chybil pisze:Warto pomęczyć ludzi w salonie bo można sporo zaoszczędzić. Udało mi się wytargac od nich K750 za 270 zł przy abonamencie 36,6 (Nowa Idea dla Firm) ale musiałem dokupić co miesiąc 10 MB danych za 9,6 zł (sporo używam Opere Mini więc i tak bym za te dane płacił) a co ciekawe babka dołożyła mi jeszcze 15 minut ekstra do abonamentu!! Czyli dostałem telfon taniej o 200 zł (początkowo oferowali mi go za niecałe 500). Do tego 15 minut ekstra (a to dają podobno tylko przy przedłużaniu bez telefonu).
Ale przyznać muszę że kilka razy do mnie dzwonili i ich spławiałem po wysłuchaniu oferty. potem zapytałem gdzie mam złożyc wypowiedzenie umowy albo jak moge przejśc na POPa bo jeszcze chciałbym mieć stary nr w szufladzie na kilka miesięcy itp. ściemy.
W końcu poszedłem do salonu ale tam niewiele ugrałem i dopiero w salonie firmowym udało mi się to wszystko załatwić. Co ciekawe byłem tam z moim ojcem i umówiliśmy się na gre w "dobrego i złego gliniarza". Ja chciałem telefon a on tylko marudził, że to niemożliwe aby telefon kupowac za kilkaset złotych skoro można za złotówke. I on sie nie zgadza (a formalnie telefon jest na jego firmę wiec on decyduje) nawet jeśli ja mówię ze sie opłaca i bardzo chce. I tak powolutku sobie gadaliśmy z babką. On co chwile pokazywał jakieś tanie modele za złocisza i twierdził że są super na pewno a ja sie upierałem na K750. Konsultantka dorzucała najpierw rabat 200 jeśli wezme 10MB za 9,6zł. A na koniec kiedy padło pytanie o ostateczną decyzję zapadła długa cisza i już prawie miał się zgodzić (occzywiście to była ściema-bo mieliśmy wyjśc z salonu z telefonem bez względu na cenę która w tym momencie była już dla mnie super) ale konsultantka pękła szybciej i dorzuciła jeszcze 15 minut.
Powodzenia życzę.
Takie rzeczy to my robiliśmy w TP

. Poszlismy zamówić neo i telefon do nowego domu. Odstawilismy maly teatrzyk i... dostalismy bezprzewodowy tel za 200 zł w prezencie

. Do tego wywalczylismy zalozenie neo nastepnego dnia (bylismy kolo 15 w salonia, a rano o 10 w sobote byla neo).
No cóż doświadczenie mówi, ze firmy są lepiej traktowane.
Co do tematu to zawsze mozna zrezygnowac i wziac na nowo z nowym numerem (moze wtedy da sie jakis lepszy telefon).