• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #167389  autor: provocatorka
 27 mar 2007, 23:16
Mam prośbę o radę czy już można próbować przenosić numer do PLAY'a, czy też może jeszcze trochę poczekać aż to wszystko zadziała poprawnie.

Jeśli znacie procedurę przeniesienia proszę o opis, ewentualnie link jakie warunki trzeba spełniać oraz jakie koszty trzeba ponieść...

Może już ktoś jest w PLAY ze swoim numerem z innej sieci :?:

#167392  autor: przemek910
 27 mar 2007, 23:19
Jeśli znacie procedurę przeniesienia proszę o opis, ewentualnie link jakie warunki trzeba spełniać oraz jakie koszty trzeba ponieść...
Płacisz Orange za przejście, a nie PLAYowi. Cena taka sama - czyli 61 zł jeśli się nie mylę.

#167393  autor: Kaczy
 27 mar 2007, 23:22
kin pisze:Cena taka sama - czyli 61 zł jeśli się nie mylę.
Dokładnie, Orange zgarnia 61 zł.

Warunki aby dokonać przeniesienia numeru:
- stan konta min. 61 zł
- aktywny numer
- zarejestrowany numer

No i czas. Około tygodnia w teorii. W praktyce może być więcej.

...::: Made for loneliness :::...

#167414  autor: Prometo
 28 mar 2007, 08:10
Kaczy pisze:No i czas. Około tygodnia w teorii. W praktyce może być więcej.
Może być tak jak z tymi dostawami telefonów do potencjalnych klientów, bardzo długo.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#167623  autor: D@rio
 28 mar 2007, 19:36
gm już jest po takiej operacji. Sukcesywnie udało mu się przenieść numer z Simplusa do PLAY.

Obrazek

#167677  autor: stelle
 28 mar 2007, 21:50
Nie mylę się, że w sprawie przeniesienia wystarczy zwrócić się do Play, a oni załatwieją potem wszystkie formalności? To byłaby dobra opcja, nie trzeba biegać samemu w tą i z powrotem od nowego do starego operatora i odwrotnie ;)

#167681  autor: D@rio
 28 mar 2007, 21:56
Najpierw do PLAY'a po kwitek możliwości technicznej przejęcia numeru. Później z tym kwitkiem do Orange. No i pozostaje, czekanie...

Obrazek

#167689  autor: dechomenon
 28 mar 2007, 22:11
wiec bedzie to pełnomocnictwo...i złozysz papiery i juz nic nie robisz :P

#167787  autor: l30n
 29 mar 2007, 11:19
A kto się orientuje w samym przebiegu przenoszenia? Powiedzmy mam teraz w Orangu numer i popisze pełnomocnictwo w Playu. Z technicznego punktu widzenia występuje jakaś przerwa w funkcjonowaniu numeru ?

#167961  autor: Rradzio
 29 mar 2007, 18:05
Taka opcja podobno jest we wszystkich sieciach! Ale tylko podobno!! Powiem, że w PLAY na pewno bo już z tego skorzystałem :)

#167995  autor: D@rio
 29 mar 2007, 19:25
l30n pisze:A kto się orientuje w samym przebiegu przenoszenia? Powiedzmy mam teraz w Orangu numer i popisze pełnomocnictwo w Playu. Z technicznego punktu widzenia występuje jakaś przerwa w funkcjonowaniu numeru ?
tak...średnio od 24 - 48 h. Choć, czasami są wyjątki że krócej.

Obrazek

#168212  autor: gm
 30 mar 2007, 15:11
D@rio pisze:gm już jest po takiej operacji. Sukcesywnie udało mu się przenieść numer z Simplusa do PLAY.
Numer udało mi się przenieśc, ale to jeszcze nie koniec bojów z PLAY. SIMPLUS zakończyłprzenoszenie numeru, PLAY oznajmiło mi, że u nich też wszystko w porządku więc za 24 godziny będzie działał w sieci. Wszystko pięknie tylko, że telefon ten otrzymałem we wtorek, czyli 27 marca. I od tego czasu męczę się z Obsługą Klienta a Działem Pomocy. Co gprsza ręce opadają jak słucham sympatycznych Pań z OK. Poziom wiedzy oceniam na +2. Czekam, jak tylko mnie wlacza to napisze w tzm miejscu.

[ Dodano: 2007-03-30, 15:17 ]
Dodam, że przenoszenie numeru pre paid trwa 7 dni a abonamentowego operatorzy mają 30 dni. Plus wyłączył mi numer dokładnie po 7 dniach, jedynie w PLAY non stop wychodza jakieś kwiatki. Numer z SIMPLUSA przenosi także kolega Q (obecny i aktywny na Telepolis). On zaczął przenosić jeden dzień wcześniej, ale Jego sprawa też jeszcze nie dobiegła końca. Podobno nie przypisali Mu na kartę numeru telefonu a teraz to już sami nie wiedza w czym problem.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#168287  autor: Rradzio
 30 mar 2007, 18:24
Moja siostra dziś to podobno uczyniła, podobno bo jeszcze się z nią nie widziałem, tak jej się play spodobał!! Mi w sumie też, więc myślę nad przenosinami!!

#168961  autor: blom
 01 kwie 2007, 18:34
a teraz nowa promo w tt i sim+ i co przeprowadzka znowu?

#171542  autor: gm
 07 kwie 2007, 20:00
Proces przenoszenia mojego numeru prawie doszedł do końca. Piszę, że prawie dobiegł, ponieważ czekam jeszcze na załatwienie jednej reklamacji, mianowicie brak możliwości logowania się do bilingu online. Numer został mi włączony 6 kwietnia. podobno nie wpisano mi na umowę numeru karty SIM. Nie wiem czy to prawda, bo nie mam możliwości sprawdzenia tego.

#172650  autor: tyron
 10 kwie 2007, 20:30
a ja mam takie pytanie - czy mozna przeniesc nr z mix plusa do play`/era/orange a na abonament zanim skocza mi sie wszystkie doladowania?

#172653  autor: gm
 10 kwie 2007, 20:34
tyron pisze:a ja mam takie pytanie - czy mozna przeniesc nr z mix plusa do play`/era/orange a na abonament zanim skocza mi sie wszystkie doladowania?
Nie, nie można. A dużo doładowań Ci jeszcze pozostało?

#173150  autor: dechomenon
 11 kwie 2007, 22:28
gm pisze:
tyron pisze:a ja mam takie pytanie - czy mozna przeniesc nr z mix plusa do play`/era/orange a na abonament zanim skocza mi sie wszystkie doladowania?
Nie, nie można. A dużo doładowań Ci jeszcze pozostało?
możesz przeniesc tylko zapłacisz kare umowna w plusie wiec decyzja nalezy do ciebie :P

#173182  autor: tyron
 11 kwie 2007, 23:14
jeszcze 20... :/ musze poszukać gzieś ile ta kara wynosi... chyba ze ktos wie?