• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #157224  autor: xysiek
 26 lut 2007, 18:26
Mam zamiar przeniesc numer z Plusa do Ery i tak sobie wypisalem mozliwosci.

1. Skladam rezygnacje w Plusie, jezeli do ostatniego dnia nic nie zaproponuja to zwracam sie o przeniesienie numeru do Ery. Mozla w ogole tak zrobic? Wiem ze potrwa wtedy cala akcja dluzej ale i tak mi sie bardzo nie spieszy a moze jeszcze cos zaproponuja.

2. Cesja przed czy po przeniesieniu numeru?

pozdro

#157228  autor: Rokko
 26 lut 2007, 18:34
powyzej jest temat o PWA w plusie
mnie wiecej na tej stronie jest napisane jakto sie odbywa:
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... &start=870
I tak najpierw musisz miec zgode ERY na przyjecie numeru, pozniej idziesz do Plusa, musisz zdecydowac sie na tym etapie jakie chcesz wypowiedzenie zlozyc - czy zwykle czy z przeniesieniem numeru. przeniesienie trwa 2 miesiace.
poczytaj wyzej.
a i raczej okreslenia cesja uzywa sie do przeniesienia numeru na inna osobe.

#157235  autor: Kaczy
 26 lut 2007, 18:44
xysiek pisze:2. Cesja przed czy po przeniesieniu numeru?
Jeżeli cesja z prywatnej osoby na firmę to lepiej przed. Wtedy od razu będziesz mógł wybrać ofertę dla firm.
Jeśli cesja z osoby prywatej na osobę prywatną to jak dla mnie nie ma znaczenia kiedy to zrobisz.

...::: Made for loneliness :::...

#157251  autor: xysiek
 26 lut 2007, 19:54
cesja to cesja...wiadomo, ze chodzi o zmiane wlasciciela numeru. Nie wiedzialem czy przenoszac numer do ery nie musze pokazac jakichs rachunkow np...a jakbym wczesniej zrobil cesje to juz rachunki beda na inna osobe. no nic i tak musze zaczac od zgody ery.
dzieki za odpowiedz

#158001  autor: iras
 28 lut 2007, 23:29
cesja w erze jest chyba drozsza niz w plusie.

#158003  autor: D@rio
 28 lut 2007, 23:48
jeśli mnie pamięć nie myli to dla starszych taryf jest to 100zł. netto a dla aktualnych 50zł. netto.

Obrazek

#158019  autor: xysiek
 01 mar 2007, 07:12
oo na to nie zwrocilem uwagi, a to tez moze byc roznica:) Dzieki za cynk...sprawdze:)

#158049  autor: Kaczy
 01 mar 2007, 09:07
No to lepiej zmienić jeszcze w Plusie. U nas kosztuje to 30,50 zł :D

...::: Made for loneliness :::...

#159027  autor: pigus
 04 mar 2007, 11:06
Ważna informacja: Pamiętaj, że w momencie decyzji o przeniesieniu numeru z Plusa do Ery, sprawdzane są dane w systemach Plusa i Ery - i jeśli w Plusie umowa jest na daną osobę, to tylko ta osoba może podpisać umowę w Erze. Bez zgodności danych nie zdziałasz nic. Nie można zarejestrować wniosku o przeniesienie numeru na jedną osobę i podpisać nową umowę u nowego Opa na dane innej osoby.

Poza tym najszybciej zdziałasz wszystko za pomocą jednego pisemka - pełnomocnictwa złożonego w Erze. Na jego podstawie to Era reprezentuje Ciebie w Plusie i dopełnia za Ciebie wszystkich potrzebnych formalności - w tym rozwiązania Umowy. Ty jedynie czekasz na pismo od Plusa z terminem rozwiązania Umowy i dacie zwolnienia numeru. Po otrzymaniu takiego pisma - mimo, że nadal trwa Umowa w Plusie - możesz już podpisać Umowę w Erze, wtedy otrzymasz nr tymczasowy, który automatycznie zostanie zamieniony na Plusowski po zwolnieniu go przez Plusa.

Fakt faktem, cesja w Plusie to koszt 25 PLN netto a w Erze 50 PLN netto.

... U Can More