• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #288142  autor: ziomq
 13 wrz 2008, 11:46
Witam

Obecnie posiadam abonament w Erze - którą sieć wybrać. Średni rachunek za telefon to 520 zł. Umowa kończy mi się na początku grudnia

Obrazek

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ff ... 1df7c.html

Inne Połaczenia = Połączenia odebrane w roamingu z naliczaniem minutowym !
Nie moge korzystać z VOIP itp.
Najlepiej umowa roczna bez telefonu

#288249  autor: vinc
 14 wrz 2008, 08:33
Jaki aktalnie masz abonament w Erze???? może lepiej przedłużyć umowę z większym abo w Erze niż przechodzić do innego opa.

Obrazek

#288254  autor: aga
 14 wrz 2008, 09:00
Chyba żaden z operatorów nie ma abonamentu z korzystnymi połączeniami roamingowymi. Z takimi opłatami może warto zastanowić się nad przedłużeniem umowy w Erze z taryfą Biznes Prestiż.

#288255  autor: ziomq
 14 wrz 2008, 09:09
Taryfa Pakiet Biznes 230

#288259  autor: klak
 14 wrz 2008, 09:28
To co tu napiszę to nie dla firm tylko dla indywidualnych jest ale w Era Relaks 330 masz 1000 min do wszystkich w Polsce i krajach UE i wymianę telefonu co 12 miesięcy. jednak musiałbyś wziąć abo na osobę indywidualną i nie wiem czy to wchodzi w grę :/

HeyaH czy Play oto jest pytanie :D

#288261  autor: wtd
 14 wrz 2008, 09:39
A gdzie w regulaminie jest napisane że oferta dla klientów indywidualnych nie może być wzięta również na firmę? Gdzieś chyba czytałęm że w orange indywidualnym pakiety złotówek można wydawać też w roamingu, ale pewny nie jestem.

#288263  autor: ziomq
 14 wrz 2008, 09:42
Połączenia roamingowe wykonuje na komórki. Co sądzicie o Play abonament 50 - w ramach abonamentu miałbym 175 minut na połączenia krajowe oraz tańszy roaming z naliczaniem co 30 sekund a nie jak w erze minutowym - czy dobrze zrozumiałem ?

#288265  autor: klak
 14 wrz 2008, 10:01
Sorry ale skoro masz rachunki rzędu 400 zł to po co pchaćsie w tak niski abonament??? Lepiej wziąć abo za te 330 zł i mieć 1000 minut na połączenia do wszystkich w UE i w Polsce

HeyaH czy Play oto jest pytanie :D

#288266  autor: tomico
 14 wrz 2008, 10:10
To może inaczej. Możesz przejść do Playa dla firm 300. Będziesz płacił 300 zł + VAT miesięcznie abonamentu za co otrzymasz 600 zł miesięcznie pakietu złotówek. W przeliczeniu będziesz miał 1500 min lub 5000 smsów oczywiście do wszystkich sieci. Roaming jest tani, a pozatym jeśli jeszcze chcesz zyskać to możesz wykupić pakiet 1 za 2 czyli za każde 2 minuty odebrane będziesz dostawał jedną minutę do przegadania gratis. A w firmach to się naprawdę opłaca bo jest dużo rozmów odbieranych. Koszt 10.98 zł brutto miesiecznie.

#288267  autor: Prezesek
 14 wrz 2008, 10:19
Po co przebijać sobie poza abonamentem roaming??(Ta jak np. w PLAY) ja tutaj brał bym era relaks 330 i dostaniesz jeszcze pełno zniżek przy przedłuzaniu umowy z racji dużych rachunków.

#288270  autor: elfrid
 14 wrz 2008, 10:45
Jak wynika z twojego rachunku najwieksze koszta ponosisz w zwiazku z polaczeniami wychodzacymi i przychodzacymi w roamingu. Na twoim miejscu zdecydowalbym sie na pakiet kwotowy i to taki, ktory uwzglednia polaczania w roamingu. NA PEWNO w Orange w ofercie dla klientow indywidualnych jest pakiet zlotowek w ramach ktorego schodzi wszystko: roaming, smsy konkursowe itp itd. Wiec porponuje abonament za 200zł, z ktorego bedzie schodzic wszystko, a do tego dzieki wysokiemu abo masz dobry telefon w przyzwoitej cenie. Natomiast nie orientuje sie, czy takie pakiety kwotowe obejmujace wszytsko sa w jakiejs ofercie dla firm. Musialbys poszukac

#288314  autor: vinc
 14 wrz 2008, 17:03
Jeśli chodzi o pakiety kwotowe to też są w ofercie Ery dla firm Nowy Pakiet Biznes. Natomiast odnośnie doboru konkretnej taryfy to tak jak już zostało powiedziane, że nie ma sensu pchać się w niski abo i lepiej podwyższyć zobowiązanie. Jednak abo Relaks jest to kusząca propozycja tylko trzeba pamiętać, że minuty nie są wymienne na sms'y, ale widząc Twój rachunek to dużo nie wysyłasz :wink:

Obrazek

#288431  autor: ziomq
 15 wrz 2008, 13:26
Zdecydowałem się na Playa dla firm
roaming a połączenia międzynarodowe to coś innego. Odpowiedź od boa Era

Witam

Uprzejmie informuję, że minuty w taryfie Era Relaks wymieniają się wyłącznie na połączenia międzynarodowe do krajów Unii Europejskiej (zgodnie ze stanem na dzień 07.03.2007r.).
Połączenia wykonywane na roamingu nie pomniejszają pakietu bezpłatnych minut.
Opłaty za połączenia są zgodne z posiadanym cennikiem roamingowym.

Ufam, że przekazane informacje okażą się pomocne.

#288455  autor: farfi
 15 wrz 2008, 16:05
ziomq pisze:Zdecydowałem się na Playa dla firm
roaming a połączenia międzynarodowe to coś innego. Odpowiedź od boa Era

Witam

Uprzejmie informuję, że minuty w taryfie Era Relaks wymieniają się wyłącznie na połączenia międzynarodowe do krajów Unii Europejskiej (zgodnie ze stanem na dzień 07.03.2007r.).
Połączenia wykonywane na roamingu nie pomniejszają pakietu bezpłatnych minut.
Opłaty za połączenia są zgodne z posiadanym cennikiem roamingowym.

Ufam, że przekazane informacje okażą się pomocne.
a jak w Play ze stawką za minutę w roamingu? z tego piszą na stronie to strasznie drogo wychodzi w porównaniu z innymi opami i to niezależnie od strefy...