• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #235978  autor: Than
 28 lis 2007, 15:09
Witam. Jestem użytkownikiem sieci Plus. Gdy wpisuje kod *121# to wyskakują mi moje aktywne pakiety no i mam takie:
Wizytówki: 30 SMS
Fun Skan: 10 SMS
Xyber Mech: 10 SMS
Pakiet SMS: 981 SMS
Wykupiłem sobie pakiet 500 smsów i nie wiem skąd wzięło się pozostałe 500. No i co oznaczają powyższe pakiety i jak z nich skorzystać? Nie wykupywałem ich, widocznie dostałem je po kupieniu karty za 50 zł. Tylko nie wiem jak z nich skorzystać. I dlaczego pakiet 500 smsów podwoił mi się dwukrotnie? Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2007, 19:14 przez Than, łącznie zmieniany 1 raz.

#235987  autor: Marens
 28 lis 2007, 15:33
Than pisze:Wykupiłem sobie pakiet 500 smsów i nie wiem skąd wzięło się pozostałe 500
Masz Simplusa, czy MixPlusa? Jeżeli masz Simplusa to wszystko jest normalnie, wykupiłeś pakiet "mini sms" 1000sms w cenie 5zł

#236002  autor: Than
 28 lis 2007, 16:19
SimPlusa. Ale jak wykupiłem pakiet to pisało że zostałem zaktualizowany o 500 smsów. A co z pozostałymi pakietami które mam? Jak mogę je wykorzystać?

#236041  autor: dechomenon
 28 lis 2007, 19:07
no jak wizytówki mozesz wysłać ale musi aparat to obsługiwać...tak samo jak fun skan chodzi o tą usługę co można z wiarą rozmawiać jak na czacie w formie smsów

#236088  autor: D@rio
 28 lis 2007, 21:54
dechomenon pisze:no jak wizytówki mozesz wysłać ale musi aparat to obsługiwać...
eee... przecież to są zwykłe wizytówki SMS ;-)

Obrazek

#236117  autor: dechomenon
 29 lis 2007, 00:52
no własnie nie pamiętam w jakiej formie to było,...kto by tam się simplusem przejmował...hehehe nie moja działka teraz...

#236280  autor: D@rio
 29 lis 2007, 23:15
dechomenon pisze:no własnie nie pamiętam w jakiej formie to było,...kto by tam się simplusem przejmował...hehehe nie moja działka teraz...
tiaaa :mrgreen:

Obrazek
 #236307  autor: biotyt
 30 lis 2007, 01:46
Than pisze:Witam. Jestem użytkownikiem sieci Plus. Gdy wpisuje kod *121# to wyskakują mi moje aktywne pakiety no i mam takie:
Wizytówki: 30 SMS
Fun Skan: 10 SMS
Xyber Mech: 10 SMS
Pakiet SMS: 981 SMS
Wykupiłem sobie pakiet 500 smsów i nie wiem skąd wzięło się pozostałe 500. No i co oznaczają powyższe pakiety i jak z nich skorzystać? Nie wykupywałem ich, widocznie dostałem je po kupieniu karty za 50 zł. Tylko nie wiem jak z nich skorzystać. I dlaczego pakiet 500 smsów podwoił mi się dwukrotnie? Z góry dziękuję.
Wizytówki
O wizytówkach znalazłem info przy taryfie Easy, ale działą to bodajże w każdej taryfie:
Twój numer - Twoje wizytówki
Skorzystaj z 30 bezpłatnych wizytówek i powiadom przyjaciół i znajomych o swoim nowym numerze telefonu. Wyślij SMS pod nr 2323 o treści: Numer telefonu odbiorcy Twój podpis, np. 601000310 Bartek, a podany przez Ciebie odbiorca dostanie SMS-a z informacją o Twoim nowym numerze telefonu z Twoim podpisem (max długość podpisu to 30 znaków). Podpis wystarczy wysłać jeden raz, a my go zapamiętamy. Jeśli chcesz zmienić podpis wystarczy ponownie wysłać SMS wg podanego wyżej wzoru.

Pamiętaj, w zestawie z aktywną taryfą EASY za pierwsze 30 SMS-ów wysłanych pod numer 2323 nic nie płacisz. Po wykorzystaniu 30 darmowych, koszt każdej kolejnej wysłanej wizytówki wynosi 20 gr z Vat. Wizytówki możesz wysyłać do wszystkich sieci komórkowych (jeśli wysyłasz wizytówkę do sieci zagranicznych pamiętaj o międzynarodowym prefiksie przed numerem odbiorcy).
Usługi Fun Skan i Xyber Mech są opartę na lokalizacji użytkownika.
Pierwsza z nich to taki czat, można wyszukiwać osoby, które znajdują się w pobliżu i znając nick poesemesować sobie lub zadzwonić. Adres: www.funskan.pl
Druga to gra smsowa. Można wyszukiwać swoich wrogów w pobliżu, atakować, przesyłać sobie wiadomości itp. Akcja dzieje się w kosmosie. Szczegóły i fabuła gry pod adresem: www.xybermech.pl
Jeśli nie chcesz by zalegały Tobie te pakiety to wykorzystaj je w każdej z tej usług. Plus po to je daje by można było sobie je przetestować za darmo. Oczywiście po wykorzystaniu SMSów z pakietów usługi są płatne.

Jeśli chodzi o ilość SMSów w pakiecie Mini Minuty z regulaminu:
2. Czas trwania Promocji: od dnia 22.06.2007 r. do odwołania.
3. W ramach Promocji Użytkownik może aktywować pakiet zawierający 500 SMS-ów do sieci Plus („Pakiet” „Pakiet MINI SMS”). W ramach Promocji w każdym Pakiecie aktywowanym do dnia 15.01.2008r. (włącznie) liczba SMS-ów jest podwajana i wynosi 1000 SMS-ów.

biotyt

#236842  autor: ztomasz
 02 gru 2007, 13:12
Mnie zastanawia dlaczego ja aktywujac nowa karte simplusa nie dostalem wizytowek za darmo?? Czy te darmowe mozliwosci dotycza jakiejs szczegolnej taryfy czy moze trzeba jakos to aktywowac??

#236843  autor: Kaczy
 02 gru 2007, 13:18
Bo w taryfie Nowy Simplus nie ma dostępnych wizytówek.

...::: Made for loneliness :::...

#236848  autor: biotyt
 02 gru 2007, 13:37
ztomasz pisze:Mnie zastanawia dlaczego ja aktywujac nowa karte simplusa nie dostalem wizytowek za darmo?? Czy te darmowe mozliwosci dotycza jakiejs szczegolnej taryfy czy moze trzeba jakos to aktywowac??
Używałem kiedyś Simplusa i jak pamiętam to te pakiety dodatkowe były przyznawane przy zmianie ze starszych taryf na taryfę Easy. Możliwe, że użytkownik zmienił kiedyś taryfę na taką (lub kupił starter z taryfą Easy), ale nie korzystał z pakietów SMS, a zatem nie sprawdzał ich stanu. Dopiero teraz gdy skorzystał z pakietu SMS (po kolejnej zmianie taryfy na tą najnowszą Simplus) dowiedział się przy sprawdzaniu ich stanu, że posiada także inne pakiety.
Nowej taryfie takich pakietów nie ma.

biotyt

#236863  autor: dechomenon
 02 gru 2007, 14:39
na dzień dzisiejszy wyłączenie taryf easy i tema7 jest w geście polkomtela mile widziane...ponieważ nowa taryfa simplus łączy się z nową platformą rozliczeniową OCP...

#236864  autor: znal
 02 gru 2007, 14:39
Ja dostałem kiedyś podobne pakiety w ramach rekompensaty za problemy z siecią (taryfa team7). O ile dobrze pamiętam, to wizytówki, funskan i xybermech są ważne bezterminowo :)