• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #53650  autor: m@Ti+)
 12 lut 2006, 21:33
Tak, sobie myśle, że jak vodka wykupi polkomtela ile mogłobypotrwać stu% -owe wprowadzenie Vodafone do Polski (zmiana marki,logo,promocji itp.). :lol:

Tylko PLUS+)

#53653  autor: kamil1221
 12 lut 2006, 21:38
Nawet nic bym nie powiedzial jak by plus przerobil sie na vodafona.
Tylko jedno mnie martwi czy to nie bedzie horror pod tytulem "Vonafone - zgnila pomarancza 2".
Ale i tak jestem dobrej mysl - sadze ze vodafon ma wiecej do zaoferowania niz orange.

#53658  autor: kallafior
 12 lut 2006, 22:04
No sam byłbym ciekaw ile by to trwało. Czytałem niedawno, że BenQ przejmuje Siemens`a i tam cały proces zmiany struktur i wdrożenia nowej marki będzie trwał dwa lata. Pierwszy rok to zmiana nazwy loga na BenQ-Siemens, a drugi rok to samodzielne wejście marki i nowych telefonów. Pożyjemy zobaczymy.

Obrazek
Obrazek

#53719  autor: bigman
 13 lut 2006, 18:15
O ile pamiec mnie nie myli to Idei wystarczyl rok, tzn. proces stopniowego zmieniania marki (przez np. dostosowanie kolorow) zaczal sie w grudniu 2004, gdy Idea wprowadzila oferte "Jedna Idea". Wtedy tez zdaje sie padly pierwsze oficjalne informacje z biura prasowanego na temat rebrandingu (ze nie wykluczaja go i ze trwaja rozmowy).

Mysle ze w konkurencyjnych sieciach bedzie podobnie (pod wzgledem czasowym a nie "wejscia smoka").

#53722  autor: PiotrG-dz
 13 lut 2006, 18:30
Lepiej jak by Plus został w Polskich rękach.Popatrzcie co Vodka zrobiło z czeskim Oscarem odrazu po rebrandingu zdrożał roaming. :!: :twisted:

#53808  autor: bigman
 14 lut 2006, 04:14
tepsaslave pisze:Lepiej jak by Plus został w Polskich rękach.Popatrzcie co Vodka zrobiło z czeskim Oscarem odrazu po rebrandingu zdrożał roaming. :!: :twisted:
Hmm... Czyzby to bylo regula na rebranding?? :?

#53918  autor: togom
 14 lut 2006, 19:01
Jeżeli nawet by się tak stało, że vodafon by przejął majątek Polkomtela czego bym nie chciał ,to po to, by czerpać przede wszystkim zyski dla siebie i przy okazji powiększyć kapitał swojej firmy, a nie po to byśmy my jako użytkownicvy mieli z tego profity.Nie zapominajmy że to jest biznes- to potężna firma, a nie matka Teresa z Kalkuty.

togom

#53979  autor: bigman
 14 lut 2006, 21:34
togom pisze:Jeżeli nawet by się tak stało, że vodafon by przejął majątek Polkomtela czego bym nie chciał ,to po to, by czerpać przede wszystkim zyski dla siebie i przy okazji powiększyć kapitał swojej firmy, a nie po to byśmy my jako użytkownicvy mieli z tego profity.Nie zapominajmy że to jest biznes- to potężna firma, a nie matka Teresa z Kalkuty.
Mysle ze to bardzo dobre podsumowanie apropo rebrandingu. Tak wiec, nie spodziewajmy sie cudow po T-Mobile ani po Vodafone. Przyjda, kupia i swoje zarobia. A Orange rzeczywiscie najlepiej na tym wyjdzie bo bylo pierwsze i przy kolejnym rebrandingu (Ery badz Plusa) bedzie glosno o innym "smoku" w ktorym pokladano nadzieje a temat Orange odejdzie w zapomnienie ;)

#54053  autor: Rambus
 15 lut 2006, 14:34
Nie musze chyba mowic ze ja tez bym Vodafona nie chcial... Pprzegladalem kiedys pre paidy w Anglii i musze powiedziec ze vodafone jest chyba jednym z drozyszych operatorow (nieznacznie drozyszy byl chyba tylko Orange!!!), przynajmniej jesli chodzi o podstawowe stawki. Mam nadzieje ze sie myle...

#54123  autor: Th0mas
 15 lut 2006, 18:46
kallafior pisze:No sam byłbym ciekaw ile by to trwało. Czytałem niedawno, że BenQ przejmuje Siemens`a i tam cały proces zmiany struktur i wdrożenia nowej marki będzie trwał dwa lata. Pierwszy rok to zmiana nazwy loga na BenQ-Siemens, a drugi rok to samodzielne wejście marki i nowych telefonów. Pożyjemy zobaczymy.
Czytałeś niedawno? BenQ już dawno przejął dział telefonów komórkowych Siemensa!Marka już jest wdrożona i są już na rynku pierwsze telefony z logo BenQ Siemens. Powstała nawet już strona internetowa. Na razie skromna, ale jest http://www.benqsiemens.pl/