• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Czy Rebranding Idea -> Orange wyszedł na dobre?

Nie, pogorszyła się jakość obsługi i promocje!
24
60%
Nie wiem, nic nie zauważyłem poza nazwą?!?
7
18%
Tak, Idea była gorsza!
9
23%

#116646  autor: tomico
 24 paź 2006, 19:15
D@rio pisze:no to dziwnie jakoś te taryfy musiałeś porównywać. Akurat oferta Plus BiznesKlasa jest dużo lepsza od tej, co proponuje Orange...i gołym okiem to widać.
To zależy bo już "droga" top firma w orange przewyższa dużo biznes klase.

#116649  autor: D@rio
 24 paź 2006, 19:20
tomico pisze:
takkk....a wg. Ciebie w jakich aspektach? Poproszę o konkretne przykłady.

Obrazek

re

#116791  autor: provocatorka
 24 paź 2006, 23:46
Ja mam taryfę JEDNA IDEA i raczej nie zmienię jej na Twój Plan ;-) Jakość i inne tam bez zmian.
Główna wada - opłata 1,99zł za zapłatę rachunku w salonie/centrum Idea/Orange. Czysta głupota bo w skali roku mam jeden abonament w plecy :evil:

#116794  autor: kubiakk
 24 paź 2006, 23:49
a czem nie kozytasz z polecania zaplaty itp...??i jeszcze co miesiac 100 punktow profit za free??

#116898  autor: tomico
 25 paź 2006, 14:44
D@rio pisze:tomico napisał/a:

takkk....a wg. Ciebie w jakich aspektach? Poproszę o konkretne przykłady.
No to tak, ilość minut w top firmie 300 i biznes klasie 100 jest porównywalna(w biznes klasie jest tylko 30 minut wiecej), pozatym w niej nie dostajesz darmowego internetu co miesiac i wideorozmów a w top firmie dostajesz. Plus daje jeszcze pakiety czas dla ciebie i jeszcze inne, ale np. orange daje kilka miesiecy abonamentu za darmo. Podsumowując obaj operatorzy dają bardzo podobne warunki.

#117017  autor: D@rio
 25 paź 2006, 18:49
w sumie tylko TopFirma800 jest ciekawa. Zwroc tez uwage ze BiznesKlasa to pakiety kwotowe na wszystko, nawet na SMSy Premium i roaming. A wiec to juz jest bardzo wazny Plus. Ponadto, wideorozmowę w BiznesKlasie mozna wykorzystac w ramach pakietu kwotowego po cenie normalnego polaczenia i to do wszystkich w sieci. w TopFirmie niestety jest wliczona tylko wideoorozmowa do Orange. I co wazne - w Plusie mozna sobie dokupic "iPlus do karty SIM" co wypada znacznie lepiej niz te pakiety GPRS w TopFirmie.

Ale i tak, przyznaje - TopFirma nie jest taka zla jak ktos nie potrzebuje jakichs bajerow. Mi sie podoba zwlaszcza TopFirma800 - moim wymaganiom by spokojnie odpowiadala....

Obrazek