ty mowisz?a w salonie nie ma starych parti?
Nie wiem jaką oni maja tam rotacje bo niby skąd miałbym to wiedzieć.. nie pracuje w Plus gsm.
Zapewne jesteś bliżej tematu i wiesz lepiej, zatem dziękuje za rozjaśnienie umysłu :-).

#157225  autor: Rokko
 26 lut 2007, 18:28
Walcz o cene - czy w salonie, czy w DOPL dostaniesz taki sam telefon.W salonie mozesz zalapac sie na wymacany przez innych ogladajacych.Jezeli jestes przekonany do danego modelu to nie ma problemu.

#157239  autor: big_muzzy
 26 lut 2007, 18:52
Rokko pisze:Walcz o cene - czy w salonie, czy w DOPL dostaniesz taki sam telefon.W salonie mozesz zalapac sie na wymacany przez innych ogladajacych.Jezeli jestes przekonany do danego modelu to nie ma problemu.
Masz racje.

nie wiesz przypadkiem jak długo trzeba czekać na odpowiedz ws przyznania bądz nie zniżki zamknę się w 2 tygodniach, ciesząc się już nowym modelem??

#157254  autor: D@rio
 26 lut 2007, 20:09
big_muzzy pisze:wpływu np na to czy nie dostanę jakiejś starej partii itp. Ale może jestem zbyt przewrażliwiony
no chyba jesteś bo zupełnie fantastyczne rzeczy opowiadasz. Operator to nie Allegro.
big_muzzy pisze:nie wiesz przypadkiem jak długo trzeba czekać na odpowiedz ws przyznania bądz nie zniżki zamknę się w 2 tygodniach, ciesząc się już nowym modelem??
nie ma reguły. Można tak walczyć miesiącami...ale napewno dłużej niż 2 tyg.

Obrazek

#157258  autor: Rokko
 26 lut 2007, 20:23
nie ma reguly - zdaza sie ze rozpatruja miesiac, ale udaje im sie tez w kilkanascie dni. Tak jak D@rio, napisal -2 tyg - standard.No i jeszcze pytania czy model jest w magazynie - ja na moj czekalem 2 tygodnie.

#157287  autor: big_muzzy
 26 lut 2007, 21:41
D@rio pisze:big_muzzy napisał/a:
wpływu np na to czy nie dostanę jakiejś starej partii itp. Ale może jestem zbyt przewrażliwiony

no chyba jesteś bo zupełnie fantastyczne rzeczy opowiadasz. Operator to nie Allegro.
Ale zostałem zjechany.. :D

A powiedz mi skąd mam wiedzieć jakie realia panują i jakie praktyki są stosowane w firmie Plus Gsm...
D@rio pisze:big_muzzy napisał/a:
nie wiesz przypadkiem jak długo trzeba czekać na odpowiedz ws przyznania bądz nie zniżki zamknę się w 2 tygodniach, ciesząc się już nowym modelem??

nie ma reguły. Można tak walczyć miesiącami...ale napewno dłużej niż 2 tyg.
dzięki D@rio.
Rokko pisze:nie ma reguly - zdaza sie ze rozpatruja miesiac, ale udaje im sie tez w kilkanascie dni. Tak jak D@rio, napisal -2 tyg - standard.No i jeszcze pytania czy model jest w magazynie - ja na moj czekalem 2 tygodnie.
dzięki Rokko.

#157289  autor: D@rio
 26 lut 2007, 21:47
big_muzzy pisze:Ale zostałem zjechany..

A powiedz mi skąd mam wiedzieć jakie realia panują i jakie praktyki są stosowane w firmie Plus Gsm...
logicznie to można wywnioskować. Przecież to jedna firma, a więc i jeden dostawca. Wiadomo że operator kupuje telefony od producenta. A więc wszystkie, będą takie same, zapewniam Cię. Nawet wersja oprogramowania będzie ta sama bo to leci tak naprawdę jedna partia, jedna masówka....zazwyczaj często są to pierwsze wersje oprogramowań. Ale, reklamacyjnie zawsze można sobie zmienić na najnowsze i zaaktualizować więc nie ma co się martwić.

Natomiast, tak jak powiedział Rokko. Sprzedaż telefoniczna od tej w salonie różni się tylko tym, że telefon z salonu może być już włączany parokrotnie i wymacany a telefon z DOPL, dostajesz bezpośrednio z magazynu Polkomtela, który mieści się w Błoniach pod Warszawą - jako ciekawostka ;)

no i tyle - dlatego w kwestii telefonu możesz spać spokojnie.

Obrazek

#157290  autor: big_muzzy
 26 lut 2007, 21:55
D@rio pisze:logicznie to można wywnioskować. Przecież to jedna firma, a więc i jeden dostawca. Wiadomo że operator kupuje telefony od producenta. A więc wszystkie, będą takie same, zapewniam Cię. Nawet wersja oprogramowania będzie ta sama bo to leci tak naprawdę jedna partia, jedna masówka....zazwyczaj często są to pierwsze wersje oprogramowań. Ale, reklamacyjnie zawsze można sobie zmienić na najnowsze i zaaktualizować więc nie ma co się martwić.

Natomiast, tak jak powiedział Rokko. Sprzedaż telefoniczna od tej w salonie różni się tylko tym, że telefon z salonu może być już włączany parokrotnie i wymacany a telefon z DOPL, dostajesz bezpośrednio z magazynu Polkomtela, który mieści się w Błoniach pod Warszawą - jako ciekawostka ;)

no i tyle - dlatego w kwestii telefonu możesz spać spokojnie.

D@rio, jestem tylko zwykłym klientem i nie wgłębiam sie w to... Nie muszę tego wiedzieć, dlatego pytam.. Gdybym wiedział nie robiłbym tego :-)
dzięki i pozdrawiam.

#157291  autor: D@rio
 26 lut 2007, 21:56
big_muzzy pisze:D@rio, jestem tylko zwykłym klientem i nie wgłębiam sie w to... Nie muszę tego wiedzieć, dlatego pytam.. Gdybym wiedział nie robiłbym tego
nie ma sprawy ;) kto pyta nie błądzi.

Polecam się.

Obrazek

#157311  autor: Rokko
 26 lut 2007, 23:10
Spoko big_muzzy, ja tez sie ucze tego rynku - na podstawie wlasnych problemow z Plusem.Duzo czasu uplynie zanim zrozumiem ich dziwactwa i idiotyzmy - oj duzo.

#157339  autor: big_muzzy
 27 lut 2007, 00:55
Rokko pisze:Spoko big_muzzy, ja tez sie ucze tego rynku - na podstawie wlasnych problemow z Plusem.Duzo czasu uplynie zanim zrozumiem ich dziwactwa i idiotyzmy - oj duzo.
Ich wszelakie dziwactwa mają na celu tylko nasze dobro ;-) hehe

Tak już abstrahując, to sądziłem, że jeśli dostanę coś z obniżoną ceną to może to być jakieś zakurzony model,który spoczywa gdzieś w jakiejś ciemnej i mrocznej piwnicy magazynów Plusa, gdzie po telefonach biegają wygłodzone szczury... poślemy chłopakowi niech ma lol :D

#157340  autor: D@rio
 27 lut 2007, 00:58
big_muzzy pisze:Tak już abstrahując, to sądziłem, że jeśli dostanę coś z obniżoną ceną to może to być jakieś zakurzony model,który spoczywa gdzieś w jakiejś ciemnej i mrocznej piwnicy magazynów Plusa, gdzie po telefonach biegają wygłodzone szczury... poślemy chłopakowi niech ma lol
ja nawet takiego toku myślenia nie skomentuję. Ale powiem Ci że takie czasy minęły już.
big_muzzy pisze:Ich wszelakie dziwactwa mają na celu tylko nasze dobro hehe
naprawdę tak uważasz? w dużym błędzie jesteś...

Obrazek

#157341  autor: big_muzzy
 27 lut 2007, 01:06
D@rio pisze:
big_muzzy pisze:Tak już abstrahując, to sądziłem, że jeśli dostanę coś z obniżoną ceną to może to być jakieś zakurzony model,który spoczywa gdzieś w jakiejś ciemnej i mrocznej piwnicy magazynów Plusa, gdzie po telefonach biegają wygłodzone szczury... poślemy chłopakowi niech ma lol
ja nawet takiego toku myślenia nie skomentuję. Ale powiem Ci że takie czasy minęły już.
big_muzzy pisze:Ich wszelakie dziwactwa mają na celu tylko nasze dobro hehe
naprawdę tak uważasz? w dużym błędzie jesteś...
Wiadomo, że każda firma troszczy się głownie o swoją kondycje finansową i to jest priorytetem.

D@rio jesteś chyba trochę zbyt poważny :-). Pisałem to wszystko z przymróżeniem oka, z przekolorowaniem, z ironią.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2007, 01:07 przez big_muzzy, łącznie zmieniany 1 raz.

#157342  autor: D@rio
 27 lut 2007, 01:07
big_muzzy pisze:Wiadomo, że każda firma troszczy się głownie o swoją kondycje finansową i to jest priorytetem.
zgadza się.
big_muzzy pisze:D@rio jesteś chyba trochę zbyt poważny . Pisałem to wszystko z przymróżeniem oka, z prze kolorowaniem z ironią.
jakoś ta późna pora źle na mnie wpływa ;) ...

Obrazek

#157360  autor: xysiek
 27 lut 2007, 08:57
doradzcie co wybrac w plusie przy anz...zastanawiam sie zeby jednak podpisac umowe ale bez telefonu. Oplaca sie oferta abo wtedy? teraz mam godziny 55 i mi to wystarcza, jak przekrocze to tak max do 70zl. Wiec moze jakas znizka na abo? W plusie od 8lat rachunki po ok 60zl.

#157362  autor: Kaczy
 27 lut 2007, 09:10
Jak nie przekraczasz abo to weź sobie rabat na abonament.
No chyba, że często przekraczasz to weź sobie pakiet minut do wszystkich sieci.

...::: Made for loneliness :::...

#157368  autor: Rokko
 27 lut 2007, 09:45
Proponuje w ramach oderwania lekture krotkiego artykulu:
http://biznes.onet.pl/5,1394614,prasa.html
Najbardziej ciekawie brzmi fragment, ze zamierzaja sczegolnie w tym roku promowac programy lojalnosciowe - hmmm, nie zauwazylem...
  • Strona 53 z 147
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 147
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53