• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #103005  autor: kubiakk
 06 wrz 2006, 22:05
Profit daje 500 punktow za zrezygnowanie z papierowych faktor.....ale nie dotyczy to mixa..karty(oczywiste) i osob ktore maja uruchomione polecenie zaplaty lub obciazenie karty kredytowej....wiec moje pytanie....jaka to troska o srodowisko? mam polecenie zaplaty i mi tym bardziej nie sa potrzebne faktory papierowe...ale jak chca to niech dalej przysylaja :P a jak ma placic osoba ktora nie dostanie faktory do domu?? :

1) placic przez bank elektronicznie

2)drukowac sobie faktory sciagniete z neta (gdzie tu ekologia.....)

Co wy o tym mislicie? ja mysle ze operator chce zaoszczedzic na wysylaniu do domu faktor i slusznie,ale bez sesu jest pomijanie osob ktore maja polecenie.....widac wszystko jest obliczone....a ja dalej bede dostawal faktorki z koro nie moge dostac tych punktow...a niech wydaja na mnie co miesiac te 1.20zl + koperta+druk kolor+koszty wystawienia i pakowania....ekologia...pchi :mrgreen:

#103008  autor: Irek
 06 wrz 2006, 22:13
Nie zauważyłeś, żę Orange robi wszystko pod publikę. Poczekaj jeszcze rok, a będzie akcja - jesteśmy przeciwnikami futer z norek. :wink:
A tak na poważnie to papier musi odejść kiedyś do lamusa.

"And one more thing..."

#103010  autor: D@rio
 06 wrz 2006, 22:16
to już taka...tradycja...ostatnio są modne te faktury elektroniczne. Dla operatora to jakaś oszczędność tam zawsze. Mniej papieru i dla poczty oszczędności itp. itd. ;) ale co z tego jak oni te benefity za rezygnację z papierowej faktury dają jednorazowo - gdyby np. co miesiąc dawali 100pkt. Profitów albo coś takiego, wtedy to już bardziej robi się to przekonywujące.

Ja np. z tego nie skorzystam. Przy telefonach dla firm nie zdaje to rezultatu w żaden sposób. Przecież wiadomo że faktury są potrzebne do odliczeń itp. itd. albo jakby skarbowy zrobił kontrolę ;) ...a tak, bawić się w kopiowanie, drukowanie....bez sensu i szkoda czasu.

Ten cały e-facturing to bardziej dla indywidualnych z jednym telefonem....taki "bajer".

Obrazek

#103014  autor: kubiakk
 06 wrz 2006, 22:29
moze i masz racje ze dla indywidualnych...ja tam i tak na faktore zerkam..nic w niej nie ma tylko rozliczenie bo w orange rachunek szczegolowy kosztuje dodatkowo tylko w necie mozna sobie dodatkowo sciagnac jak i cala faktore i zestawienie dla konta...

[ Komentarz dodany przez: Kaczy: 2006-09-06, 22:31 ]
Nie faktórę, tylko faktUrę.
Pisz poprawnie :-D

[ Dodano: 2006-09-06, 22:31 ]
Dzięki rezygnacji z faktury papierowej klient:

*
otrzymuje jednorazowo 500 punktów Profit!
*
pomaga Orange dbać o środowisko,
*
ma dostęp do faktury on-line zawsze wtedy gdy tego potrzebuje
*
pozbywa się zbędnych „papierów” w domu.

tak na stronce napisali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: