• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #240255  autor: krzysztofdrugi
 18 gru 2007, 06:55
Witam,

Czy Orange planuje wprowadzić jakiś abonament dla firm, który będzie pakietem kwotowym? Chyba wszyscy pozostali operatorzy w abonamentach dla firm mają pakiety kwotowe a w Orange połączenia z internetem (na których mi zależy) doliczane są do abonamentu. Właśnie to mi przeszkadza w Orange i zastanawiam się nad zmianą operatora, choć wolałbym zostać. Tylko te pakiety kwotowe....

Krzysztof

#240264  autor: hainasz
 18 gru 2007, 10:14
Otóż oferta z pakietami kwotowymi funkcjonuje, ale nieoficjalnie, tzn nie kupisz jej w salonie, a tylko u odpowiedniego przedstawiciela. Zapytam znajomego jakie kwoty są i jakie ceny i co z tym netem i napisze na "priwie" :-)

hainasz

#240366  autor: krzysztofdrugi
 18 gru 2007, 18:48
faktycznie - na alt.pl.telefonia.gsm dostałem poniższą odpowiedź:
Już wprowadził (o ile dobrze pamiętam - ponad rok temu). Oferta dostępna
jest _tylko_ u przedstawicieli handlowych - nie ma jej w salonach.

Regulamin:
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 574158.pdf

To faktycznie jest sposób rozliczania połączeń z internetem, jakiego szukałem.
Jest tylko jeden problem: najtańszy abonament w pakietach to 40 netto a mnie interesuje najmniejszy, taki jak w Orange Firma 40 (22 netto). Przy okazjonalnym korzystaniu z sieci taniej wyjdzie mnie abo 22 zł + pointernetowanie sobie trochę, co wyjdzie mnie przeważnie mniej niż 40 zł w sumie.
Poczekam więc jeszcze, może wprowadzą tańszy abonament pakietowy.

Krzysztof

#240371  autor: D@rio
 18 gru 2007, 19:04
krzysztofdrugi pisze:Czy Orange planuje wprowadzić jakiś abonament dla firm, który będzie pakietem kwotowym? Chyba wszyscy pozostali operatorzy w abonamentach dla firm mają pakiety kwotowe a w Orange połączenia z internetem (na których mi zależy) doliczane są do abonamentu. Właśnie to mi przeszkadza w Orange i zastanawiam się nad zmianą operatora, choć wolałbym zostać. Tylko te pakiety kwotowe....
Pakiety kwotowe dla firm już są w Orange, jednak jest to oferta dostępna tylko u tzw. KKB (Konsultant Klienta Biznesowego).

Obrazek

#240387  autor: babeo
 18 gru 2007, 19:57
D@rio pisze:Pakiety kwotowe dla firm już są w Orange, jednak jest to oferta dostępna tylko u tzw. KKB (Konsultant Klienta Biznesowego).
potwierdzam :wink:

#240422  autor: D@rio
 18 gru 2007, 21:25
krzysztofdrugi, widzę że jesteś z Lublina. Jeśli jesteś zainteresowany w/w ofertą mogę Ci dać dane teleadresowe na pewnych KKB Orange, którzy sfinalizuję umowę w tej taryfie dla Ciebie (PW).

Obrazek

#240539  autor: dechomenon
 19 gru 2007, 14:15
krzysztofdrugi, widzę że jesteś z Lublina. Jeśli jesteś zainteresowany w/w ofertą mogę Ci dać dane teleadresowe na pewnych KKB Orange, którzy sfinalizuję umowę w tej taryfie dla Ciebie (PW).

#240552  autor: krzysztofdrugi
 19 gru 2007, 15:45
D@rio
dziękuję - jestem zainteresowany, prześlij proszę owe dane na PW

#240698  autor: D@rio
 20 gru 2007, 12:41
dechomenon pisze:
D@rio nie reklamuj się lub kogoś...hehe
przekazanie informacji a reklama to co innego ;)
krzysztofdrugi pisze:D@rio
dziękuję - jestem zainteresowany, prześlij proszę owe dane na PW
poszło :)

Obrazek