• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #233524  autor: castagnet
 15 lis 2007, 14:12
Witam.
Mam mały dylemat.
Obecnie mam następujące ustawienia konta:
Taryfa BiznesKlasa 50;
Kilka numerów Kontakt Plus;
Strefa Plus(strefa tanich połączeń)- Dom i miejsce pracy mam w obrębie 1 BTS'a więc praktycznie cały czas jestem w strefie.;

Czy opłaca mi sie przechodzić na taryfę Elastyczną? Jak tak to którą zniżkę wybrać?
10% do wszystkich sieci?
30% do Plusa i na stacjonarne?
50% do Plusa?
W tych 2 ostatnich zniżkach nie wiem czy jest sens je brać ponieważ praktycznie cały czas jestem w strefie.

:arrow: Którą zniżkę wybrać najkorzystniej?
:arrow: Czy za przejście do Elastycznej o tej samej wartości pakietu będę musiał zapłacić?
:arrow: Czy od nowa będę musiał ustawiać numery w Kontakt Plusie i Strefe Tanich połączeń?
:arrow: Czy jak będę gadał ze strefy z numerem spoza Plusa to zniżka 10% będzie się liczyć?- po warunkiem że ją wezmę?

Dzięki za odpowiedzi.

#233531  autor: D@rio
 15 lis 2007, 15:17
castagnet pisze:Czy opłaca mi sie przechodzić na taryfę Elastyczną? Jak tak to którą zniżkę wybrać?
ja przeszedłem ze względu na niższą stawkę za połączenia do innych (wszystkich) sieci.
castagnet pisze:Jak tak to którą zniżkę wybrać?
10% do wszystkich sieci?
30% do Plusa i na stacjonarne?
50% do Plusa?
W tych 2 ostatnich zniżkach nie wiem czy jest sens je brać ponieważ praktycznie cały czas jestem w strefie.
tutaj należy rozważyć jak dużo (ile) i na jakie kierunku wykonujesz połączenia z poza strefy. Jeśli sporo, to warto rozważyć dwie ostatnie znizki a jeśli małe lub wcale to aktywować sobie tę pierwszą (która jako ciekawostka powiem - ja mam aktywną).
castagnet pisze:Którą zniżkę wybrać najkorzystniej?
to już odpowiedziałem wyżej
castagnet pisze:Czy za przejście do Elastycznej o tej samej wartości pakietu będę musiał zapłacić?
nie.
castagnet pisze:Czy jak będę gadał ze strefy z numerem spoza Plusa to zniżka 10% będzie się liczyć?- po warunkiem że ją wezmę?
oczywiście
castagnet pisze:Czy od nowa będę musiał ustawiać numery w Kontakt Plusie i Strefe Tanich połączeń?
nie.

Obrazek

#234522  autor: castagnet
 20 lis 2007, 10:36
D@rio pisze:castagnet napisał/a:
Czy za przejście do Elastycznej o tej samej wartości pakietu będę musiał zapłacić?

nie.
Dziwne. Jak gadałem z kobitką z BOK'u to powiedziała 30zł.

Więc jak? :)

#234548  autor: dechomenon
 20 lis 2007, 14:42
wiesz co ja ostatnio zrobiłem przejśćie klientce z biznes 30 na elastyczną 30, w cenniku elastycznej jest wyraźnie napisane str 6 klik że przy zmiane na równą lub niższą opłata 25zł netto dopiero na wyższą jest za darmo...

#234581  autor: D@rio
 20 lis 2007, 16:13
castagnet, widocznie panienka z BOKu Cię w błąd wprowadziła. Jest tak jak mówi dechomenon jest jednoznaczne z tym co ja powiedziałem.

Obrazek

#234586  autor: dechomenon
 20 lis 2007, 16:30
D@rio pisze:castagnet, widocznie panienka z BOKu Cię w błąd wprowadziła. Jest tak jak mówi dechomenon jest jednoznaczne z tym co ja powiedziałem.
Dario źle przeczytałeś..napisałeś..ze przejście na ten sam pakiet kwotowy jest bez kosztów a jednak przejście na elastyczną w tym samym pakiecie kosztuje 30,50zł...

#234590  autor: castagnet
 20 lis 2007, 16:45
Bo ja chce z Biznesklasy 50 na elastyczną 50....

#234677  autor: D@rio
 20 lis 2007, 22:58
dechomenon, faktycznie, sorry.

Obrazek

#234706  autor: castagnet
 21 lis 2007, 09:44
D@rio pisze:dechomenon, faktycznie, sorry.
No problem . Jeszcze nie zdążyłem zmienić. :)
Zastanawiam się nad elastyczną 70 bo i tak nie schodze z rachunkami poniżej 90 zł.
Najniższy mój rachunek w tym roku to chyba 86zł ... :-)

#234711  autor: darase
 21 lis 2007, 10:23
To lepiej wybrać droższą taryfę, swojej babci tak wybrałe i zoptymalizowałem promocje ze ma tyle samo minut do wszystkich co w sieci play. Aa i internet taniutki. Elastyczna jest ciut tańszą taryfą.

eCoal i nie ma problemu :-)