• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #81828  autor: PiotrG-dz
 25 cze 2006, 16:38
Mam pytanie do was.Czy są szanse ,że Heyah wprowadzi także możliwośc dzwonienia z magicznego pakietu nie tylko na fony Heyah ale także na numery stacjonarne za 22 gr za minutę. :?: Pytam o to dlatego ,że w konkurencyjnych PRE PAIDach jest taka możliwość.Obecnie pakiety maja ważność do końca listopada.Więc w grudniu może coś się ruszy. :) Jakie są wasze opinie :?: :smt006

#81832  autor: kamil1221
 25 cze 2006, 16:50
Czytam regulamin promocji na szybkiego i nic nie pisze o tym ze mozna dzwonic na stacjonarne w ramach tego pakietu...

Moze nie doczytalem - na wszelki wypade zamieszczem plik PDF :arrow: http://heyah.5.5.patrz.pl

:wink:

#81839  autor: PiotrG-dz
 25 cze 2006, 17:44
Z tego narazie wynika, że nie można dzwonić na stacjonarki :evil: Oferta pakietów skończy się w pazdzierniku,więc może od listopada włączą stacjonarne do oferty pakietowej.

#81849  autor: oprych
 25 cze 2006, 18:29
W każdej sieci w pakiecie tańsze połączenia obowiazują również numery stacjonarne po za heyah i myslę że to sięnie zmieni w każdym razie do końca promocji. Potem według mnie też jest to wątpliwa sprawa. Heyah nigdy nie uznawała stacjonarnych jako własną sieć

#81852  autor: PiotrG-dz
 25 cze 2006, 18:47
oprych pisze:W każdej sieci w pakiecie tańsze połączenia obowiazują również numery stacjonarne po za heyah i myslę że to sięnie zmieni w każdym razie do końca promocji. Potem według mnie też jest to wątpliwa sprawa. Heyah nigdy nie uznawała stacjonarnych jako własną sieć
Pożyjemy zobaczymy.Pakietów też przecież w Heyah nie było, tylko jasne i proste stawki.A jednak powstały różne pakiety.

#81854  autor: oprych
 25 cze 2006, 19:04
Wprowadzili pakiety, aby zobaczyć jak nowe ceny się przyjmą i czy będzie duże zainteresopwanie, jezeli uznadzą że zbyt narzusza to ich budżet zmienią ich zasady bądź wycofają, albo na podstawie tego uformują nową ofertę. Przecież nie mogliby wprowadzić 22 grosze za minutę na stałe a potem stwierdzić że jest to dla nch nie opłacalne i zwiększyć cenę, a tak zawsze mogą zrezygnować z tego bo jest to promocja.

#81860  autor: PiotrG-dz
 25 cze 2006, 19:33
Zauważ ,że w swojej sieci Heyah nie musi płacić interkonektu więc i tak się im opłaca.Tymbardziej gdy dzwoni się niby poza Heyah do Ery a to jest jedna sieć. :?

#81894  autor: D@rio
 25 cze 2006, 21:16
Najbardziej to rypie kasę Polkomtel ze swoim SamiSwoi. Ta marka to niewypał. Płącić 66gr. za minutę z SS do PlusGSM to trochę przy dużo...i też interconnect nie obowiązuje. To samo z SMSami...24gr. Zresztą, Polkomtel zawsze umiał zadbać odpowiednio o potrfele swoich klientów...

Obrazek

#81921  autor: oprych
 25 cze 2006, 22:56
A ja myślę, że polityka tworzenia przez polkomtel jak i PTC takich marek jak Era i Heyah po części służy właśnie uzyskaniu dodatkowych zarobków, gdyż użytkownik np. heyah dzwoniac do ery, płaci jak do obcej sieci, tym samym do kieszeni PTC za to połaczenia wpada nie 22grosze( z pakietu) a 68groszy, taka sama sytuacja jest w Sami Swoi. Jakoś osobiście uważam, że mało prawdopodobne jest, aby zarówno heyah jak i sami swoi wstawili sieć macierzystą jako wewnątrz sieciową.
Inna sytuacja jest w przypadku tt-tutaj jest już heyah uznana jako wewnętrzsieciowa, natomiast simplus nie uznaje samiswoi, widocznie polkomtel chce na nim zarobić więcej kasy, choci to jest mało realne patrząc na ilość użytkowników SS.

#81971  autor: jahu
 26 cze 2006, 09:11
D@rio pisze:Najbardziej to rypie kasę Polkomtel ze swoim SamiSwoi. Ta marka to niewypał. Płącić 66gr. za minutę z SS do PlusGSM to trochę przy dużo...i też interconnect nie obowiązuje. To samo z SMSami...24gr. Zresztą, Polkomtel zawsze umiał zadbać odpowiednio o potrfele swoich klientów...
Za to stacjonarne traktuje jak w sieci ;-) A tak poza tym to sie w SS nie smsuje tylko dzwoni - 15 sekund gadki - wiecej przekaze niz w smsie, dowiem sie czego i wyjdzie taniej ;-)

#81979  autor: D@rio
 26 cze 2006, 09:41
No niby tak. Ale wiesz...jak ktos potrzebuje anonimowosci i akurat jest w takiej sytuacji ze nie moze zadzwonic...to, od tego sa wlasnie SMSy ;)

Obrazek

#81993  autor: jahu
 26 cze 2006, 10:42
Anonimowy w SS? A "wujek zielony"? wystarczy powiedziec SS i wiekszosc pokazuje palcem ;-)
Fakt - smiesznie ze mimo interconect plusowe numery traktowane jako zewnetrzne - zamysl byl taki: plaska taryfa - a tu lamia sie bo jest taniej w stacjonanrych (choc jakby podniesli do standardowej oplaty stacjonarne to by tej oferty pewnie nikt nawet patykiem nie szturchal - dla mnie oprocz doladowan to jedyny plus tej oferty)

#82016  autor: D@rio
 26 cze 2006, 12:13
anonimowosci w tym drugim znaczeniu ;) nie marketingowo-reklamowym tylko komunikacyjnym ;-)

Obrazek

#82041  autor: Jedi
 26 cze 2006, 14:29
A mnie irytuje to, że już dzwoniąc ze stacjonarnego trzeba dużo bulić. Przecież to czyn nieuczciwej konkurencji. Ceny w obie strony powinny być podobne.

#82055  autor: PiotrG-dz
 26 cze 2006, 15:47
Problem wtym ze stawki interkonektowe ustala TPSA.Ma 90% rynku i wynika z tego ze nie chce sie dzielić horrendalnymi zyskami.Ostatnia zmiana stawek interkonektowych miała miejsce 2 lata temu. :!: Z racji dominujacej pozycji TPSA niepredko się to zmieni.Co innego jest w komórkach gdzie opy mają prawie po równo ilośc abonentów. :o

#82065  autor: D@rio
 26 cze 2006, 16:25
Napewno TP S.A? TP S.A. ustala opłaty za dostęp do swojej sieci pod nadzorem UKE, ale to co innego. Mnie się wydaje że decyzje o stawkach inteconnectowych podejmuje UKE...

Obrazek

#82153  autor: PiotrG-dz
 26 cze 2006, 20:43
Może i masz rację z tym UKE.Ostatnimi laty jak był URTIP siedziało tam SLD tak samo jak i w TPSA A jak wiadomo rączka rączkę myje :wink:

#84312  autor: panol
 05 lip 2006, 12:10
Heyah wprowadzilo nową promocję.
Telepolis napisalo tylko o "plecionych weekendach" dla nowych userów.
Istnieje także promocja dla starych urzytkownikow(informacja jest już na stronie Heyah).

Na początku wydawalo mi się to fajne.
Dają 200 minut w sieci za to, że doladujesz za 50zl.
Haczyk jest w tym, że to tylko na tydzień ;/

#84313  autor: Klusek
 05 lip 2006, 12:15
panol pisze:Heyah wprowadzilo nową promocję.
Telepolis napisalo tylko o "plecionych weekendach" dla nowych userów.
Istnieje także promocja dla starych urzytkownikow(informacja jest już na stronie Heyah).

Na początku wydawalo mi się to fajne.
Dają 200 minut w sieci za to, że doladujesz za 50zl.
Haczyk jest w tym, że to tylko na tydzień ;/
O tym też jest napisane, kliknij sobie tutaj :)

Obrazek
Obrazek