• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#87094  autor: Mel
 21 lip 2006, 20:55
Bartosz pisze:najlepiej zapewne byłoby gdyby za 50 zł dawali 200min do wszystkich i tel. z wyższej półki za 1zł :roll:
W Szwecji (tylko nie wiem jaka sieć) kuzynka podczas pierwszego roku umowy miała 200 min do wszystkich oraz w sieci za darmo za 100 koron. Teraz podpisała umowę na 1,5 roku i nadal ma w sieci za darmo a do wszystkich innych sieci 500 min za 199 koron.
Pierwszy telefon to Sony-Ericsson Z800i za nieduże pieniądze, a obcnie LG U890 sztuk dwie za 600 koron (1 korona to około 50 gr).

I co? Można tylko pomarzyć i zazgrzytać zębami.

#87491  autor: Jarcool
 23 lip 2006, 11:26
sq8shq pisze:no i potwierdzaja sie moje powyzsze slowa - ja place okolo 150pln miesiecznie i era zaoferowala mi 2x uniewersalna za 30pln bez telefonu - smiech na sali poprostu, jestem z nimi 4 lata. bez obrazy ale sa 10x lepsze oferty w innych sieciach dla nowych
to jest oferta bez telefonu ale rozwniez masz oferte z telefonem ktora zazwyczj pojawia sie miesiac lub 2 przed wygasnieciem umowy. a co do tych 10x razy lepszych ofertach w innych sieciach to nie byl bym taki peien. u nas z telefonem mozesz miec takie oferty 25zl/40min 40/80 min 60/120min 80/160 min...rzeczywiscie pierwsze dwa abonamenty sa na pierwszy rzut oka takie same jak dla nowych ale wez pod uwage to ze:
-nie placisz aktywacji
-mozesz oferte uniwersalna zamienic na oferte taniej w sieci i tym samym miec odpowiednio 100min,140,180,220...
-w 60 masz juz telefony za 1zl ktore dla nowych klientow 1zl kosztowalyby dopiera prz ab. 75 pln
-masz punkty premia otrzymujesz co pol roku 300 pkt + 1 pkt za kazda wydana 1zł na fakturze(jezeli nie masz wlaczonego programu to polecam wlaczyc) punkty mozesz wymieniac na minuty lub nagrody rzeczowe,moze otrzymac bilety do kin itd NOWY KLIENT TEGO NIE DOSTANIE
pozdrawiam

#88434  autor: RS81
 25 lip 2006, 18:01
Witam

W niedziele podpisalem rezygnacje konczy sie 20.09.2006 ciekawe co era wymysli ?

pozdrawiam

#88500  autor: D@rio
 25 lip 2006, 22:08
RS81 pisze:Witam

W niedziele podpisalem rezygnacje konczy sie 20.09.2006 ciekawe co era wymysli ?

pozdrawiam
Zaproponuje Ci przejście do TakTak'a z numerem :lol:

Obrazek

#88586  autor: sq8shq
 26 lip 2006, 08:55
Jarcool pisze: to jest oferta bez telefonu ale rozwniez masz oferte z telefonem ktora zazwyczj pojawia sie miesiac lub 2 przed wygasnieciem umowy.
zostalo okolo miesiaca do konca - oferta z telefonem sie nie pojawila, dzwonilem do nich ale generalnie non stop wciskaja mi jakies taryfy w stylu 2xuniwersalna - mimo ze dzwonie 2x wiecej niz w tym abo jest, ktory proponuja. Wiem ze sam moge wziasc wyzszy ale tak nawet na zdrowy rozsadek mogliby proponowac taryfy bardziej dopasowane do tego ile dzownie.
Jarcool pisze: [cut] dwa abonamenty sa na pierwszy rzut oka takie same jak dla nowych ale wez pod uwage to ze:
-nie placisz aktywacji
-mozesz oferte uniwersalna zamienic na oferte taniej w sieci i tym samym miec odpowiednio 100min,140,180,220...
-w 60 masz juz telefony za 1zl ktore dla nowych klientow 1zl kosztowalyby dopiera prz ab. 75 pln
-masz punkty premia
- wiesz akurat brak oplaty aktywacyjnej to nic pocieszajacego - biore jakiegokolwiek mix'a i tez nie place aktywcji a generalnie mam oferte dla nowych takjak tutaj na przedluzenie (patrzac ze w mix dostane fona i przy moich wydatkach umowe skoncze w mniej niz rok - dotyczy mix'a plusa, a w erze bede zwiazany na 2 lata)
- zamiana uniwersalnej na taniej w sieci mija sie z celem (100minut za 30pln vs 360minut za 30pln w mix'ie plusa dla nowych - pakiety 5pln 60minut)
- co do tych tel tanszych niz dla nowych to nie wiem bo nie zaproponowano mi tego (niemniej tutaj mozesz miec racje i moze to byc jakis agrument), znaczy Pani powiedziala ze ok, ale w takiej opcji zostaje przy tych minutach ktore mam w obecnym abo (wiec to sie nie kalkuluje)
- punkty premia, hm. kiepski argument jako nowy tez chyba po 3 miesiacach mge je zbierac - swoja droga era jakos niezbyt dobrze stoi z tym programem, nie wiem jak orange ale np. plusa ma ciekawsze nagrody, jest ich wiecej i nawet jak Ci po wziaciu nagrody zostaja jakies drobne pkt to cos mozna dobrac a w erze tylko za wieksza ilosc o pierdolach typu bilet do kna nie mowie i tak nie mam multikina czy co oni tam proponuja w swoim miescie)

P.S.
Na telefonie juz mi przestalo zalezec, zlapalem motke L7 w T-mobile (Pay As You Go - bez abo itp, poprostu motka z prepaidu T-mobie, oczywiscie nowa prosto z salonu) za 80f, teraz to jakikolwiek tel moge brac dla zasady i na allegro - bedzie na miecha abonementu :D

#88601  autor: marcin444
 26 lip 2006, 09:46
Mi również proponowali ofertę standardową i złożyłem wymówienie z przeniesieniem do tt, podobnie jak RS81 umowa kończy mi się 20 września i zastanawiam się czy po złożeniu rezygnacji oni jeszcze modyfikują ofert utrzymaniowe?? Bo w sumie 10 urodziny tuż tuż :D

#88953  autor: torman
 27 lip 2006, 00:41
kindzior pisze:A no ma, ale nie zawsze. Trzeba umieć z nimi rozmawiać. Jak gdzies jest lepsza oferta to powiedz że w orange ci właśnie tą proponują i że chyba przejdziesz do nich i się pytasz jak przebiega ta sprawa i ona lub on cię wtedy przełączy do odpowiedniego gościa zajmującego się rozwiązywaniem umów poczkeasz 10 minut i usłyszysz miłe zdanie z nową propozycją :P
No jak narazie to tylko kindzior jakoś odpowiedział na pytanie. HEE, reszta to ja nie wiem :?:

Powiem jak to się teraz robi, żeby był efekt OK100%

Jak jesteś w jakiejś tam sieci, to idziesz do konkurencji z prośbą o przeniesieniu swojego numeru do nich.
Później z papierami które dostajez od ręki od konkurencji do swojego operatora w celu ustalenia dnia zakończenia umowy i możliwości przekazania Twojego numeru.
I to tyle!!

Następnego dnia, lub 2 dni później sami dzwonią do Ciebie z ofertą.
Napewno lepszą niż wcześniej! Bez 2 zdań!

Można ich jeszcze trochę przycisnąć, potargować się, poczekać.......
Satysfakcja gwarantowana! :wink:

Pozdrawiam wszystkich