• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#264716  autor: mariusz9a
 04 maja 2008, 12:39
gm pisze:nikt (w innym poście na forum) nie odpowiedział jakie parametry osiąga
Napisałem Ci jakie u mnie są realne prędkości w HSPA i są one utrzymywane na stałym poziomie. Jeżeli chodzi o sam UMTS to u mnie też leci niemalże z max prędkością tzn. ok 360-370kb/s. W mobilnym necie pingi są fatalne. U mnie dochodzą nawet do 1,5-2 sekund:/

Co do limitów to u mnie znajomy ma iPlusa i nie zawsze po przekroczeniu 1GB zakładają limit. Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia od czego to zależy. Za to zawsze jest sms z przypomnieniem o końcu limitu;)

#264726  autor: dechomenon
 04 maja 2008, 13:32
była kiedyś sytuacja w Plusie, ze studenci podpieli się pod iplus i zassali 80GB, (wtedy jeszcze nie było lejka) to na samym początku jak pojawił sie iplus, dostali kare 6tys. no i do tego czasu sa limit.

#264735  autor: gm
 04 maja 2008, 14:07
Za co karę?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#264736  autor: mariusz9a
 04 maja 2008, 14:12
dechomenon pisze:była kiedyś sytuacja w Plusie, ze studenci podpieli się pod iplus i zassali 80GB, (wtedy jeszcze nie było lejka) to na samym początku jak pojawił sie iplus, dostali kare 6tys. no i do tego czasu sa limit.
To oni dostali karę za to że pobrali 80GB? Przecież iPlus to stała miesięczna opłata niezależnie od ilości pobranych danych. A to że wtedy nie było limitów to już tylko strata operatora... Chyba że oni się włamali do sieci i ściągali dane? Bo trochę nie rozumiem:P

#264741  autor: dechomenon
 04 maja 2008, 14:37
w RŚUT jest taki punkt, ze kara jest za działanie szkodliwe, i z tego punktu im poleciała kara.

#264861  autor: Marens
 05 maja 2008, 13:35
Szalony pisze:potrafi sesje rozlaczyc by limt zalozyc :shock:
Ja tak mam za każdym razem.
Limitu często nie przekraczam, bo to jest moje "wyjazdowe" łącze.

#267638  autor: gm
 24 maja 2008, 08:22
Minęło 19 dni nowego okresu rozliczeniowego i wczoraj rozłączyło mi trwającą sesję i połączyło z prędkością GPRS, czyli 4-5 kB/s. Z wyliczeń wynika, że zużyłem 1006 MB, odliczając 1-2 MB na wysłane mmsy, pytam gdzie moje 20 MB? :) Nie dostałem wcześniej smsa z informacją o kończącym się limicie, może taki nie przychodzi w opcji iPlusa włączonego do abonamentu? Teraz pozostała mi zabawa Mini Operą, Mobilnym GG i obsługa e-mail.

#267645  autor: Szalony
 24 maja 2008, 09:30
Coś ostatnio u mnie także te sms że limit zbliża się do końca nie przychodzą , co to tego że u ciebie licznik nie pokazał 10024mb a limit masz to wiesz zawsze będzie różnica w systemie plusa a licznikiem u ciebie :)

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#267646  autor: gm
 24 maja 2008, 09:51
A może wszystko się zgadza z tymi MB. Po przekroczeniu 1024 MB, licznik danych w Nokii zaczął pokazywać 1 GB. Aktualnie mam 1,85 GB. Ja liczyłem, że 1 GB = 1024 MB + 850 MB a prawdopodobnie trzeba liczyć 1,85*1024 MB i wtedy pojawia się brakujące ok. 20 MB :-)

[ Dodano: 2008-05-26, 18:42 ]
Dzisiaj rano dostałem smsa o spadku prędkości, czyli po dwóch dobach od faktycznego obcięcia transferu przez system :)

#268163  autor: Sirmark
 27 maja 2008, 02:34
dechomenon pisze:I bardzo ważnym wyrazem w tym punkcie regulaminu jest wzmianka o tym, że "zastrzega możliwość" ponieważ nie zawsze z automatu zakłada Plus po przekroczeniu 1GB lejek czyli 32kb/s.
hehe takie cos to Tworca iplusa mowil na poczatku... a po pewnym czasie nagle wprowadzili ciecie predkosci zaraz po przekroczeniu limitu i tyle.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#268165  autor: Sirmark
 27 maja 2008, 02:39
dechomenon pisze:w RŚUT jest taki punkt, ze kara jest za działanie szkodliwe, i z tego punktu im poleciała kara.
dobre.. bardzo dobre.. :) to rozumiem ze jak mam rachunke za wykonane rozmowy na 2 kzl (powiedzmy 20 tys. minut na wybrany numer ;) ) to dostane kare na 6 kzl, bo przeciez dzialam na szkode sieci.. obciazam ja

Ale masz jakies dowod w sprawie nalozenia tej kary? czy to tylko takie opowiesci?

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#268195  autor: mariusz9a
 27 maja 2008, 10:00
SirmarK pisze: to rozumiem ze jak mam rachunke za wykonane rozmowy na 2 kzl (powiedzmy 20 tys. minut na wybrany numer ) to dostane kare na 6 kzl, bo przeciez dzialam na szkode sieci.. obciazam ja
Dlatego teraz Plus (w niektórych regulaminach) ma zapis o możliwości zakańczania przez niego połączenia głosowego w ramach pakietu gdy rozmowa trwa dłużej niż 20 min. Dla mnie bzdura, ale nich piszą. W każdym razie mi się to jeszcze nie zdarzyło (zerwanie połączenia przy bardzo długiej rozmowie).

#268205  autor: Szalony
 27 maja 2008, 10:32
W abonamencie mi takze nigdy rozmowy Plus nie zrywal ze za dlugo gadam :mrgreen: ale w simplusie dosc czesto to sie kiedys mi zdarzalo jak dlugo gadalem :-D ale wystarczylo ponownie wybrac numer i gadac :mrgreen: , wiec troche ten zapis jest "dziwny" , a co do tych studentow co niby ta kare zaplacili to wydaje mi sie to "naciagane" - ja napewno bym Plusowi nie zaplacil za czasow jak nie bylo limitow :wink:

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)