• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #27993  autor: baton_km
 29 paź 2005, 21:08
Czy istnieją jakieś pakiety smsów, minut, lub kwotowe w PlusGSM oprócz tych z 5plus?

#27994  autor: WitekT
 29 paź 2005, 21:12
Zależy jaką masz taryfę...

#27995  autor: baton_km
 29 paź 2005, 21:14
WitekT pisze:Zależy jaką masz taryfę...
Sam nie wiem, jakąś świąteczną (25zł+vat) z końca 2004 roku...

#27996  autor: wojttek
 29 paź 2005, 21:20
jak masz biznesową (efekt plus był wtedy chyba) to możesz wykupywać tańsze połączenia - tak jak w obecnej taryfie maxprofit

jak masz abo dla klientów indywidóalnych to ewentualnie możesz kupić za 75 zł nielimitowane rozmowy do Plusa (ale nie jestem pewiem, czy można to zrobić w starszych abo..)

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#27999  autor: WitekT
 29 paź 2005, 21:24
Możesz aktywować pakiet 500 SMSów, które można wysyłać wewnątrz sieci. Wychodzi koszt 1 gr / SMS. :)

Aktywacja: Dodaj PlusKod5 SMS ZA 1 GR. Oczywiście w miejsce PlusKod5 wpisujesz swój kod. :)

Pakiet, z tego co pamietam, ważny jest 30 dni.

#28000  autor: baton_km
 29 paź 2005, 21:25
Chodziło mi raczej o coś w stylu "za 10zł dostajesz 20miut do wykorzystania przez jeden m-c", takie coś jest za punkty w 5plus i się zastanawiam czy bez punktów też to można dostać. To o czym mówisz to jest jakaś stała usługa która jest po aktywacji doliczana do abonamentu cały czas, mnie bardziej chodzi o cos jednorazowego.

#28001  autor: baton_km
 29 paź 2005, 21:26
WitekT pisze:Możesz aktywować pakiet 500 SMSów, które można wysyłać wewnątrz sieci. Wychodzi koszt 1 gr / SMS. :)

Aktywacja: Dodaj PlusKod5 SMS ZA 1 GR. Oczywiście w miejsce PlusKod5 wpisujesz swój kod. :)

Pakiet, z tego co pamietam, ważny jest 30 dni.
ok dzieki witekT jak pisałem tego nie było ;)
sorry ale jestem początkujący i nie wiem co to jest ten pluskod. czyli to o czym mowisz kosztuje niby 5 zł?

#28002  autor: wojttek
 29 paź 2005, 21:28
Plus Nieskończoność - nielimitowane rozmowy w sieci PlusGSM
opłata 75 zł brutto miesięcznie (2.50 zł dziennie) aktywujesz w punkcie sprzedaży PlusGSM, przez telefoniczny kontakt z Działem Obsługi Klienta, wysyłając SMS-a pod numer 2601 o treści Dodaj pluskod5 darmo lub na stronie elektronicznego Biura Obsługi Klienta (www.ebok.pl). Usługa dostępna jest następnego dnia po jej aktywacji. Deaktywacja usługi kosztuje 10 zł brutto.

dzwoniąc w ramach tej usługi nie tracisz minut z abonamentu - najpierw ''wykorzystujesz nielimitowane' :)

[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#28003  autor: baton_km
 29 paź 2005, 21:30
wojtek_kwiatek pisze:Plus Nieskończoność - nielimitowane rozmowy w sieci PlusGSM
opłata 75 zł brutto miesięcznie (2.50 zł dziennie) aktywujesz w punkcie sprzedaży PlusGSM, przez telefoniczny kontakt z Działem Obsługi Klienta, wysyłając SMS-a pod numer 2601 o treści Dodaj pluskod5 darmo lub na stronie elektronicznego Biura Obsługi Klienta (www.ebok.pl). Usługa dostępna jest następnego dnia po jej aktywacji. Deaktywacja usługi kosztuje 10 zł brutto.

dzwoniąc w ramach tej usługi nie tracisz minut z abonamentu - najpierw ''wykorzystujesz nielimitowane' :)
No tak, ale to jest znowu usługa stała...

#28005  autor: wojttek
 29 paź 2005, 21:32
baton_km pisze: ok dzieki witekT jak pisałem tego nie było ;)
sorry ale jestem początkujący i nie wiem co to jest ten pluskod. czyli to o czym mowisz kosztuje niby 5 zł?
TUTAJ masz szczegółowy regulamin tych SMSÓW za 1 gr, a co to jest plus kod jest napisane TUTAJ :wink:

lepiej napisze tak:
Plus Kod to specjalny numer, dzięki któremu Abonent może szybko i łatwo uzyskać niezbędne informacje o swoim koncie oraz wprowadzać w nim zmiany poprzez informacje głosową, dostępną pod numerem 2601, lub logując się do konta internetowego na stronie https://ssl.plusgsm.pl/ebok/index

Plus Kod zapewnia bezpośredni dostęp do informacji na temat:
- kwoty, daty wystawienia i terminu płatności ostatniej faktury;
- kwoty, oraz daty ostatniej dokonanej płatności;
- kwoty ewentualnych zaległości na koncie;
- informację na temat bieżącego, niezafakturowanego użycia;

oraz umożliwia wprowadzenie następujących zmian:
- taryf;
- pakietów;
- w usłudze Swojaki;
- w pozostałych usługach dodatkowych.

W Plus Kod występują dwa rodzaje haseł:

- pierwsze: Plus Kod 5, to hasło dla całego konta; składa się z pięciu cyfr. Umożliwia uzyskanie wszelkich informacji o koncie i dokonywanie zmian dla wszystkich numerów telefonów zarejestrowanych na danym koncie.
- drugie: Plus Kod 4, to hasło przyporządkowane jednemu konkretnemu numerowi znajdującemu się na koncie. Składa się z czterech cyfr i uprawnia do uzyskiwania informacji dotyczących tylko danego numeru. Jeśli na koncie jest zarejestrowanych więcej niż jeden numer telefonu do każdego z nich zostanie przydzielone inne hasło Plus Kod 4.

Plus Kod 5 podawany jest na pierwszej fakturze za usługi telekomunikacyjne. Można go również uzyskać od konsultanta Działu Obsługi Klienta - dane kontaktowe znajdują się pod adresem http://www.plusgsm.pl/kontakt/

Plus Kod 5 otrzymany na pierwszej fakturze lub od konsultanta należy aktywować, czyli zmienić na własną kombinację cyfr -dopiero wtedy można z niego korzystać.
W celu aktywacji kodu należy zadzwonić pod numer 2601 i wybrać opcję 1 (połączenie bezpłatne) - głos lektorki poprosi o podanie Plus Kodu 5 aktywacyjnego (zamieszczonego na pierwszej fakturze), a następnie o dwukrotne wprowadzenie nowego Plus Kodu 5 czyli własnej kombinacji dowolnych pięciu cyfr. Po wykonaniu tej czynności Plus Kod 5 zostanie zmieniony.

Plus Kod jest to osobiste hasło dostępu i nie należy go przekazywać osobom trzecim.

#28009  autor: wojttek
 29 paź 2005, 21:37
baton_km pisze:No tak, ale to jest znowu usługa stała...
to prawda - deaktywacja tania nie jest...

możesz jeszcze wykupić darmowe rozmowy wiecvzorami i w weekendy.. dokładny regulamin znajdziesz TUTAJ ale w tej 'promocji' zależne jest, jaki masz konkretnie abonament..

#28119  autor: baton_km
 30 paź 2005, 18:38
Aktywowałem sobie pakiet sms za 1 grosz i mam teraz 25 minut do wygadania (w abonamencie) i 500 smsów za 5 zł brutto. To mnie urządza, bo teraz mam te 25 minut, a smsy mi kasuje z pakietu a nie abonamentu.... szkoda, że narazie jest to do końca stycznia przyszłemgo roku... dzięki wszystkim za pomoc ;)

#28121  autor: wojttek
 30 paź 2005, 18:46
[quote="baton_km"]szkoda, że narazie jest to do końca stycznia przyszłemgo roku... quote]

nie mart się ... ;) Plus GSM bedzie musiał albo tą promocje przedłużyć, albo wprowadzić coś lepszego... jakby to skasował, to by tylko na tym stracił...

#28123  autor: baton_km
 30 paź 2005, 18:51
wojtek_kwiatek pisze: nie mart się ... ;) Plus GSM bedzie musiał albo tą promocje przedłużyć, albo wprowadzić coś lepszego... jakby to skasował, to by tylko na tym stracił...
Poczekamy zobaczymy ;) jek narazie jestem zadowolony...

#28135  autor: Dragon
 30 paź 2005, 20:18
jak wyslalem sms-a o tresci URODZINY na nr 7109, to potem dostalem zwrotnego w ktorym pisalo ze za 20zl dostane pakiet 50min+50mms lub 50min+50sms-ow w obrebie sieci i to chyba taka w miare standardowa odpowiedz bo moj tata tez taka dostal :P

#28206  autor: baton_km
 31 paź 2005, 11:11
Pakiet może być wykorzystany przez Abonenta tylko od momentu Uruchomienia Pakietu do końca następnego okresu rozliczeniowego po okresie rozliczeniowym, w którym nastąpiło Uruchomienie Pakietu
Nie bardzo to zdanie rozumiem, ale czy chodzi o to, że jak aktywowałem dzisiaj a mam okres rozliczeniowy do 20 listopada, to mam ten pakiet do 20 grudnia? Jak wtedy naliczane jest to 5 zł?

-----------------------------------

Pakiety ze strony plusa... jednak są, ale troszku drogie...
http://www.plusgsm.pl/oplaty/taryfy/cennik/#7

#28252  autor: D@rio
 31 paź 2005, 16:27
Zasady korzystania z Pakietu:

1. Pakiet może być wykorzystany przez Abonenta tylko od momentu Uruchomienia Pakietu do końca następnego okresu rozliczeniowego po okresie rozliczeniowym, w którym nastąpiło Uruchomienie Pakietu ("Okres ważności Pakietu").
2. po upływie Okresu ważności Pakietu, niewykorzystane wiadomości SMS w ramach Pakietu przepadają a ich równowartość nie jest zwracana w jakiejkolwiek formie. W tych okolicznościach Abonentowi nie przysługuje roszczenie o zwrot ekwiwalentu pieniężnego, ani nie może żądać jakiejkolwiek innej usługi w zamian za utracone wiadomości SMS z Pakietu;
3. wiadomości SMS w Pakiecie wykorzystywane są w pierwszej kolejności przed wiadomościami SMS wliczonymi w abonament w taryfie z jakiej korzysta Abonent;
4. w przypadku zmiany przez Abonenta taryfy po Uruchomieniu Pakietu niewykorzystane wiadomości SMS w ramach Pakietu nie przepadają i mogą być wykorzystywane nadal z zastrzeżeniem pkt. a) powyżej;
5. Abonent ma możliwość sprawdzenia liczby pozostałych wiadomości SMS w ramach uruchomionego Pakietu oraz terminu, do którego może wykorzystać uruchomiony Pakiet, wysyłając wiadomość tekstową SMS o treści "P" na numer 2580. Po wysłaniu Abonent otrzyma wiadomość SMS zwrotną zawierającą wyżej wymienione dane. Opłata za wysłanie wiadomości tekstowej SMS na numer 2580 jest określona w Cenniku świadczenia usług telekomunikacyjnych przez Polkomtel S.A. właściwym dla taryfy posiadanej przez Abonenta.
6. po wykorzystaniu wiadomości SMS wliczonych w Pakiet, opłaty za wiadomości SMS wysyłane przez Abonenta naliczane będą zgodnie z Cennikiem świadczenia usług telekomunikacyjnych przez Polkomtel S.A., właściwym dla taryfy Abonenta.

Postaram sie wyjasnic to tak:
Jesli aktywowales pakiet 10 Października a okres rozliczeniowy konczy sie 20 Pażdziernika to znaczy to ze pakiet bedziesz mogl wykorzystac do konca NASTEPNEGO OKRESU czyli do 20 Listopada.
Chyba jakos wytlumaczylem ;)

Pozdrawiam.