• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #62118  autor: iSiO
 20 mar 2006, 10:24
Witam
Mam dwa pytania, zarejestrowałem sie w Proficie ale nie przyszło mi żadne potwierdzenie...na stronie również pisze ze niby nie jestem zarejestrowany, a jak klikne żeby sie rejestrowac pisze ze zgłoszenie zostało juz wysłane...pisałem maila do BOKU ale zostałem olany i nikt mi nie odpisał...
I drugie pytanie, czemu orange jak sie skonczy ważność konta zabiera pieniadze? Chyba żadna inna sieć tak nie robi?

#62119  autor: zol82
 20 mar 2006, 10:31
Co do rejestracji to może jeszcze nie minął okres po którym możesz się zarejestrować do programu, lub twoje łączne rachunki (doładowania)nie przekroczyły 200zł.
A co do drugiego, no cóż taka sieć. Na to wpływu nie mamy.

#62123  autor: kallafior
 20 mar 2006, 11:54
iSiO pisze:Mam dwa pytania, zarejestrowałem sie w Proficie ale nie przyszło mi żadne potwierdzenie
I Ci nie przyjdzie potwierdzenie, bo takiego nie wysyłają. Ja czekałem miesiąc aż mi aktywowali konto w proficie.

aktualizacja

Rzeczywiście przychodzi sms, przepraszam, za dezinformację. A swoją drogą jak rejestrowałem ostatni numer telefonu to nie przyszło mi żadne potwierdzenie a w proficie jestem :wink:
Ostatnio zmieniony 21 mar 2006, 08:32 przez kallafior, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

#62179  autor: czorny90
 20 mar 2006, 16:34
SMS przychodzi po zarejestrowaniu a wnim hasło, które trzeba wpisac do pełnej aktywacji! pozdro

#62182  autor: ywis
 20 mar 2006, 16:48
czorny90 pisze:SMS przychodzi po zarejestrowaniu a wnim hasło, które trzeba wpisac do pełnej aktywacji! pozdro
Miałem dokładnie tak samo.

#62194  autor: iSiO
 20 mar 2006, 17:56
No własnie na abonamencie mi przyszedł normalnie sms a w Popie nic...

#62203  autor: czorny90
 20 mar 2006, 18:53
MAm POpa i przyszedł mi sms, więc spróbój jeszcze raz założyc konto. Jak bedzie Ci mówic ze podany numer juz ma założone konto to znaczy ze jestes zarejestrowany. pozdro

#62249  autor: pumba
 20 mar 2006, 20:58
Oj miałem identyczny problem i tu może byc kilka powodów już wszystko wyjaśniam pokolei. Po pierwsze po zmianie marki na Orange trochę zmieniły się warunki dotyczące profitu. Po drugie aby móc przystąpić do programu Profi należy spełnić następujące warunki być 3 miesiące w sieci, doładowania w ciądu trzech ostatnich miesięcy nie mogą być mniejsze niż 120zł lub być 2 lata w sieci (dotyczy pre-paidów) lub rachunki z 3 osotatnich miesięcy muszą wynosić conajmniej 200zł (abonament) przy czym doładowania w ciągu pierwszych 3 miesięcy korzystania z sieci sa także brane pod uwagę, ja w swoim przypadku własnie tak miałem po aktywacji karty doładowałem kartą 150zł i po upływie niecałych 4 miesięcy dostałem SMSa że zostałem zarejestrowany w Proficie. Ale mam także drugą kartę SIM na której doładowania w ciągu trzech miesięcy nie przekraczają 120zł i rok temu już się zarejstrowałem w Proficie ale nie zostałem jeszcze przyjety. Trzeci i najbardziej skomplikowany przypadek miałem że jeszcze za czasów idei kiedy nie było wymaganeganych 120zł z 3 ostatnich miesięcy pomimo wypełnienia formularza nie przyjeli mnie do Profitu i po dłuższym czasie zaczeło mnie to niepokoić i pod koniec ubiegłego roku zadzwoniłem do nich to powiedziano mi że ze strony nie był jeszcze wypełniany formularz rejestracyjny dla tego numeru choć jak chciałem to zrobić wyświetlał sie komunikat że formularz już wysłałem więc polecono mi znaleźć i wypisać ręcznie ten formularz i wysłać pocztą. I tu zaczął się problem bo nigdzie tych formularzy nie mają w żadnych z salonów bo wszędzie mówili że robi się to teraz przez internet. Ale przypomniałem sobie o starym starterze POPa gdzie miałem ten formularz i naszczęscie znalazłem go skserowałem na wszelki wypadek jakby ktoś jeszcze potrzebował następnie wypełniłem i wysłałem i po jakimś czasie miało to miejsce na początku tego roku dostałem w końcu SMSa że numer został zarestrowany w Proficie. Jeszcze dodam jedno że weryfikacja czy numer spełnia wymagania odbywa się co 3 tygodnie.
iSiO więc na podstawie mojego doświadczenia zrób tak że zadzwoń do Profitu i zapytaj się czy wogóle dostali formularz wstąpienia do programu dla tego numery jeśli powiedzą że tak tzn. że nie spełniasz jeszcze wymagań. A jeśli NIE dostali twojego formularza to wtedy będziesz musiał wysłać go pocztą tak jak w moim przypadku. Jesli będziesz potrzebował taki formilarz to daj znac to go zeskanuje i wyśle ci pocztą.

[ Dodano: 2006-03-20 21:44 ]
Aha jeszcze jedno ostatnio pisałem do Profitu maila z powodu braku naliczenia punktów za doładowanie i po dwóch tygodniach bez odpowiedzi zadzwoniłem i sprawa została wyjaśniona i punkty zostały naliczone w trakcie rozmowy, więc lepiej do nich zadzwonić niż pisac maile.

#62300  autor: iSiO
 21 mar 2006, 00:52
Dzieki za dogłebną informacje, wydaje mi sie ze nie spełniłem jednego z punktów i to pewnie dlatego, zacząłem używać tej karty w kwietniu do wrzesnia potem przerwa i teraz od lutego do dziś i napewno przez ostatnie 3 miechu nie było 120 zł...dzieki za pomoc