Widzę że są tu sprzedawcy więc zapytam. 3 lata temu jak przedłużałem umowę to sprzedawca stwierdził, że nie mogę mieć taryfy Nowy Plus 25 bo przedłużam starą umowę która jest na starej taryfie (tez za 25zł nie pamiętam nazwy), za zmianę taryfy musiałem zapłacić. Dlaczego teraz przy przedłużeniu umowy chcą mi wcisnąć taryfę kubali z abonamentem za 25zł jeżeli posiadam taryfę Nowy Plus 25zł i twierdzą że nie mogę pozostać przy obecnej taryfie? Podsumowując, gdy chcę zmienić taryfę twierdzą że nie mogę, jak nie chcę zmieniać to muszę.
Zadałem takie pytanie w BOK to dostałem odpowiedź, że kiedyś mogły być inne zasady. Ale wiem że to nieprawda bo inna osoba w tamtym okresie miała jeszcze starszą taryfę niż ja i nie chciała jej zmieniać a sprzedawcy twierdzili że musi zmienić, czyli odwrotnie niż w mojej sytuacji. Wniosek Plus zmienia zasady w trakcie gry na takie aby to jemu lepiej pasowały.
Więc znajomość nowych taryf nic nie da bo trudno przewidzieć czy Plus będzie wolał by ludzie mieli nowe czy stare taryfy.