• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #238567  autor: Fazii
 10 gru 2007, 16:37
Witam !
Mam pytanie dotyczące mix-a w Erze (http://www.telepolis.pl/promocje.php?id=455) a mianowicie czy mogę podpisać dwie takie same umowy na dwa telefony ? Tzn. chciałbym wziąć telefon dla siebie i dla ojca ale nie wiem czy jest to możliwe ? Z góry dziękuje za odpowiedź.

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2007-12-10, 17:04 ]
Temat wymoderowano.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2007, 18:37 przez Fazii, łącznie zmieniany 2 razy.

#238574  autor: D@rio
 10 gru 2007, 17:02
Jako osoba fizyczna, w jednej chwili możesz podpisać jedną umowę. W 99% przypadkach jako nowy klient, przy podpisaniu drugiej od razu zarządają wpłaty kaucji (szacuję że ok. 600zł.) .

Obrazek

#238653  autor: yagi
 10 gru 2007, 20:37
Ponizej wieku 25 lat jedna umowa. Powyzej dwie...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#238703  autor: D@rio
 10 gru 2007, 23:20
yagi pisze:Ponizej wieku 25 lat jedna umowa. Powyzej dwie...
drugą chyba po 6 miesiącach może podpisać...

Obrazek

#238706  autor: Prometo
 10 gru 2007, 23:23
Czyli jakbym chciał podpisać trzecią umowę w Erze to już muszę płacić kaucję. Przy podpisywaniu drugiej umowy nie chcieli ode mnie nawet zaświadczenia o zatrudnieniu. Weryfikacja wypadła pozytywnie :)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#244279  autor: bard
 06 sty 2008, 18:20
Eeee... cos nie tak z tymi aktywacjami... tak sie zlozylo, ze bralem na siebie dla rodziny, bo jako abonent szedlem z dowodem osobistym, a nikomu nie chcialo sie biegac i od chyba 9 lat mialem od jednej do czterech aktywacji na siebie i nigdy zadnej kaucji nie placilem... co do 6 miesiecy pomiedzy aktywacjami to tez bym dyskutowal... troche ponad rok temu mialem tylko jedna aktywacje (abonament zony) i bralem abonement dla siebie + ere domowa (czyli od razu dwie aktywacje i dwa telefony, a moj abonament wynosil prawie 100zl/mies czyli potencjalne ryzyko wieksze) i dali bez najmniejszych problemow...
... teraz sobie przypominam, ze jak bralem dla siebie abonament to nie moglem kupic ery domowej (pierwszy dzien sprzedazy), bo jeszcze nie potrafili mi jej sprzedac... przyszedlem po kilku dniach - czyli te dwie aktywacje nie byly jednoczesne, a w odstepie kilku dni.

#244507  autor: yagi
 07 sty 2008, 20:20
bard pisze:co do 6 miesiecy pomiedzy aktywacjami to tez bym dyskutowal... troche ponad rok temu mialem tylko jedna aktywacje (abonament zony) i bralem abonement dla siebie + ere domowa (czyli od razu dwie aktywacje i dwa telefony, a moj abonament wynosil prawie 100zl/mies czyli potencjalne ryzyko wieksze) i dali bez najmniejszych problemow...
Jest trzy miesiace zeby limit sie odnowil.

Co do Twoich aktywacji to z reguly jest limit 2 GSM + 1 Fix czyli stacjonarny - on liczy sie osobno, tak ze przy dobrych wiatrach mozna trzy umowy trasnac za jednym zamachem.

Zwlaszcza dlatego ze stacjonarny jest jako usluga konwergentna i nie moze byc swiadczona osobno - jest dpisana do numeru komorkowego i jak chcialbys zrezygnowac z tej komorki to automatycznie placisz kare umowna za zerwanie umowy na Ere Domowa...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#244571  autor: bard
 08 sty 2008, 10:30
yagi pisze:Co do Twoich aktywacji to z reguly jest limit 2 GSM + 1 Fix czyli stacjonarny - on liczy sie osobno, tak ze przy dobrych wiatrach mozna trzy umowy trasnac za jednym zamachem.
W tym wypadku to by sie moglo zgadzac...
A jak jest po trzech miesiacach? Bo jezeli dobrze zrozumialem to limit sie odnawia i znowu mozna brac 2GSM + 1 Fix ?
Byl okres kiedy mialem na jednym koncie 4 GSM, ale nie byly brane od razu i to by juz wszystko wytlumaczylo :)