babeo83, nie wiem jak jest z tymi umowami (jesli chodzi o te podpisywane przy aktywacji/przedluzeniu umowy), podam jednak przyklad jak obecnie jest w Orange (tak mi wytlumaczyli konsultanci):
1. Podpisales umowe w Orange przed czerwcem i aktywowales np. DWiW30 (albo darmowy numer/numery) - masz usluge bez limitu na czas polaczen.
2. W lipcu postanowiles zmienic DWiW30 na DWiW60 - zrezygnowales ze starej uslugi, aktywowales nowa, wiec masz juz limit 1200 minut
3a. Przed czerwcem aktywowales np. 3 darmowe numery, w lipcu postanowiles zmienic numery, "nie ruszajac" jednak samej uslugi - dalej masz polaczenia bez limitu
3b. Sytuacja jak w pkt. 3a, jednak postawiles zamienic "3 darmowe numery" na "5 darmowych numerow" - masz limit 1200 minut
3c. Sytuacja jak w pkt. 3a, jednak do aktualnych 3 numerow, aktywowales dodatkowo usluge "1 bezplatny numer" - na 3 "stare" bezplatne numery nie masz limitu czasowego, na ostatni jeden bezplatny numer (nowa usluga) masz limit 1200 minut
Co do samego regulaminu.. nie wiem jak to jest z modyfikacja uslug, jednak Orange samo nie zmieni Ci tego co miales, jedynie aktywujac nowe uslugi zgadzasz sie z ich aktualnym regulaminem.
Odnoszac sie do postu
pumby:
pumba pisze:IreQ, tak ale tylko do czasu jakichkolwiek zmian więc teraz każdy kto niechce się wpakować w limity nie może nic zmieniać z tymi usługami
to po czesci ma racje, zmiany sa dosc ograniczone - w zakresie aktywacji nowych uslug i wiazacej sie z tym koniecznosci zrezygnowania ze starych.