• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #246266  autor: Shatii
 17 sty 2008, 14:47
Witam!
Zamierzam kupić komórkę w Play'u. Zwracam się do was z pytaniem jakie dokumenty mam przynieść by zawrzeć umowę?
Liczę na w miarę szybki odpowiedzi. :)

Nokia 3410 ---> Siemens C60 ---> Motorola W375 (porażka) ----> Nokia 3110c

#246268  autor: hainasz
 17 sty 2008, 14:56
Osoba fizyczna

1. Dowód Osobisty osoby podpisującej umowę, potwierdzający adres zameldowania na pobyt
stały
2. oraz 1 dokument z listy poniŜej:
a. legitymacja emeryta lub rencisty lub zaświadczenie poświadczające fakt otrzymywania
emerytury lub renty (nie starsze niŜ 30 dni)
b. decyzja o przyznaniu emerytury lub renty (decyzja o nadaniu renty musi być waŜna na
cały okres obowiązującej umowy )
c. decyzja o przyznaniu zasiłku przedemerytalnego wystawiona przez ZUS lub Urząd
Pracy
d. zaświadczenie o wielkości uŜytków rolnych wystawione przez Urząd Gminy
e. potwierdzenie wpłaty KRUS (wpłata nie starsza niŜ 3 miesiące)
f. potwierdzenie wpłaty ZUS; (patrz data deklaracji ) moŜliwość przedstawienia ZUS DRA
lub ZFA lub zaświadczenie o nie zaleganiu płatności ZUS ( nie starsze niŜ 1 miesiąc)
g. zaświadczenie o zatrudnieniu (oryginał)
h. legitymacja studencka lub indeks, aktualne zaświadczenie z dziekanatu (nie starsze niŜ
30 dni)
i. legitymacje studium policealnego, szkoły policealnej ,kolegium
j. legitymacja słuŜb mundurowych
k. legitymacje słuŜbowe (tylko wydane przez urzędy państwowe) - nie są honorowane
identyfikatory oraz legitymacje słuŜbowe firm prywatnych
l. bieŜący rachunek za telefon komórkowy lub faktura z saldem zero (honorujemy równieŜ
rachunki za telefon w Play)
m. bieŜący rachunek za telefon stacjonarny lub faktura z saldem zero
n. bieŜący rachunek za prąd, gaz lub faktura z saldem zero
o. bieŜący rachunek za telewizję kablową lub faktura z saldem zero - tylko i
wyłącznie(Cyfra Plus, Polsat Cyfrowy, N, Aster, UPC, Multi Media)
p. waŜna karta kredytowa (wypukła) - Karta kredytowa jest wymagana zawsze przy
zakupie telefonu w abonamencie 150 (tylko karty kredytowe banków polskich )
q. kaucja (750 PLN) w przypadku braku jednego z powyŜszych dokumentów

[ Dodano: 2008-01-17, 14:58 ]
Osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą będąca obywatelem polskim:
(limit 2szt.)

1. Dowód Osobisty osoby podpisującej umowę, potwierdzający adres zameldowania na pobyt
stały
2. Zaświadczenie potwierdzające nadanie numeru REGON.
3. Decyzja o nadaniu numeru NIP.
4. Wpis do ewidencji działalności gospodarczej albo w przypadku:
a. notariusza – akt nominacji i wyznaczenia siedziby przez Ministra Sprawiedliwości,
b. działalności rolniczej/ogrodniczej – oryginał wpisu do ewidencji producentów z Agencji
Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa lub oryginał dokumentu potwierdzającego
nadanie numeru ewidencji producentów z ARiMR, lub zaświadczenie z Urzędu
Skarbowego o płaceniu podatku dochodowego od działów specjalnych produkcji rolnej;
lub zaświadczenie o wielkości uŜytków rolnych z Urzędu Gminy (właściwego dla
pobrania podatku gruntowego);
5. Potwierdzenie wpłaty ZUS (wpłata nie starsza niŜ 1 miesiąc)

[ Dodano: 2008-01-17, 15:00 ]
A tu masz plik z którego cytowałem ;-)

[ Dodano: 2008-01-17, 15:00 ]
http://web.playmobile.pl/resources/_fil ... _0_19_.pdf

hainasz

#246281  autor: elrond
 17 sty 2008, 16:11
hainasz: nie rozumie po co to twoje całe cytowanie. Nie wystarczyłby link? Poza tym były już o tym informacje na forum nie raz.

Autor tematu skoro zawiera umowę, to powinien wpierw odwiedzić stronę operatora. Tam są informacje w formie bardzo prostej, a później pytać.

#246350  autor: hainasz
 17 sty 2008, 23:11
Czasem Człowiek chce zrobić coś dokładnie i tak też to zrobiłem. A co do znalezienia z doświadczenia wiem, iż czasem można szukać i nie znaleźć, a wyszukiwarki na stronach operatorów to porażka. Dear VIPie przebacz jeśli zgrzeszyłem ;-)

make peace - not war

Pozdrawiam

hainasz

#246351  autor: D@rio
 17 sty 2008, 23:19
hainasz, nic się nie stało, nie ma co się oburzać.
Ale na przyszłość...

1. jeśli cytujemy to starajmy się cytować za pomocą opcji "Quote".
2. Albo cytujmy albo podajmy link do źródła (z naciskiem na tą opcję).
3. Starajmy się podkreślać albo pogrubiać najważniejsze fragmenty w cytowanym tekście (jeśli cytujemy).

Takie małe zasady ułatwią pracę Nam wszystkim.

Pozdrawiam :)
elrond pisze:Autor tematu skoro zawiera umowę, to powinien wpierw odwiedzić stronę operatora. Tam są informacje w formie bardzo prostej, a później pytać.
a to swoją drogą też prawa. Dzisiaj lenistwo to już chyba jakaś powszechna choroba (cywilizacyjna?). Dlatego, ja staram się z tym walczyć...

Obrazek

#246353  autor: elrond
 17 sty 2008, 23:40
Hehe, cieszę sie że sie rozumiemy. Z grzechami to do księdza, ja bynajmniej takich aspiracji nie mam ;-)

D@rio myślę że powiedział dokładnie to co miałem na myśli. Sęk w tym, żeby traktować forum jako źródło uzupełniania informacji, dyskusji, a nie pytania o sprawy wyświetlające sie na 1 stronie w googlach. To taka mała dygresja, jak ktoś ma coś jeszcze do dodania- można kontynuować.

#246515  autor: hainasz
 18 sty 2008, 23:01
Hm, ok rozumiem i się zastosuje :-) . Nie oburzałem się wcale, a "rozgrzeszaniem" to nawet "kąsnąć" nie chciałem, tylko w żart obrócić. Pozwólcie jednak że zabiorę zdanie co do profilu czytelnika telepolis. Otóż czasem szukam informacji na przeróżne tematy w których jestem laikiem. Przyrównując do tematów telekomunikacyjnych myślę, że nawet tak proste jak te, które zadał Shatii. Czy telepolis z forum celuje tylko w osoby mające jakąś wiedzę telekomunikacyjną, czy w laików też?

Użytkownik Shatii trafił w dobry moment przeglądałem stronę play, a do tego maiłem chwile kiedy miałem ochotę bycia bardzo dokładnym ;-)

Następnym razem faktycznie załączę link.

Pozdrawiam

hainasz

#268564  autor: KuBa23
 28 maja 2008, 14:05
wie ktoś może czy zamiast dowodu osobistego może być prawo jazdy przy podpisywaniu umowy w play??
z góry dzięki za odp

dzięki, już wykonałem telefon do play i dostałem info, że dowód musi być;d
Ostatnio zmieniony 28 maja 2008, 15:04 przez KuBa23, łącznie zmieniany 1 raz.

#268575  autor: Prometo
 28 maja 2008, 14:41
KuBa23 zobacz tutaj .

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#393033  autor: janek1212
 14 mar 2010, 09:42
Przepraszam że odkopuje stary temat, ale muszę się czegoś dowiedzieć. Wiem żeby podpisać umowę trzeba mieć dowód osobisty i bieżący rachunek za prąd, kablówkę i może też być za internet. Czy jak mam dwa nieopłacone rachunki i zapłacę z tego miesiąca rachunek a z poprzedniego poczekam i jak im pokaże kwitek z zapłatą internetu z tego miesiąca to mi uznają to i będę mógł podpisać umowę normalnie czy będą chcieli jeszcze jeden rachunek poprzedni? Mam rachunki za styczeń i luty i nie dostałem jeszcze za marzec więc powinni bez problemu podpisać ze mną umowę tak?

#393052  autor: Marens
 14 mar 2010, 11:25
janek1212 pisze:Czy jak mam dwa nieopłacone rachunki i zapłacę z tego miesiąca rachunek a z poprzedniego poczekam i jak im pokaże kwitek z zapłatą internetu z tego miesiąca to mi uznają to i będę mógł podpisać umowę normalnie czy będą chcieli jeszcze jeden rachunek poprzedni?
Masz aktualne saldo na rachunku za internet?
Jak nie to nie powinno być problemów, jak jest to nie podpiszesz umowy.

#393057  autor: janek1212
 14 mar 2010, 12:02
Nie mam tych kartek co były dołączone mam tylko kwitek/ rachunek z którym muszę iść do banku zapłacić.

#393152  autor: Marens
 14 mar 2010, 23:11
Nie da rady w takim razie z samym kwitem. Musi być faktura + potwierdzenie.

#393153  autor: pawelf
 14 mar 2010, 23:25
[quote="hainasz"]Osoba fizyczna

Wersja skrócona......przenieś numer z innej sieci i tyle+dowód osobisty.
A co do firm to nie potrzeba wpłat do zusu (wyjątek jest firma powstała przed upływem 3 miesięcy)