• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 131
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 131

#168516  autor: Bobb
 31 mar 2007, 13:39
Kasztan pisze:mowie im czego oczekuje ( teleon za np 1zl plus to wszystko co daja przy nowej aktywacji + jakis bonus za te 8 lat pakiet sms czy jakies znizki na uslugi) ale podobno ich system nie oferuje nic wiecej (sciema pewnie) poki co do maja jestem obowiazany umowa, wiec pewnie potem beda bardziej na mnie uwazac. Ale im pozniej tym bardzirj sie do nich zniechecam. Czekam na ruch Orange i konkurencji po wejsciu P4 na rynek, bo ceny musza pojsc w dol nie oszukujmy sie;)
Oczywiscie ze muza isc w dol. I pojda, trzeba poczekac. Z nimi trzeba czasami sie dlugo wyklocac, ale mozna sporo wytargowac. Jak oferta Cie nie satysfakcjonuje odbijaj pileczke ze Ci to nie pasuje i tyle. Oni musza isc na ustepstwa jak na razie, a nie Ty...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#168529  autor: MADMAX
 31 mar 2007, 14:48
Bobb pisze: Jak oferta Cie nie satysfakcjonuje odbijaj pileczke ze Ci to nie pasuje i tyle. Oni musza isc na ustepstwa jak na razie, a nie Ty...
Nie jestem pewny, czy odbijanie piłęczki coś da no chyba, że to jest na prawdę mała piłka ;)
Mnie szybko odpisali, że nie są w stanie przedstawić innej oferty niż ta która kompletnie mnie nie satysfakcjonuje - widać, odbiłem im wielką kulę. Za dużą na możliwości Orange i dość wąskie garło tej firmy ;)

Pozdrawiam

#168669  autor: Kasztan
 31 mar 2007, 20:05
Hmm poki co czekam do maja:D bo jak pisalem w maju juz nic z nimi nie bedzie trzymalo:P nr moge przeciez przeniesc jak mi bedzie sie chcialo:P to juz nie taki wielki problem. Nie no juz czytalem ze propozycja jest na 6 miesiecy przed koncem umowy;D teraz czekam az spadna stawki ( podobno w Erze po 10kwietnia ma sie cos zmienic, a mozna to wywnioskowac w wypowiedzi jakiegos tam ich dyrektora czy cos ze beda obnizac stawki do konkurencyjnych glownie chodzilo o P4 i ich 49gr:P pozyjemy zobaczymmy:D ja caly czas bede obstawal przy swoim bo w koncu oni sa dla mnie nieprawdaz?:) konkurencja powita mnie z otwartymi rekami przeciez:P w koncu"swieza" aktywacja bedzie a nie juz oklepany czytaj dojony klient:D

#168712  autor: OSTATNI MOHIKANIN
 31 mar 2007, 22:22
Witam wszystkich .... Na początku małe sprostowanie OSTATNI MOHIKANIN. Nie wiem skąd taki błąd, występuje tutaj limit?

Wracając do tematu. Niebawem kończy mi się umowa( 31 lipca) z ORANGE jestem z nimi już 4 lata. Kwota deklarowana to 100 zł + 3 darmowe numery jeszcze bez limitu oraz 4306 punktów PROFIT. Moje pytanie brzmi, czy ktos przedłużał umowę z ORANGE w NOWYM PLANIE? Jakie bonusy otrzymał co udało mu sie wynegocjować? Dodam jeszzce, ze rachunki płacę w wysokości 150-190 zł. W PLAYU za podobny abonament mam 306 min do wszystkich a jak dołożę 50 zł to będę miał 612 min. Prosze o wszelkie informacje i wskazówki jestem otwarty na pomoc z wazsej strony .

Mam rozumieć, że nikt nie odpowie na moją wiadomość :cry: ( to juz druga o tej samej treści)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i nadal czekam cierpliwie :smt006

#168714  autor: OSTATNI MOHIKANIN
 31 mar 2007, 22:34
Hej KIN, dzięki za szybką reakcję :D .... Wracając do kolegi KRZYNA, to kontaktowałem sie z nim na priv-a. Natomiast chciałbym poczytrać wiadomości od osób, które są w trakcie przedłużania umowy, lub juz nie mają wątpliwości i przeszły do PLAY-a.... Na chwilę obecną mam potworny dylemat, spowodowany oczekiwaniem na PROPOZYCJĘ.

#170969  autor: piotrek_l
 06 kwie 2007, 09:49
Witam serdecznie!
w orange po 8 latach stazu takze zaproponowano mi smieszne warunki...poprostu zenada, wzialem abonament w play :) na samym starcie dostalem 142min za 50zl i jest ok..fakt troche mniej niz mialem w orange, ale powiem ze jak na razie nie zaluje..bylem testerem play'a i do tych min dostalem co miesiac 1000min w sieci co miesiac oraz za 2min przychodzace z innej sieci dostaje 1min do wykorzystania..mysle ze na poczatek za 50zl brutto sa to bardzo dobre warunki.

pozdrawiam serdecznie

#170975  autor: MADMAX
 06 kwie 2007, 09:59
Tak czytam tu i ówdzie nt. ofert otrzymaniowych w Orange i zastanawiam się czy chociaż 10% ludzi przedłużyło umowę w tej sieci na warunkach przez nią zaproponowanych :?
Być może Orange na serio nie opłaca się ( :shock: ? ) trzymać starych klientów, którzy przy przedłużeniu chcą więcej niż nowy klient?

Pozdrawiam

#170987  autor: piotrek_l
 06 kwie 2007, 10:23
w moim przypadku zaproponowali mi gorsza oferte niz mialem wiec dla mnie jest to jakas paranoja!!!

#171148  autor: liftlodz
 06 kwie 2007, 17:35
piotrek_l pisze:w moim przypadku zaproponowali mi gorsza oferte niz mialem wiec dla mnie jest to jakas paranoja!!!
Nie tylko Ty jesteś w takiej sytuacji - ja mam to samo,a mam u nich 6 telefonów!!! i zostawiam im miesięcznie niezła kasę - ale jak nie chcą takich klientów to sie przeniosę (może do Playa), ale najbardziej wkurzające jest to, że gościu z "ulicy" jest lepiej traktowany jak stary klient.

#171333  autor: Kasztan
 07 kwie 2007, 10:58
fakt jest to wkurzajace ze nowy z ulicy ma lepsze warunki niz osoba juz bedaca u nich w sieci. Chyba wychodza z zalozenia ze nowy uzytkownik jest lepszy?? Nic bardziej mylnego, ja bym wolal miec pewnych abonentow, niz loterie ( nie wiadomo jaki ten nowy abonent bedzie) w moim przypadku miesiecznie zostawiam im 100-130zl gdzies tak, 8 lat w sieci i jak zapronowali propozycje to nie wiedzialem czy smiac sie czy plakac! wymiana aparatu u mnie wchodzi w gre-e50 3 razy drozej niz przy nowej aktywacji:D bo zmiana abo na nizszy troche ( jaka tu logika nieprawdaz? ten sam abonament a inna cena telefonu) szkoda gadac ja poki co czekam na nowe promocje u innych opow a jesli sie nic nie zmieni to przedstawie im swoja propozycje-"DOWIDZENIA" :D

A pozatym wkurza mnie ich BOA tj odpowiedzialni za propozycje- mily pan dzwonil do mnie ktoregos dnia, nie moglem rozmawiac wiec prosze o kontakt ze mna o okreslonej godzinie-po 17. Mily Pan zgadza sie i mowi ze zadzwoni pozniej. Czekalem na tel od niego tydzien czasu i sie nie doczekalem.... :D Musialem sam do nich dzwonic by przedstawili swoja oferte...

#171342  autor: MADMAX
 07 kwie 2007, 11:15
Kasztan pisze:A pozatym wkurza mnie ich BOA tj odpowiedzialni za propozycje- mily pan dzwonil do mnie ktoregos dnia, nie moglem rozmawiac wiec prosze o kontakt ze mna o okreslonej godzinie-po 17. Mily Pan zgadza sie i mowi ze zadzwoni pozniej.
A to akurat "rozumiem" ;)
Konsultant przyszedł do pracy na pierwszą zmianę - dajmy na to 8:00-16:00 a Ty zaproponowałeś mu kontakt, gdy już będzie robił zakupy do domu na obiad :D
Wiadomo, że przecież nie powie Ci "O 17 nie mogę bo kończę pracę wcześniej" ( zgodnie z przykazaniem "klient, do tego cenny - nasz Pan" nie może akurat w tym przypadku zasugerować nawet iż godzina 17 nie leży już w targecie jego dzisiejszych obowiązków).
Pewnie wpisał więc adnotację o kontakcie gdzieś w system albo w ogóle sprawy nie przekazał dalej i na tym się (chwilowo) skończyło.
Ludzka rzecz można by rzec... ;)

Pozdrawiam

#171347  autor: liftlodz
 07 kwie 2007, 11:20
mnie w abo Orange 160 zaproponowali V3xx za 244 zł - a kupując nową aktywację w necie będę ją miał za 120 zł, ale dają mi do tego "super" ofertę - obniżkę abo o 10 % aż na ...3 miechy - śmiech na sali ( zostawiam im miesięcznie koło 600 zł ), jak im powiedziałem że chce V3xx za 1 zł i obniżkę w abo o 40 % (coby mi rachunki wychodziły mniej więcej jak w Play) na 2 lata to usłyszałem że nie są wstanie zrealizować takiej Propozycji ale liczą na dalszą współprace - raczej zmienie sieć bo Play da mi niższy abo ,więcej minut i lepszy fon ( np V6maxx) a za przeniesienie numeru mi oddadzą (rozmawiałem z ich konsultantem), tak że w czerwcu żegnaj Orange

#171356  autor: Kasztan
 07 kwie 2007, 11:29
z ta 17 to moze i racja troche za pozno:D moglby tez zadzwonic nastepnego dnia i wkrecic bajke ze ok.17 awaria systemu byla;P i ze nie mogl zadzwonic. Niewazne tam:P

Ja tez zastanawialem sie nad Playem bo maja dobre ceny polaczen,widze ze bede musial zainteresowac sie tym bardziej:D ale jest jeden powazny minus tej operacji z przeniesieniem nr ze trzeba czekac chyba do 30 dni w przypadku abonamentu na przeniesienie...;/

#171358  autor: Kaczy
 07 kwie 2007, 11:33
Kasztan pisze:ale jest jeden powazny minus tej operacji z przeniesieniem nr ze trzeba czekac chyba do 30 dni w przypadku abonamentu na przeniesienie...;/
Czym jest 30 dni, w porównianiu do 2. letniej - jak wy to określacie - udręki z obecnym opem.

...::: Made for loneliness :::...

#171626  autor: Kasztan
 07 kwie 2007, 23:56
hmm znaczyc to moze ze 30 dni nie jestes dostepny pod tym nr telefonu naprzyklad.

#171627  autor: D@rio
 07 kwie 2007, 23:57
Kasztan pisze:hmm znaczyc to moze ze 30 dni nie jestes dostepny pod tym nr telefonu naprzyklad.
teoretycznie tak.

Obrazek

#172088  autor: MADMAX
 09 kwie 2007, 19:24
Tak się zastanawiam, bo tyle się pisze iż po złożeniu papierka rezygnacyjnego często coś zaczyna się ruszać i pojawiają się natychmiast telefony z (pogróżkami chciałem napisac ale na szczęście nie :wink: ) propozycjami.
Mnie nagabywano wcześniej a gdy wypełniłem już pisemko nikt z Orange do mnie nie zadzwonił ani razu...
Mają mnie dosyć, zapomnięli czy też zwyczajnie położyli przysłowiową "laskę" na kwestię ewentualnego przedłużenia umowy ze mną?

Pozdrawiam

#172181  autor: Matt.
 09 kwie 2007, 22:02
Dodam swoje 2 grosze :
Witam. Za kilkanaście dni będę mógł skorzystać z propozycji Orange i mam dylemacik. Posiadam Mixa 25 zł - więc nie za bogato. Chciałbym dostać od nich Nokie 5200 (która "na świeżo" w mixie 25 kosztuje 499 zł ) do max 50 zł . Wiem że jest to mało realne więc kieruję się do was. Czy mogę w jakiś sposób wyperswadować od nich ten telefon w satysfakcjonującej mnie cenie , czy jak się Orangutany uprą to nie ma rady ?

Ostatnio próbowałem bratu załatwić jak najlepszy telefon , ale skończyło się na sagemie My401x i 50 zł przez pół roku za złotówkę. Oczywiście bardzo miła pani upierała się że mają określony cennik i nie mogą robić wyjątku. W sumie to dowaliłem bo dzwoniłem do nich z 5 razy, a oni mają dostęp do tych danych, więc wiedzieli że zależy mi na nich.

Jaką mam teraz obrac taktykę . Miła pani powie mi swoje warunki , ja jej swoje i mam powiedzieć (jeżeli nie będą mnie satysfakcjonować ) " to trudno do widzenia " czy mam ją brać na litość ? [ czy w ogóle coś to da ? ]

Aha i czy jeżeli powiem " to trudno " i się rozłączę , to mam szansę że zadzwonią do mnie za miesiąc i z desperackim głosem będą mnie błagać o to żebym został ?

PS. Napiszcie co Wam udało się wynegocjować (o ile da się to robić ) z Orange :)
Dodam jeszcze że jestem w orange 3 lata.

Let's PLAY

#172214  autor: Wilker
 09 kwie 2007, 22:56
jak masz MIXA za 25zł to raczej błagać Cie o nic nie będą - zysk z Ciebie jest co tu dużo mówić marny :) no chyba że doładowujesz często konto poza limit i średnia przyzwoita ywchodzi, wtedy mogliby dać Ci upust na telefon :)
  • Strona 6 z 131
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 131
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6