• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #206533  autor: garo
 26 lip 2007, 12:04
Witam.
Chcemy przenieść wszystkie karty w nasze firmie z Plusa do Orange. W Plusie jestem zaznajomiony z ofertami ale w Orange dla mnie to gąszcz i bałagan a to pewnie dlatego, że jestem w tej sieci niezorientowany.
Jeżeli ktoś zna dobrą ofertę dla firm, którą możemy wywalczyć to proszę o wypowiedzi.
Koszt miesięczny jaki ponosimy to około 2 tys. zł.
Co możemy za takie warunki uzyskać w Orange?

www.Symbianos.pl

#206587  autor: D@rio
 26 lip 2007, 14:26
na jakie taryfy? Biznesowe, dla Firm z pełnym pakietem kwotowym dostępne tylko u KKB Orange.
garo pisze:Co możemy za takie warunki uzyskać w Orange?
ulga w postaci zniesienia opłat aktywacyjnych i ewentualnie obniżenie cen telefonów.

Obrazek

#206591  autor: garo
 26 lip 2007, 14:32
Pewnie, że na biznesowe.
Chodzi mi o bardziej precyzyjne szczegóły tzn jakie abo i ile w nich minut do wszystkich i do Orange można mieć i po ile minuty.
Jak ktoś ma na firmę w Orange to niech napisze jak to wygląda.

www.Symbianos.pl

#206723  autor: odgdog
 26 lip 2007, 20:22
Też zastanawiam się nad zmianą operatora. chyba 5 numerów. Ale mimo wszystko wydaje mi się, że plus ma najkorzystniejszą ofertę (ekstra godziny + najtańsze połączenia - 50 gr netto). Może razem coś wykombinujemy ;)

Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne - J. Kaczyński
 #206781  autor: liftlodz
 26 lip 2007, 22:34
a ja właśnie zabieram swoje 5 numerów z Orange i uciekam do PLAYa....ale cóż może w plusie jest jeszcze gorzej niż w oranżadzie - przemyśl swoją decyzję przejścia do oranżady moim zdaniem ich oferty biznesowe są w tej chwili beznadziejne ( no chyba że 90% rozmów będziesz wykonywał do Orange i na stacjonarne), znacznie lepszą ofertę ma Era i Play

pozdro
D.

#206788  autor: garo
 26 lip 2007, 23:05
Jednak nadal nie wiem jakie są oferty w Orange. Piszecie tylko tak ogólnikowo...

www.Symbianos.pl

#206802  autor: D@rio
 26 lip 2007, 23:57
a ja o tym mówię i tym się zainteresuj: http://telepolis.pl/news.php?id=8185

Właściwie, od Orange lepszej oferty nie dostaniesz już.

Obrazek

#206988  autor: garo
 27 lip 2007, 16:30
Widzę, że nie ma co liczyć za bardzo na Orange...
Zostalibyśmy w Plusie ale to co jest to paranora i nijak nie idzie się dogadać mimo chęci z naszej strony.

www.Symbianos.pl

#207006  autor: D@rio
 27 lip 2007, 17:06
garo, a może Era Biznes?

Obrazek

#207056  autor: jahu
 27 lip 2007, 19:52
garo, jak dla mnie to powinieneś najpierw sam troche ruszyć tyłkiem i sprawdzić sobie jaki macie profil wykorzystywanych usług - ile z tego rozmowy na stacjonarne, ile orange, era, plus, play inne. Troche to potrwa ale bedziesz miał jasność co się wam opłaca - 2tyś. na miesiąc to sporo, więc nie stawiaj sprawy orange albo nic - wychodzi ok 300zł na słuchawke - jak macie terminale jeszcze dobre i nie chcecie zmieniać ja bym kupił na chwilę obecną prepiady playa i czekał na wprowadzenie przez niego oferty biznesowej - bo chyba coś takiego w planach mają - kończy się kaska na telefonie - ładujecie ponownie 150zł doładowanie - minuta gdziekolwiek wyjdzie 25gr - wada - brak darmowych numerów i nowych słuchawek. Wychodzi średnio na słuchawke ok 600min na miesiąc - mało?

I ładuj sobie jeszcze to przez takiego blue.pl - 3% cash back - w skali roku 700 zł to już coś (choćby jedna słuchawka średniej klasy gratis) :-)

#207265  autor: D@rio
 28 lip 2007, 14:12
jahu pisze:jak macie terminale jeszcze dobre i nie chcecie zmieniać ja bym kupił na chwilę obecną prepiady playa i czekał na wprowadzenie przez niego oferty biznesowej -
bez przesady :-)

garo, generalnie powiedz czego oczekujesz. Co byś chciał dostać. Wtedy będziemy mogli się jakoś ustosunkować.

Obrazek

#207482  autor: jahu
 29 lip 2007, 00:18
D@rio, a nie mają wprowadzać biznesówki?

#207483  autor: D@rio
 29 lip 2007, 00:19
jahu pisze:D@rio, a nie mają wprowadzać biznesówki?
no przecież nie dawno zmieniali taryfy. Na razie nic nowego nie wprowadzą. Zwłaszcza że wprowadzili pakiety kwotowe...

Obrazek