• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #239463  autor: Oromir
 14 gru 2007, 20:18
jak w temacie .... nie wiem jak sprawedzic w abonamencie ile mi zostalo do wykorzystania...

i przy okazji rozne skroty na pakiety sprzydały by mi sie z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony 14 gru 2007, 20:29 przez Oromir, łącznie zmieniany 1 raz.

Myśle nad plus fonem :))

#239481  autor: gm
 14 gru 2007, 20:42
Jeżeli dotyczy sprawdzenia stanu numeru abonamentowego to masz dwa smsy wyslane pod numer 2580. Jeden o treści N a drugi może być pusty. Jeden sprawdza stan rachunku w pln a drugi pokazuje pozostałe aktywne pakiety. Najlepiej jest sprawdzać to na bieżąco przez e-bok na stronie Plusa. Ta opcja jest bezpłatna.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#239500  autor: D@rio
 14 gru 2007, 21:32
gm pisze:Najlepiej jest sprawdzać to na bieżąco przez e-bok na stronie Plusa. Ta opcja jest bezpłatna.
albo skorzystać z ASIG pod nr 2601

Obrazek

#239504  autor: Oromir
 14 gru 2007, 21:34
ale mnie interesuje ile mi zostalo w gratisie :) dokonca misiaca :)

Myśle nad plus fonem :))

#239506  autor: D@rio
 14 gru 2007, 21:35
Oromir pisze:ale mnie interesuje ile mi zostalo w gratisie dokonca misiaca
to też sprawdzisz.

Obrazek

#247371  autor: BUA
 24 sty 2008, 18:31
najlepiej wejdz w Ebok - www.ebok.pl tylko trzeba miec pluskod 5, zeby go dostac musisz cos tam zrobic, powinno byc gdzies na tej stronie napisane, ja juz nie pamietam jak to bylo... :D

MOTOROLA (bardzo stara cegla...) --> ALCATEL OT Max db --> NOKIA 5100 --> NOKIA 3210 --> NOKIA 3410 --> SONY ERICSSON K500i --> SONY ERICSSON K750i :D:D

#247426  autor: baryla1969
 24 sty 2008, 22:28
Kłamstwo. Sprawdzisz tylko wtedy i dokładnie jeżeli nie masz uruchmionych jakiś usług. Np. Ja mam taryfę cafe plus i włączoną usługę czas stop. Sprawdzałem na bieżąco i zawsze potrącało tyle ile minut rozmawiałem, nigdy nie było mniej. Jedyne wyjście to czekać na rachunek, a i tam są błędy.

#247502  autor: BUA
 25 sty 2008, 11:16
baryla nie wiem o co ci chodzi, ja moge w abonamencie w ebok sprawdzic ile mam minut, sms do wykorzystania, dotychczasowe koszty rozmow itd, wiec nie wiem co tu ma byc klamstwem...

MOTOROLA (bardzo stara cegla...) --> ALCATEL OT Max db --> NOKIA 5100 --> NOKIA 3210 --> NOKIA 3410 --> SONY ERICSSON K500i --> SONY ERICSSON K750i :D:D

#247583  autor: baryla1969
 25 sty 2008, 18:30
Ano BOK nie rozlicza dodatków. Faktycznie można sprawdzic zo pozostało ale nie będzie to zgodne z prawdą. MAm włączoną usługę czas stop. Zgodnie z tym po dwóch minutach powinno zatrzymywac się naliczanie czy ajk to zwać. I prosty przykłąd:
1. Do wykorzystania mam 120 minut.
2. Rozmawiam z numerem plusta 9 minut.
3. Zgodnie z usługą powinny zostać odliczone 2 miuty.
4. Odliczone zostaje całe 9 minut, na końcie pozostaje do wykorzystania 111 minut.
I o to chodzi, nie ma możłiwośc dokłądnego sprawdzenia, chyba że BOKA naprawia w jakiś sposób. Sporawdzałem to kilkukrotnie, więc niech nik t mi nie pisze, że tak nie jest.
Informowałem panią (delikatna nazwa) z Plusa, powiedziała , że jedyne co se moge zrobić to czekać do wystawienia faktury i liczyć minutki na niej jak nią dostanę i zgłosić rekalamację. Fakturkę dostałem , rachnunek szczegołowy znam, w rozmowach tych kilku, gdzie powinno być coś odliczone, przeliczone, tego nie ma. Reklamacja poszła.

#247707  autor: BUA
 26 sty 2008, 14:57
baryla1969 pisze:I o to chodzi, nie ma możłiwośc dokłądnego sprawdzenia, chyba że BOKA naprawia w jakiś sposób. Sporawdzałem to kilkukrotnie, więc niech nik t mi nie pisze, że tak nie jest.
Informowałem panią (delikatna nazwa) z Plusa, powiedziała , że jedyne co se moge zrobić to czekać do wystawienia faktury i liczyć minutki na niej jak nią dostanę i zgłosić rekalamację. Fakturkę dostałem , rachnunek szczegołowy znam, w rozmowach tych kilku, gdzie powinno być coś odliczone, przeliczone, tego nie ma. Reklamacja poszła.

Na szczescie nasz kolega nie mowi nic o zadnej usludze,
Oromir pisze:nie wiem jak sprawedzic w abonamencie ile mi zostalo do wykorzystania...
wiec odpowiedz na swoje pytanie dostal :D :D Ja osobiscie na ten system nie narzekam, nieraz trzeba troche poczekac na zaktualizowanie minut do wykorzystania i sa momenty w ktorych "aplikacja czasowo niedostepna"