• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #71276  autor: Premas
 01 maja 2006, 22:46
Czy orientuje się ktoś czy jakis operator ma jakieś zniżki dla rencistów (np. mniejszy abonament, mniejsze stawki, więcej minut). Jesli dobrze pamietam to kiedyś era miała coś takiego...

#71280  autor: Btk_Tomas
 01 maja 2006, 22:50
Era miała, owszem ale dla emerytów.

#71282  autor: Premas
 01 maja 2006, 22:57
a jesli chodzi o emerytów to co dokładnie?

#71286  autor: Btk_Tomas
 01 maja 2006, 23:05
Sory ,to nie było dla emerytów tylko dla kombatantów. Era dawała 50% zniżki na abonament i jakieś minuty. Orange dawało 50% zniżki na abonament, ale było to za czasów Idei Optimy.
 #71287  autor: D@rio
 01 maja 2006, 23:06
Premas pisze:Czy orientuje się ktoś czy jakis operator ma jakieś zniżki dla rencistów (np. mniejszy abonament, mniejsze stawki, więcej minut). Jesli dobrze pamietam to kiedyś era miała coś takiego...
Sieć Plus i sieć Era:

warunek: I grupa inwalidzka
benefity: 50% zniżki na telefon i 50% żniżki na abonament przez cały czas.

benefity udzielane w przypadku:
- poświadczenie lekarskie o znacznej wadzie: słuchu, mowy lub wzroku przy renciście I grupy inwalidzkiej.

I to na tyle.

Obrazek

#71328  autor: plusteczek
 02 maja 2006, 12:02
Czy dostane zniżke i telefon na osobę posiadającą emeryture I grupy z poświadczeniem lekarskim o znacznej wadzie: słuchu.

Najbardziej zależy mi na Sieci PLUS lub Orange

Kontakt: [email protected]

#71365  autor: pumba
 02 maja 2006, 13:36
A ja się przyłącze do tematu i dorzucę swoje pytanie a mianowicie:

Czy są jakieś zniżki, bonusy dla ludzi pracujących w służbach mundurowych?

#71369  autor: Btk_Tomas
 02 maja 2006, 13:47
pumba pisze:A ja się przyłącze do tematu i dorzucę swoje pytanie a mianowicie:

Słuzby mundurowe na tyle dobrze zarabiają,że operatorzy nie dają im zniżek i bonusów.

#71370  autor: pumba
 02 maja 2006, 13:57
Btk_Tomas pisze:

Słuzby mundurowe na tyle dobrze zarabiają,że operatorzy nie dają im zniżek i bonusów.
Czy aż tak dobrze zabrabiają? hmm sprawa dyskusyjna. Ale wogóle tu nie chodzi o zarobki a o pracę dla kraju i z takiego tytułu mają wiele zniżek np. przy zakupie samochodów jest to około 10% zależy też od producenta.

#71408  autor: D@rio
 02 maja 2006, 20:14

Nic takiego nie jest na stałe robione. W sieci Plus były czasowe promocje dla prawników i prokuratorów np. gdzie dodatkowym benefitem był złoty numer minut za darmo i powiększona pula minut w abonamencie, ale to było jakieś 2 - 3 lata temu jak pamiętam. Natomiast, takie rzeczy o których mówisz muszą być uzgadniane przez odpowiedni resort bezpośrednio z operatorami. Na dzień dzisiejszy tak nie jest a żadna ustawa też nie nakazuje dawania takich zniżek dla tej grupy społęcznej. A więc usługi są normalnie są świadczone na podstawie ogólnego cennika.

Obrazek
 #71569  autor: Jedi
 03 maja 2006, 15:54
Premas pisze:Czy orientuje się ktoś czy jakis operator ma jakieś zniżki dla rencistów (np. mniejszy abonament, mniejsze stawki, więcej minut). Jesli dobrze pamietam to kiedyś era miała coś takiego...
W Polsce rencistów jest najwięcej na świecie, więc mają już zniżkę naciągacze, że woóle dostają rente z mojej kieszeni :evil: Jkaby każdy operator miał taką zniżkę to by zbankrutował...
 #71689  autor: D@rio
 04 maja 2006, 02:37
Jedi pisze:
W Polsce rencistów jest najwięcej na świecie, więc mają już zniżkę naciągacze, że woóle dostają rente z mojej kieszeni :evil: Jkaby każdy operator miał taką zniżkę to by zbankrutował...
Każy operator taką zniżkę miał. Obecnie z tego co mi wiadomo taką zniżkę oferuje tylko Plus Era. Orange się z tej zniżki jednak wycofał i nie oferuje takiego "bonusu". Powód możecie się sami domyśleć jaki był....tyle iż, dodam że Orange miał najlepszą ofertę dla rencistów ponieważ nie rządał zaświadczenia od lekarza o znaczniej wadzie słuchu/mowy/wzroku tylko wystarczyła sama legitymacja rencisty i I gr. inwalidzka.

Obrazek
 #80218  autor: swanno
 17 cze 2006, 15:08
D@rio pisze:
Sieć Plus i sieć Era:

- poświadczenie lekarskie o znacznej wadzie: słuchu, mowy lub wzroku przy renciście I grupy inwalidzkiej.

I to na tyle.

A jeśli jest I grupa inwalidzka i poświadczenie o znacznej wadzie narządów ruchu ??
 #80265  autor: D@rio
 17 cze 2006, 20:57
swanno pisze:
D@rio pisze:
Sieć Plus i sieć Era:

I to na tyle.

A jeśli jest I grupa inwalidzka i poświadczenie o znacznej wadzie narządów ruchu ??
To co napisałem wyżej. Na ten temat nie posiadam niestety informacji i nie słyszałem aby na ten tytuł były dawane zniżki.

Obrazek

#83490  autor: Sirmark
 02 lip 2006, 01:54
pumba pisze: Czy aż tak dobrze zabrabiają? hmm sprawa dyskusyjna. Ale wogóle tu nie chodzi o zarobki a o pracę dla kraju i z takiego tytułu mają wiele zniżek np. przy zakupie samochodów jest to około 10% zależy też od producenta.
plus slynal z promocji branzowych: dla prawnikow, lekarzy, rolnikow ;)
Poza tym sa tez specjalne oferty jak ktos negocjuje podstawy oferty dla jakichs sluzb czy innych stowazyszen,

#83548  autor: D@rio
 02 lip 2006, 14:27
Ja pamiętam promocję dla prokuratorów, gdzie były jakieś żniżki + złoty numer (albo na życzenie) w standardzie ;) . Były też promocje dla stomatologów i akwizytorow, wlaśniej tej trzymam ulotkę w ręcę bo odnalazłem ;) ....główno hasło: "Nam długo nie musisz tłumaczyć!" :mrgreen:

Z tego co pamiętam obecnie jest jakaś cicha promocja dla rolników z oferty MixPlus'a.

Obrazek