• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #179602  autor: marektomek
 03 maja 2007, 08:35
Witam, może ktoś wie :)
1) Jak długo można jeszcze doładować konto w tak taku po zablokowaniu połączeń przychodzących???
2) Czy ten czas po zablokowaniu połączeń przychodzących a przed doładowaniem konta liczy się do stażu happy taniej??
3) ile czasu era daje w tak taku na wykorzystanie środków na świeżo aktywowanym starterze?
4) Czy wszystkie nowe startery tak tak to są karty USIM??? Czy zwykłe?

#179604  autor: Mel
 03 maja 2007, 08:46
1. Teoretycznie w ciągu miesiąca od zablokowania połączeń wychodzących. Praktycznie nawet rok - tak przynajmniej pisali rekordziści tu na forum. Ja doładowuję kwotą 25 zł tak gdzieś trzy razy w roku i jest wszystko w porządku jak na razie.
2. Nie mam pewności, ale myślę, że tak.
3. To zależy od tego, za ile kupiłeś starter. Tutaj masz opisane dwa rodzaje starterów.

#179606  autor: marektomek
 03 maja 2007, 08:51
Mel pisze:1. Teoretycznie w ciągu miesiąca od zablokowania połączeń wychodzących. Praktycznie nawet rok - tak przynajmniej pisali rekordziści tu na forum. Ja doładowuję kwotą 25 zł tak gdzieś trzy razy w roku i jest wszystko w porządku jak na razie.
2. Nie mam pewności, ale myślę, że tak.
3. To zależy od tego, za ile kupiłeś starter. Tutaj masz opisane dwa rodzaje starterów.
dzięki :) może ktoś potwierdzić to co Mel napisała na 2 pytanie?

#179678  autor: szejkspir
 03 maja 2007, 12:24
marektomek, aby okres liczył się do stażu w TT, konto musi być aktywne w systemie. A dezaktywują obecnie (czyli usuwają) po nawet roku, jak napisała Mel. Sam tego jeszcze nie sprawdzałem, ale użytkownicy pisali na forum jak "hodują" karty na Happy Taniej, doładowanie za 25 zł raz na 3 misiące (jeden miesiąc nie można ani dzwonić, ani odbierać). Myślę, że nie ma się czego obawiać, wcześniej Era przysyła jeszcze sms'y by doładować konto, oferują przy tym niewielkie bonusy.

#179686  autor: marektomek
 03 maja 2007, 12:49
ale dajmy na to ze tych 25zł nie wykorzystam i bede chciał doładować kotno za 3 miesiące to po doładowaniu zwrócą mi kase? czy przepadnie tak jak to jest w ORŻNĄĆ???

#179689  autor: szejkspir
 03 maja 2007, 12:52
marektomek pisze:ale dajmy na to ze tych 25zł nie wykorzystam i bede chciał doładować kotno za 3 miesiące to po doładowaniu zwrócą mi kase? czy przepadnie tak jak to jest w ORŻNĄĆ???
W TT nic nigdy nie przepada :!: No, chyba, że po tych 12 miesiącach usuną Ci konto...
TT tym się między innymi różni od pozostałych ofert (nie wiem czy wszystkich, ale na pewno od POPa, OrangeGO i Play Karty), że pozostałe środki po uływie okresu ważności konta na połaczenia wychodzące jak i przychodzące nie przepadają.

#179692  autor: przemek910
 03 maja 2007, 12:59
szejkspir pisze:W TT nic nigdy nie przepada No, chyba, że po tych 12 miesiącach usuną Ci konto...
TT tym się między innymi różni od pozostałych ofert (nie wiem czy wszystkich, ale na pewno od POPa, OrangeGO i Play Karty), że pozostałe środki po uływie okresu ważności konta na połaczenia wychodzące jak i przychodzące nie przepadają.
No tak w TT nie przepadają środki, a ważność konta sumuje się.

W POPie jeśli zostały nam środki i nam zablokowali konto to możemy odzyskać ów środki. Wystarczy doładowac konto w 5 dni od zablokowania nam konta. :)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#179705  autor: Mel
 03 maja 2007, 13:22
kin pisze:(...)a ważność konta sumuje się.
Dodam tylko, że do 12 miesięcy.

#179810  autor: D@rio
 03 maja 2007, 18:53
w TT nie dają USIM.

Obrazek

#179842  autor: fajnex
 03 maja 2007, 19:50
A ja mam taki myk! W Erze domowej aby sprawdzić stan konta na i-BOA trzeba mieć jakikolwiek numer w Erze (może być w TT). Więc idę do sklepu, kupuje starter i dzwonię do BOA i podaję numer "telefonu administratora". Teraz trzymam ten starter i nie aktywuję (czyli nie dzwonię), i bezproblemowo loguje się i-BOA Ery domowej, ne aktywując startera. Co więcej w iTATAK musi być błąd bo pokazuje ważność konta 1-1-2030. :D

Obrazek
Obrazek

#179876  autor: D@rio
 03 maja 2007, 20:58
fajnex, nic nowego nie odkryłeś...

Obrazek

#181056  autor: barteks2
 07 maja 2007, 22:41
szejkspir pisze:Sam tego jeszcze nie sprawdzałem, ale użytkownicy pisali na forum jak "hodują" karty na Happy Taniej, doładowanie za 25 zł raz na 3 misiące (jeden miesiąc nie można ani dzwonić, ani odbierać).
A po co to robią :?: :roll:

#181059  autor: przemek910
 07 maja 2007, 22:44
barteks2 pisze:szejkspir napisał/a:
Sam tego jeszcze nie sprawdzałem, ale użytkownicy pisali na forum jak "hodują" karty na Happy Taniej, doładowanie za 25 zł raz na 3 misiące (jeden miesiąc nie można ani dzwonić, ani odbierać).

A po co to robią
Po to by mieć tansze połączenia - po 8 miesiącach stazu w TT dostajemu stawkę 59gr/min

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#181091  autor: Pawrzes
 08 maja 2007, 00:57
Dodam że włączenie się do sieci Era w Tak Tak-u to wykonanie pierwszego połączenia na dowolny numer, samo odbieranie połączeń na nowej karcie SIM nie powoduje włączenia się do sieci. Po włączeniu się do sieci rozpoczyna się staż w Happy Taniej i przez 8 miesięcy nawet nie trzeba ładować konta przez ten czas.
Najszybciej wyłączane były numery z "Zestawów dla Dwojga" czyli dodatkowej karty SIM dla bliskiej osoby, jeśli konto nie zostało doładowane ani razu od momentu aktywacji to dezaktywacja następowała po 3 miesiącach od zablokowania połączeń wychodzących.
Połączenia przychodzące nie są wcale blokowane do czasu aż minie rok od zablokowania połączeń wychodzących.

Mam kartę na której jest debet i działa nadal a niby "odbieranie do 09-05-2006" ;)

Pozdrawiam

#220594  autor: Ne$
 12 wrz 2007, 17:39
Przeczytałem cały wątek ale nadal mam problem. Połączenia przychodzące skończyły mi się 3 sierpnia a co za tym idzie wychodzące 3 września. Na moją kartę nie można się dodzwonić (jestem w Anglii) i nie wiem czy to jakiś problem typu "roaming" czy coś innego, smsy z neta dochodzą normalnie ale połączenia nie można uzyskać. Ile mogę jeszcze "przetrzymać" tą kartę bez doładowania aby nie stracić numeru ?

#220600  autor: pawel_k
 12 wrz 2007, 18:01
Polaczenia nie dochodza bo za roaming przychodzacy tez sie placi.
Ewentualnie nie masz aktywnego roamingu na ten numer.
Ile mozesz przetrzymac karte? To zalezy ile ja masz jak krotko to wieksze prawdopodobienstwo ze cie "odetna" szybciej. Ja ma to samo co Pawrzes - rok bez doladowan a sim aktywny, no ale karta wczesniej byla aktywna pare dobrych lat i masa $ poszla na doladowania. Do tego jest to numer oficjalnie zarejestrowany na mnie ;)

:)

#220605  autor: Ne$
 12 wrz 2007, 18:39
Karta jest używana jakieś 2 lata a doładowywana przeważnie za 50 zł co 3 miesiące (jakoś zawsze mi wystarczało, bo to mega pakiet za podwójne doładowanie się kupowało albo coś) :D A co do rejestracji tej karty to nie chcę tego robić bo nie chcę poprostu aby gdzieś tam spoczywały moje dane ;) No ale jak tak piszecie to pewnie zaryzykuję i ją przetrzymam chociaż z pół roku, dziękuję serdecznie za pomoc i pozdrawiam :smt006
 #240080  autor: konrad
 17 gru 2007, 11:39
marektomek pisze:Witam, może ktoś wie :)
1) Jak długo można jeszcze doładować konto w tak taku po zablokowaniu połączeń przychodzących???
w TT jest tak zwany "GRACE PERIOD", czyli numer ważny jeszcze min. 9 mc od chwili przejścia w stan "uśpienia"