• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #152582  autor: fidel
 12 lut 2007, 14:23
Bylem w salone Orange zeby zmienic numer tel
Mam jedna idee mix. powiedzieli 150 zl. a jakbym mial abonament i tyle samo nawet miesiecznie placil ( 25 zl. ) bo tez mam rachunki na 25 no ale to mix, to za punkty profit moge wymienic numer tel. Procz tego powiedzieli ze nie moge zmienic mojej ofert na abonament itd.. a umowa konczy mi sie za 1.5 roku.

Napisalem reklamacje. Odpisali ze ani za punkty, ani za 150 zl. numeru nie moge zmienic ! !!!!!!!!!
CHORE !!!!
nie wiem jeszcze jak, ale bede z nimi walczyc by sie od nich uwolnic !!!
Chce tylko zmienic numer !

CO ROBIC ?
 #152583  autor: Opportunist
 12 lut 2007, 14:49
fidel pisze:Bylem w salone Orange zeby zmienic numer tel
Mam jedna idee mix. powiedzieli 150 zl. a jakbym mial abonament i tyle samo nawet miesiecznie placil ( 25 zl. ) bo tez mam rachunki na 25 no ale to mix, to za punkty profit moge wymienic numer tel. Procz tego powiedzieli ze nie moge zmienic mojej ofert na abonament itd.. a umowa konczy mi sie za 1.5 roku.

Napisalem reklamacje. Odpisali ze ani za punkty, ani za 150 zl. numeru nie moge zmienic ! !!!!!!!!!
CHORE !!!!
nie wiem jeszcze jak, ale bede z nimi walczyc by sie od nich uwolnic !!!
Chce tylko zmienic numer !

CO ROBIC ?
Złotego numeru za punkty w MIXie rzeczywiście wziąć nie możesz...

Obrazek

#152584  autor: fidel
 12 lut 2007, 14:50
chce byle jaki nawet najgłupszy numer... byle go zmienic :(

#152659  autor: fidel
 12 lut 2007, 17:59
na abonament niby powiedzili ze sie nei da zmienic choc jak mowia ze mozna za 150 a potem w reklamacji odpisuja ze nie mozna to ja im nie wierze.

z kolei przegladnalem regulamin i jesli chodzi o jedna idee mix to gdy mam na to umowe jestem rozumiany jako "abonent" to ciekawe dlaczego nie moge wymienic pkt profit na numer tel.

place 25 zl. miesiecznie za moj tel. rachunku,
chetnie bym zmienil to na abonament normalny i tez 25 zl. miesiecznie...

[ Dodano: 2007-02-12, 18:13 ]
takie cos mam jeszcze :

ze strony:
http://www.orange.pl/portal/map/map/how ... id=1472541

"Jeżeli jesteś zarejestrowany w Proficie i chcesz zmienić swój numer, możesz skorzystać z promocji zakupu złotego numeru za punkty Profit. Złoty Numer otrzymasz za 100 punktów."

jestem zarejestrowany, wg regulaminu jeszcze idei (podpisalem umowe w lutym 2006 roku)
uzytkownik jednej ideii mix mam status ABONENTA.

wiec moge zmienic ?

#152733  autor: PingNoMore
 12 lut 2007, 21:00
Przeczytaj sobie to: http://www.orange.pl/portal/map/map/poi ... 1310360982

Złoty numer możesz otrzymać jeżeli jesteś uczestnikiem programu Profit, posiadasz wystarczającą liczbę punktów, masz aktywne konto w programie oraz telefon w ofercie:

Twój Plan, Nowy Twój Plan, Twój Plan w sklepie orange.pl, Nowy Twój Plan w sklepie orange.pl, Firma
Nowa Idea Optima, Idea Optima, Mega, Plan Codzienny, Idea Firma, Idea Top Firma, Idea Meritum
Jedna Idea z rachunkiem, Nowa Idea dla Firm

Oferta nie dotyczy telefonów na kartę, POP, Idea MIX i NMT

#152748  autor: PeGaS
 12 lut 2007, 21:50
Te blokady w MIXie z tego co pamiętam pomarańcza wprowadziła dość niedawno (miesiąc, może dwa miesiące temu). Przeprowadź migrację np: do NTP, a potem zmień numer...

http://kochajzycie.pl

#152761  autor: esox
 12 lut 2007, 22:29
PeGaS pisze:Przeprowadź migrację np: do NTP, a potem zmień numer...

dokladnie tak, i opłata bedzie niższa to znaczy zapłacisz tylko za migracje do NTP 50zł, i bedziesz mogł zminienic numer w ramach programu Profit na zloty.

Standardowa oplata za zmiane numeru W NTP150zł.

NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 :-)

#152804  autor: Opportunist
 13 lut 2007, 08:03
esox pisze:
PeGaS pisze:Przeprowadź migrację np: do NTP, a potem zmień numer...

dokladnie tak, i opłata bedzie niższa to znaczy zapłacisz tylko za migracje do NTP 50zł, i bedziesz mogł zminienic numer w ramach programu Profit na zloty.

Standardowa oplata za zmiane numeru W NTP150zł.
Z tego co pamiętam to zmiana Z MIXa n NTP kosztuje 30zł...

Obrazek

#152813  autor: esox
 13 lut 2007, 08:41
mgrygiel pisze:Z tego co pamiętam to zmiana Z MIXa n NTP kosztuje 30zł...
poecam czytac regulamin! "Regulamin Promocyjnej Migracji do Oferty Nowy Twój Plan i Twój Mix (z opcją Orange Premium) z dnia 11 listopada 2006 r." a wtedy dowiesz się, że migracja z mix'a na NTP kosztuje 50zł, Ty piszesz o migracji z NTP na mix'a i to koszuje 30zł!!!!

#152820  autor: fidel
 13 lut 2007, 09:21
hejka :) wczoraj dzwonilem do orangutana i po odczekaniu 15 min pan pyta o co chodzi.
wiec powiedzialem ze chce zmienic numer juz nie koniecznie na zloty no ale jest promocja i mam jedna idee mix i punkty w programie.

Pan odpowiedzial ze uzytkownicy mixa nie moga z tego korzystac.
Na to ja ze owszem ale z zastrzezeniem pkt. 5.9 regulaminu.

Goscia zgielo :P zapytal jaki mam przed soba regulamin wiec podalem ze wymiany pkt profit na zloty numer... dluzsza chwila ciszy i....

pan mowi owszem.

Poprosil o dane potwierdzajace ze to ja :) i od razu powiedzial ze moge przejsc do nowego planu tego twojego :P za 50 zl. brutto a potem skorzystac z wymiany pkt na numer :)

i co ? D**** !!!! w salonie wczesniej powidzial mi ze ani sie nie da zmienic na abonament ani nic. trzeba wyczekac umowe... ja juz hurtowo pisze reklamacje :) hehehehe

dzieki za pomoc...jakbyscie jeszcze cos wymyslili to piszcie :) moze taniej niz 50zl :) haha

[ Dodano: 2007-02-13, 09:23 ]
aha tutaj macie link do regulaminu gdzie jest moj pkt.5.9 ;)
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 751049.pdf
Ostatnio zmieniony 13 lut 2007, 12:15 przez fidel, łącznie zmieniany 1 raz.

#152822  autor: frgt/10
 13 lut 2007, 09:25
fidel, nie de**le - kto inny pomyśli o tobie tak samo jak się pomylisz - będzie Ci miło? Jak orangutan, a nie orange to zmień sieć - po co masz na nią tak gadać, no i na koniec - gratuluję załatwienia sprawy. Pamiętaj, że Ci pracownicy to też ludzie i nie muszą wszystkiego wiedzieć, a tym bardziej znać całych regulaminów na pamięć ;)
Ostatnio zmieniony 13 lut 2007, 12:17 przez frgt/10, łącznie zmieniany 1 raz.

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#152823  autor: esox
 13 lut 2007, 09:50
frgt/10 pisze:a ja polecam być bardziej miłym dla innych użytkowników. No i po raz kolejny - nie krzycz

a ja polecam tobie
frgt/10 pisze: pisac na temat, bo piszesz tylko o wykrzyknikach a to nie jest temat tego i innych postów, wypowiedzi nie maja byc miłe tylko na temat i KONKRETNE, co do moich tekstów to:
1nie uzywam obrażliwych słów,
2pisze na temat,
3nikogo nie obrażam

a twoje posty z reguły nic nie wnosza do tematów, a przepraszam zapomniałem twoje teksty maja moralne przeslanie.......... :mrgreen:

#152825  autor: frgt/10
 13 lut 2007, 09:57
esox pisze:a twoje posty z reguły nic nie wnosza do tematów, a przepraszam zapomniałem twoje teksty maja moralne przeslanie.......... :mrgreen:
Po pierwsze jesteś teraz chamski, więc rozmowę zakończę. Poza tym, myślę, że moje posty jednak coś wnoszą, a to że raz czy dwa napisałem coś off topic to świadczy to o całej mojej osobie i o tym co piszę? Raczej nie. Poczytaj inne moje posty to zauważysz że tylko czasami się czepiam ;) Ja tam Ciebie nie atakuję natomiast ty zrobiłeś to praktycznie od razu. Wystarczy spojrzeć na mój kolejny post w tym temacie - już jest na temat. Pozdro & poćwicz.

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#152826  autor: esox
 13 lut 2007, 10:04
frgt/10, nie chce mi sie z tobą gadac..... :mrgreen:
ty i tak swoje wiesz jak zawsze najlepiej
pozdrawiam

Przyszłość Jest Jasna, Przyszłóść To......

#152918  autor: fidel
 13 lut 2007, 15:53
panowie no nie kluccie sie :) tutaj dyskutujmy o problemach z szacunkiem operatorow do klientow czyli nas :) a my sami badzmi wobec siebie wporzadku...

ja uzylem slowa w nerwach za co przepraszam ... ( a tak na marginesie smiesznie tak dostac "nagane" hehe ale wzialem ja z pokora do siebie :) )

tak w ogole to moj prywatny tel. jest na abonament dla firm ... smieszne - prywatny tel. na firme ... no ale tak jest nie zaglebiajmy sie :)
i sam ostatnio napisalem 4 stroncowa reklamacje do plusa i dostalem 50% rabatu na N70 przy przedluzaniu umowy... choc z tym to byly takie jaja ze hoho

jeden element Wam opisze: dostalem pismo ze reklamacja zostala uwzgledniona i czeka na mnie przygotowana /czas przeszly/ indywidualna oferta spacjalna i ze moge udac sie do salonu badz punktu plusa z pismem jakie otrzymalem po czym jak sie udalem do salony z owym pismem to pan zrobil wielkie oczy i powiedzial ze oferty nie ma i kazal dzwonic do warszawy mi samemu... no i zadzwonilem tam wstepnie tez nic nie bylo haha ze oferte trzeba dopiero przygotowac... powiedzialem tylko pani ze ciekawe jak mozna byc pracownikiem departamentu reklamacji i nie umiec rozrozniac czasu przeszlego od przyszlego ... no ale po wielkich bojach podpisalem umowe bo ofera sie znalazla :PPP

[/i]

#152975  autor: D@rio
 13 lut 2007, 18:27
za ile kupiłeś N70 i przy jakiej taryfie?

Obrazek

#152984  autor: fidel
 13 lut 2007, 19:02
biznesklasa 50 bezplatna 5-tka - 50% ceny wg cennika

[ Dodano: 2007-02-13, 19:04 ]
a 2 lata temu dalem za 6600 - 913 zl. gdzie cena wg cennika byla 850zl. dla nowych klinetow biznesowych a to bylo przedluzenie umowy i sami konsultanci w salonie byli zdziwieni wyzsza cena.

teraz po prostu mnie przed wymiana bardzo bardzo nieladnie traktowali stad pismo i odpowiednie argumnety.

#153002  autor: D@rio
 13 lut 2007, 19:31
fidel pisze:biznesklasa 50 bezplatna 5-tka - 50% ceny wg cennika
486zł. z groszami, tak?

Obrazek