• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #254130  autor: Jedrker
 01 mar 2008, 10:13
Witam.
Chciałbym zmienić ofertę play karta na play abonament, i tu nasuwa się pytanie :
CZy będę coś płacić za aktywację ?
Na logikę chyba nie, bo mam już kartę sim aktywną,
CZy obejmie mnie promocja urodzinowa przy przejściu z karty na abo ?
Ile czasu mniej więcej czeka się na zmianę oferty na abonament ?
CZy nastąpi to zaraz po podpisaniu umowy ?

#254141  autor: elrond
 01 mar 2008, 11:27
Jedrker pisze:CZy będę coś płacić za aktywację ?
Na 100% nie jeśli weźmiesz abonament z oferty urodzinowej czyli 40 zł lub wyższy.
Jedrker pisze:CZy obejmie mnie promocja urodzinowa przy przejściu z karty na abo ?
Będziesz miał do wyboru wszystkie promocje obowiązujące aktualnie dla nowych klientów. Czyli tę też.
Jedrker pisze:Ile czasu mniej więcej czeka się na zmianę oferty na abonament ?
Z tego co wiem, to idziesz po prostu do salonu ze zwoim pre-paidem i oni w kilka chwil przerabiają go na abonament. To jest przeniesienie numeru w sieci, a nie spoza niej wiec czekać się nic nie powinno.

#254159  autor: Jedrker
 01 mar 2008, 14:34
Oki, dziękuję Ci w takim razie za odpowiedź.

#254616  autor: jls
 05 mar 2008, 12:01
Jedrker pisze:Oki, dziękuję Ci w takim razie za odpowiedź.
i dodatkowo nie zapomnij zabrac tak na wszelki wypadek "plastiku" z pin i pukiem, jest tam też kod kreskowy z tego co wiem na pewno wymagany do rejestracji play karty.

jls

#254620  autor: Jedrker
 05 mar 2008, 12:16
jls pisze:jest tam też kod kreskowy z tego co wiem na pewno wymagany do rejestracji play karty.
ostatnio rejestrowałem właśnie karte sim play karta, i podawałem właśnie ten kawałek plastiku ślicznej i na dodatek w pełni kompetentnej pracowniczce salonu Play :)
pozdro

#254631  autor: D@rio
 05 mar 2008, 13:04
jls pisze:
i dodatkowo nie zapomnij zabrac tak na wszelki wypadek "plastiku" z pin i pukiem, jest tam też kod kreskowy z tego co wiem na pewno wymagany do rejestracji play karty.

jls
etui nie jest potrzebne.
Jedrker pisze:ostatnio rejestrowałem właśnie karte sim play karta, i podawałem właśnie ten kawałek plastiku ślicznej i na dodatek w pełni kompetentnej pracowniczce salonu Play
ja też to robiłem i nic takiego nie podawałem.

Obrazek

#254682  autor: Jedrker
 05 mar 2008, 19:11
D@rio pisze:ja też to robiłem i nic takiego nie podawałem.
no zgadza się, ale miła piękna kobieta prosiła mnie o podanie z tego co pamiętam(a pamiętam mało :D bo wrażenie zrobiła na mnie konsultantka)o kod puk, więc dałem pięknej kobiecie cały plastik, aby sobie go spisała, dwa formularze umowy potem podpisałem, i jej oddałem, i pytanie jeszcze, dla mnie potwierdzenia zarejestrowania numeru nie powinno być ?
Pamiętam jak rejestrowałem kilka lat temu popa, jedna umowa była moja, druga została w salonie :P

#254723  autor: D@rio
 05 mar 2008, 23:30
Jedrker, kod PUK to tak. O to i mnie proszono.

Obrazek