• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #137339  autor: BTS_lodz
 29 gru 2006, 21:32
31.12.2006 kończy się promocja polegająca na identycznym taryfikowaniu videorozmów, jak zwykłych rozmów głosowych. Czy ktoś z Was wie coś więcej na ten temat? Czy promocja zostanie przedłużona, czy coś ulegnie zmianie?
I jeszcze jedno pytanie - czy Plus zalicza videocalling w ramach pakietów minut, czy każe płacić extra - tak jak w Erze?

#137402  autor: Irek
 29 gru 2006, 23:47
BTS_lodz pisze:I jeszcze jedno pytanie - czy Plus zalicza videocalling w ramach pakietów minut, czy każe płacić extra - tak jak w Erze?
Cytat z regulaminu Plusa:
Liczba minut wliczonych w abonament może być wykorzystana na krajowe połączenia głosowe
Nic nie piszą o płączeniach video więc chyba są naliczane oddzielnie. Tak wnioskuje z tego co wyczytałem na stronie Plusa.
BTS_lodz pisze:31.12.2006 kończy się promocja polegająca na identycznym taryfikowaniu videorozmów, jak zwykłych rozmów głosowych. Czy ktoś z Was wie coś więcej na ten temat? Czy promocja zostanie przedłużona, czy coś ulegnie zmianie?
Może wysmyczą coś nowego... zazwyczaj przedłużają promocję lub wypuszczają w świat nową lepszą. Jeśli jesteś w abo to kiszaka, ale jeśli np. jestes w Simplusie to możesz się przenieść do naszego nowego MVNO mBanku. Tam jest dobra oferta na videocall ;)

"And one more thing..."

#137452  autor: BTS_lodz
 30 gru 2006, 09:33
IreQ pisze:Nic nie piszą o płączeniach video więc chyba są naliczane oddzielnie. Tak wnioskuje z tego co wyczytałem na stronie Plusa.
No właśnie ponoć nie - ponoć zaliczają video jak normalne rozmowy, czyli idą z pakietu. Sam przekonam się o tym dopiero po 6 stycznia, jak dostanę billing za ostatni okres rozliczeniowy, w którym korzystałem z video.

#137486  autor: Irek
 30 gru 2006, 11:50
Dlatego napisałem, że nie jestem pewien, poczekaj, aż wróci D@rio to zapewne to wyjaśni. Powinien być po Nowym Roku :)

"And one more thing..."

#137490  autor: gm
 30 gru 2006, 12:08
BTS_lodz pisze:
IreQ pisze:Nic nie piszą o płączeniach video więc chyba są naliczane oddzielnie. Tak wnioskuje z tego co wyczytałem na stronie Plusa.
No właśnie ponoć nie - ponoć zaliczają video jak normalne rozmowy, czyli idą z pakietu. Sam przekonam się o tym dopiero po 6 stycznia, jak dostanę billing za ostatni okres rozliczeniowy, w którym korzystałem z video.
Zapytaj mardall'a (on tutaj bywa czasami na forum) jak to zlicza. Ostatnio korzystał w Białymstoku z videorozmów w Plusie.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#137558  autor: Pawrzes
 30 gru 2006, 14:32
W Simplusie przedłużono promocję Videorozmowa do 31.03.2007 więc i chyba w abonamencie zrobią podobnie....

Pozdrawiam

#137692  autor: BTS_lodz
 30 gru 2006, 21:17
Sprawa się wyjaśniła - promocja na videorozmowy w abonamnetówce przedłużona została do końca 2007 roku. Chwała im za to. I w tym momencie skłaniam się jednak do pozostania w Plusie. Era niby jest OK, niby promocja też jest, ale kasują za videocall poza pakietem. Podobnie jest z MMS-ami. Idą poza pakietem. Czyli inaczej mówiąc mogę mieć wykorzystane pół pakietu abonamentowego za dany miesiąc, a i tak zapłacę extra za videocalling czy MMSy. W Plusie i jedno i drugie idzie z pakietu głównego. Do tego niezła oferta "dodawanie godzin" - przy taryfie "Godziny 180" jest to na prawdę korzystne. W sumie za równe 200 zł brutto mam:
- 300 minut rozmów wymiennych na SMSy i MMSy w stonku 1:5. Do tego videocalling idzie z tych 300 minut, a nie extra (abonament 180 zł)
- 300 minut do Plusa przez całą dobę (10 zł miesięcznie, czyli 3 grosze za minutę)
- 900 minut do Plusa i stacjonarek w wieczory i weekendy (10 zł miesięcznie, czyli 1 grosz za minutę).
Biorąc pod uwagę, że większość rozmów mam do plusa, to chyba niezła oferta.

#137716  autor: gm
 30 gru 2006, 22:04
BTS_lodz pisze:Sprawa się wyjaśniła - promocja na videorozmowy w abonamnetówce przedłużona została do końca 2007 roku. Chwała im za to. I w tym momencie skłaniam się jednak do pozostania w Plusie. Era niby jest OK, niby promocja też jest, ale kasują za videocall poza pakietem. Podobnie jest z MMS-ami. Idą poza pakietem. Czyli inaczej mówiąc mogę mieć wykorzystane pół pakietu abonamentowego za dany miesiąc, a i tak zapłacę extra za videocalling czy MMSy. W Plusie i jedno i drugie idzie z pakietu głównego. Do tego niezła oferta "dodawanie godzin" - przy taryfie "Godziny 180" jest to na prawdę korzystne. W sumie za równe 200 zł brutto mam:
- 300 minut rozmów wymiennych na SMSy i MMSy w stonku 1:5. Do tego videocalling idzie z tych 300 minut, a nie extra (abonament 180 zł)
- 300 minut do Plusa przez całą dobę (10 zł miesięcznie, czyli 3 grosze za minutę)
- 900 minut do Plusa i stacjonarek w wieczory i weekendy (10 zł miesięcznie, czyli 1 grosz za minutę).
Biorąc pod uwagę, że większość rozmów mam do plusa, to chyba niezła oferta.
Pojawiło się w innym poście info o pakiecie mms. Nie wiem czy z niego korzystasz. 2500 mmsów (w rzeczywistości 3333) do Plusa za 5 pln miesięcznie. POLECAM, bo to rewelacja.

#137787  autor: Irek
 31 gru 2006, 00:08
A jednak się wyjaśniło... ;) Dobrze w sumie, że przedłużyli tą promocję ;)

"And one more thing..."

#138007  autor: D@rio
 31 gru 2006, 21:51
no i dodam że u mnie videocall'e były wykonywane w ramach tzw. pakietów obniżających koszty ;) ...

Obrazek

#138011  autor: gm
 31 gru 2006, 22:25
D@rio pisze:no i dodam że u mnie videocall'e były wykonywane w ramach tzw. pakietów obniżających koszty ;) ...
Czy możliwe, zeby działały w ramach Swojaków (z taryf GODZINY) czy w ramach DWiW?

#138014  autor: D@rio
 31 gru 2006, 22:45
gm pisze:Czy możliwe, zeby działały w ramach Swojaków (z taryf GODZINY) czy w ramach DWiW?
ja nie widzę przeciwskazań...

Obrazek