• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #134071  autor: badenov
 19 gru 2006, 15:06
Pewnie czytaliście jak taktak zarządził
http://telepolis.pl/news.php?id=7058
700 tysi ludzi już doładowało, to naprawdę sporo. Myślicie, że to liczba zbliżona do realnej liczby klientów Tak Taka?:) Czy macie jakieś dane jak wyglądają inne promocje innych operatorów? Może wogle sie nie opłaca robić gorszych promocji?:)

#134072  autor: PiotrG-dz
 19 gru 2006, 15:25
W TT to jest najlepsza promocja w PL.Sam niedługo skorzystam. :)

#134115  autor: D@rio
 19 gru 2006, 18:49
700.000 to wcale tak nie dużo, tak naprawde...patrząc na ilość użytkowników TakTak.

Obrazek

#134121  autor: b@sho
 19 gru 2006, 19:01
dokladnie D@rio :wink: pozatym nie kazdego stac zeby ladowac za 20zl a potem znow. jest to oplacalne, ale nie kazdy sobie moze na to pozwolic.... to tak obiektywnym okiem

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#134123  autor: D@rio
 19 gru 2006, 19:07
b@sho, ździwiłbyś się jak mało użytkowników korzysta z programu lojalnościowgo HappyTaniej...podejrzewam że nie więcej niż te 700.000 user'ów co doładowało konta w ramach promocji świątecznej...

Obrazek

#134125  autor: b@sho
 19 gru 2006, 19:10
D@rio to pewno przez to ze nie sa doinformowani, albo ze sa leniwi :wink: albo sie boja roznych nowinek, bo ja tego zjawiska nie rozumiem...

#134127  autor: D@rio
 19 gru 2006, 19:15
b@sho, raczej to pierwsze. A dlatego tak mówię, bo dzisiaj się spotkałem z przyjaciółką na kawie i tak jakoś rozmowa zeszła na temat telefonii komórkowej i tak rozmawiamy, rozmawiamy i pytam się jej "to ile Ty już jesteś w tym TakTak'u" a ona "4 lata"...no to się pytam czy korzysta z Programu Lojalnościowego Ery - nawet nie wiedziała co to jest. No to dopiero jej uaktywniłem i teraz kobieta dzwoni za 59gr. i SMSuje za 16gr. ;) ...a pomyślcie ile jest "niedoinformowanych" takich istotek :-D

Obrazek

#134128  autor: babeo
 19 gru 2006, 19:19
Zgadzam się z Wami Panowie. 700tys według mnie to baaardzo mało. Prezcież TT to taki super prepaid. Wiadomo ile mają w ogóle użytkowników?

#134132  autor: D@rio
 19 gru 2006, 19:22
babeo83, nie wiem czy mam w głowie aktualne dane, ale coś mi świta że ok. 6 mln lub nawet ponad...

Obrazek

#134136  autor: b@sho
 19 gru 2006, 19:25
6mln TT, no ladnie... a tu tylko 700tys, doladowan, a w tv reklamy atakuja...

#134138  autor: D@rio
 19 gru 2006, 19:29
b@sho pisze:6mln TT, no ladnie... a tu tylko 700tys, doladowan, a w tv reklamy atakuja...
takie zainteresowanie jest po prostu. Nawet jeśli się "machnałem" pi razy oko 1 mln. w tę czy w tę to i tak marny wynik...

Obrazek

#134139  autor: b@sho
 19 gru 2006, 19:31
mnie sie zawsze wydawalo ze takie promocje ciesza sie wielkim wzieciem, a tu wychodzi dosc sredni wynik... jak nie slaby...

#134149  autor: D@rio
 19 gru 2006, 19:45
b@sho pisze:mnie sie zawsze wydawalo ze takie promocje ciesza sie wielkim wzieciem, a tu wychodzi dosc sredni wynik... jak nie slaby...
żebyś Ty wiedział ile osób jeszcze korzysta z starych starych...

Obrazek

#134203  autor: Kaczy
 19 gru 2006, 23:42
700 tys. to nie jest dużo. Pewno sporo osób nie wiedziało o promocji. Część osób doładowuje konto tylko jak zachodzi potrzeba, bo nie używa intensywnie telefonu.
D@rio pisze:żebyś Ty wiedział ile osób jeszcze korzysta z starych starych...
Ps. Dziś miałem kontakt z osobą, która do tej pory płaciła ok. 2 zł za minutę. Nawet nie wiedziała, że są nowe taryfy :? :?

...::: Made for loneliness :::...

#134209  autor: bosman102
 20 gru 2006, 00:44
To że są osoby niedoinformowane to nie nowość 8)
Promocja póki co jeszcze trwa, są osoby, które mają jeszcze ważne konto, a nie potrzebują doładowywać konta, znając Polaków, każdy robi wszystko na ostatnią chwilę, dziś czytałem w prasie lokalnej, aby złożyć wniosek o wydanie dowodu osobistego, petenci stoją w kolejce po 3 godziny. Miesiąc temu załatwili by to w 15 minut, identycznie z Pit-ami w ostatni dzień jest :P

#134271  autor: b@sho
 20 gru 2006, 14:14
bosman102 taka ta nasza mentalnosc, tak ze wszystkim jest, wymiana prwka tez na ostatnio chwile czy paszportu a mozna przeciez to wczesniej zrobic o te 2-3miesiace i sie w kolejkach nie stoi. to tak oderwanie o tematu.
a wracajac do tematu zastanwiam sie ile z tych przypuscmy 6mln taktakowcow to martwe dusze... bo to tez rzutuje w jakis sposob na ten wynik

#134288  autor: Pawrzes
 20 gru 2006, 14:42
Promocja się jeszcze nie skończyła a mozna z niej skorzystać jeszcze do 31-01-2007 - myślę że sporo ludzi zrobi sobie prezent Podwójne doładowanie pod choinkę :) Większość moich znajomych skorzysta z niej właśnie po świętach.

Ciężko zrozumieć ludzi korzystających ze starych drogich tafyf (dotyczy to każdej sieci) i co ciekawe nie tylko dotyczy to osób starszych... Przecież operatorzy zachęcają do korzystania z promocji - np. Era zachęca to korzystania z pakietów i ponagla aktywację Happy Taniej jeśli ktoś tego jeszcze nie zrobił a gdy zadzwonimy do Biura Obsługi Użutkownika to konsultanci z BOA sprawdzają czy korzystamy z pakietów i Happy Taniej przy okazji.

Pozdrawiam

#134365  autor: aga
 20 gru 2006, 17:28
Niektórzy mają pre-paid głównie do odbierania połączeń albo do dzwonienia w awaryjnych sytuacjach i ich nie interesuje obniżanie kosztów. Takim przykładem jest moja mama, która nigdy jeszcze nie wygadała doładowania za 50zł przez 3 miesiące. Zbiera się jej i zbiera i dopiero w czasie urlopu "nadrabia" te zaległości. Co prawda ma Happy Taniej po 8 miesiącach, ale to w sumie dzięki mnie. A co do podwójnego doładowania to nie zamierza z niego skorzystać.

#134524  autor: szejkspir
 21 gru 2006, 00:21
aga pisze:Takim przykładem jest moja mama, która nigdy jeszcze nie wygadała doładowania za 50zł przez 3 miesiące. Zbiera się jej i zbiera i dopiero w czasie urlopu "nadrabia" te zaległości. Co prawda ma Happy Taniej po 8 miesiącach, ale to w sumie dzięki mnie. A co do podwójnego doładowania to nie zamierza z niego skorzystać.
Może jednak skorzysta? Doładować za 2*50 zł, a okres wykonywania połączeń wychodzących się sumuje (to nie przepadnie). Zawsze to 50 zł gratis... Może kiedyś bardziej polubi rozmowy na komórki? :wink:
Pawrzes pisze:Era zachęca to korzystania z pakietów i ponagla aktywację Happy Taniej jeśli ktoś tego jeszcze nie zrobił a gdy zadzwonimy do Biura Obsługi Użutkownika to konsultanci z BOA sprawdzają czy korzystamy z pakietów i Happy Taniej przy okazji.
Tak, ale trzeba ten jeden raz zadzwonić do BOA. Żeby tak moja mama wiedziała jak to się robi... i po co... :|

#134547  autor: babeo
 21 gru 2006, 10:37
Pawrzes pisze:myślę że sporo ludzi zrobi sobie prezent Podwójne doładowanie pod choinkę
Taaa jasne 8) niektórzy już parę dni przd Świętami boją się dzwonić lub wysłać smsa, bo niby "są takie korki"
Pawrzes pisze:np. Era zachęca to korzystania z pakietów i ponagla aktywację Happy Taniej jeśli ktoś tego jeszcze nie zrobił a gdy zadzwonimy do Biura Obsługi Użutkownika to konsultanci z BOA sprawdzają czy korzystamy z pakietów i Happy Taniej przy okazji.
Skoro tylko 700tyś użytkowników skorzysło dopior z promoji to myślisz że ilu z pozostałych 5 300 000 zadzwoniło choć raz w życiu do biura obsługi :smt005