• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #126747  autor: PingNoMore
 24 lis 2006, 13:37
Witam

Obecnie posiadam plan taryfowy z Twój Plan z kwotą zobowiązania 125 zł i myślę nad zmianą planu taryfowego na Orange Premium (ten nowy). Czy waszym zdaniem taka zmiana jest opłacalna? Obecnie mam włączoną usługę DWiW bez limitu minut, czy po zmianie planu taryfowego i ponownej aktywacji tej usługi będę miał ograniczenie do 1200 min/miesiąc? Czy warunki jakie proponuje Orange są lepsze w planie Premium niż w Twoim Planie?

Pozdrawiam

#126834  autor: D@rio
 24 lis 2006, 21:24
na pewno opłacalna, nawet kosztem limitu minut.

Obrazek

#126958  autor: dawoo1
 25 lis 2006, 10:53
Jeżeli umowa jeszcze Ci się nie kończy to ciekawe ile kosztuje takie przejście?

#127008  autor: D@rio
 25 lis 2006, 13:27
tak naprawdę to jest przecież tylko zmiana taryfy...

Obrazek

#127057  autor: dawoo1
 25 lis 2006, 15:15
tak naprawdę to jest przecież tylko zmiana taryfy...
Znając orange to napewno policzą sobie za zmianę taryfy

#127150  autor: PingNoMore
 25 lis 2006, 20:53
dawoo1 pisze:Znając orange to napewno policzą sobie za zmianę taryfy
Zmiana taryfy nic nie kosztuje. Narazie spojrzałem na ceny telefonów i są dużo bardziej atrakcyjne niż w standardowych abonamentach. Mam jeszcze jedno pytanie: czy przy zmianie z TP na Premium dostanę te wszystkie przywileje jak nowi abonenci? Chodzi mi o ubezpieczenie telefonu, mBox Platinum, pakiet 3G.

EDIT

ZMiana taryfy kosztuje 50 zł :?

Pozdrawiam
PingNoMore

#127203  autor: D@rio
 25 lis 2006, 22:40
PingNoMore pisze: czy przy zmianie z TP na Premium dostanę te wszystkie przywileje jak nowi abonenci? Chodzi mi o ubezpieczenie telefonu, mBox Platinum, pakiet 3G.
tak, oczywiście.

Obrazek

#127326  autor: debilek
 26 lis 2006, 12:06
Przedłużając umowe Orange , migracja z Twojego Planu n Premium nic nie kosztuje!!!!!!

Ogólnie Premium jest lepsza bo Twojego Planu , gdzyż minute do wszystkich masz po 70 gr a nie po 75, no i te dodatkowe bonusy jak punkty profit itp.

#127364  autor: bigman
 26 lis 2006, 13:37
D@rio pisze:
PingNoMore pisze:czy przy zmianie z TP na Premium dostanę te wszystkie przywileje jak nowi abonenci? Chodzi mi o ubezpieczenie telefonu, mBox Platinum, pakiet 3G.
tak, oczywiście.
Nie dostanie pakietu 3G ani ubezpieczenia telefonu. Dostanie mBox Platinium, Poczte Glosowa Gold, bezplatne polaczenia z BOK, bezplatny rachunek szczegolowy, 2x wiecej pkt profit za kazda fakture.. cos jeszcze by sie pewnie znalazlo - nie pamietam na teraz.
debilek pisze:Przedłużając umowe Orange , migracja z Twojego Planu n Premium nic nie kosztuje!!!!!!
Owszem, jednak majac juz podpisana umowe i chcac przejsc na Orange Premium, placisz 50 zl.

debilek pisze:Ogólnie Premium jest lepsza bo Twojego Planu , gdzyż minute do wszystkich masz po 70 gr a nie po 75, no i te dodatkowe bonusy jak punkty profit itp.
Do wszystkich masz po 0,65/0,60 (Orange Premium/Orange Premium Platinum), do wlasnej i na stacjonarne masz po 0,40/0,30. Dopiero po wykorzystaniu pakietu kwotowego masz po 0,70 wszedzie.

Warto wspomiec o jednej niedogodnosci Orange Premium. W odroznieniu od Twojego Nowego Planu, w Orange Premium nie mozna wziac opcji Twoj Internet do abonamentu.

#127368  autor: D@rio
 26 lis 2006, 13:45
bigman, dlaczego nie dostanie ubezpieczenia telefonu i pakietu 3G? eee..powinien...

Obrazek

#127375  autor: bigman
 26 lis 2006, 13:51
D@rio, pisze ze swojego doswiadczenia. Migrowalem do Orange Premium w kwietniu/maju tego roku. Wyjasnienia jakie otrzymalem to takie ze Pakiet 3G dostaje sie przy podpisaniu nowej umowy, lub przy przedluzaniu i wtedy gdy kupi sie telefon 3G. Podobnie sprawa ma sie z ubezpieczeniem - zaloza Ci je na telefon ktory wlasnie od nich kupiles. Chyba ze kolega PingNoMore, placil wczesniej za ubezpieczenie majac Twoj Plan, to powinien miec je teraz za darmo. Byc moze przez te pol roku cos sie zmienilo.

P.s. Po wejsciu "nowego" Orange Premium, zmienili mi automatycznie. Dostalem sms-a ze od teraz moge rozmawiac taniej itp.

#127380  autor: D@rio
 26 lis 2006, 13:56
no to nie wiedziałem. Cieniutko w takim razie :| ...

Obrazek

#127385  autor: PingNoMore
 26 lis 2006, 14:06
Dzisiaj zadzwoniłem do BOK i z zapytainem dlaczego przy migracji z TP na Premium 100 wyskakuje błąd systemu w orangeon-line. Dowiedzialem się, że nie mogę zmigrować na Premium tylko na Premium Platinum, jako, że kwotę zobowiązania mam 125 zł, a do 120 zł można zmigrować na zwykłe Premium.