• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #131789  autor: paweldomaros
 10 gru 2006, 20:53
CZe!!!! Moj tata mam Tak Taka i chciałbym zeby zmienił sobie plan na orange go to jest mopzliwe? Jak tak to prosze o instrukcje jak to zrobic :D :D :D

Mitsubishi Trium Mars >>> Nokia 1600>>> Siemens CX65>>> LG KG800>>> SE K510i>>> SE W880i + 1 GB>>> Nokia N73>>> Samsung S5230 AVILA

#131792  autor: babeo
 10 gru 2006, 21:05
:smt011 ech czasem naprawdę warto użyć opcji szukaj. Cały temat o przenoszeniu numerów jest TUTAJ
Ostatnio zmieniony 10 gru 2006, 21:07 przez babeo, łącznie zmieniany 1 raz.

#131793  autor: Pawrzes
 10 gru 2006, 21:06
Cze,

Nie jest to możliwe bo to dwie różne sieci. Można tylko przenieść numer za 50 zł. A tak w ogóle co tu zmieniać ? - Tak Tak jest dużo lepszy cenowo i funkcjonalnie niż Orange Go więc lepiej żeby tata nic nie zmieniał :-)

Pozdrawiam

#131794  autor: babeo
 10 gru 2006, 21:09
Pawrzes pisze:A tak w ogóle co tu zmieniać ? - Tak Tak jest dużo lepszy cenowo i funkcjonalnie niż Orange Go więc lepiej żeby tata nic nie zmieniał :-)
A skąd wiesz? Może 90% kontaktów ma w Orange. Już naprawdę dość tej agitacji za TT :twisted:

#131796  autor: b@sho
 10 gru 2006, 21:12
Pawrzes zrozum ze cenowo nie zawsze wychodzi taniej, babeo83 juz to wyjasnil wiec co ja sie bede rozpisywal :P

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#131798  autor: Pawrzes
 10 gru 2006, 21:14
babeo83 pisze:Już naprawdę dość tej agitacji za TT :twisted:

To nie agitacja! To chęć ochrony przed francuską dojarką! :twisted:

[ Dodano: 2006-12-10, 21:16 ]
paweldomaros, no dobra, a czy tata ma najwięcej kontaktów w Orange i korzysta z usług nieco obniżających koszty połączeń/SMS :?:
Ostatnio zmieniony 10 gru 2006, 21:17 przez Pawrzes, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam

#131800  autor: b@sho
 10 gru 2006, 21:17
Pawrzes kazdy z opow to dojarka, zarbiaja na nas i tyle. era tez na was zarabia, gdyby im sie nie oplacala taka polityka cenowa to by jej nie prowadzili, proste :wink: pozatym niedlugo bedzie t-mobile :P

#131803  autor: Pawrzes
 10 gru 2006, 21:25
Ale Era mniej doi niż pomarańczowy operator :wink: :P No niedługo ale Deutche Telecom to nie France Telecom...
Ostatnio zmieniony 10 gru 2006, 22:00 przez Pawrzes, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam

#131804  autor: b@sho
 10 gru 2006, 21:28
Pawrzes ci tez maja problemy finansowe wiec bym sie nie zdziwil jak nie bedzie juz tak rozowo :wink: wiesz jak ja bym przeszedl na twoja ere to wecej w niej kasy bym zostawil niz w pomaranczy, wiec punkt widzenia moze byc rozny.

#131807  autor: tomico
 10 gru 2006, 21:40
Deutsch Telekom bym nawet powiedział że ma dużo większe problemy finansowe od France telecomu. Pozatym każdy ma to co mu się najbardzie opłaca, ja mam 70% numerów w Orange, 25% plus, reszta era, więc jakbym przeniósł numer do Ery płaciłbym jak za zboże. Kompletnie to się nie kalkuluje pozatym nie lubie tej sieci, może t-mobile zmieni moje podejście do tej sieci. Paweldomaros: Na stronie internetowej www.orange.pl są szczegóły dotyczące przejścia z numerem. Dodam że dla przechodzących Orange przygotował promocje i bonusy :D

#131815  autor: Pawrzes
 10 gru 2006, 22:03
Chodziło mi o to że przeważnie Era TT > Era TT jest taniej niż Orange Go > Orange Go czy np. standardowa cena po 8 miesiącach w TakTak > Orange Go 59 gr / min. niż Orange Go > Orange Go / 60 gr min. Orange Go > Era / 80 gr min.

Pozdrawiam

#131830  autor: oprych
 10 gru 2006, 22:59
Pawrzes pisze:Ale Era mniej doi niż pomarańczowy operator
Jakieś sensowne argumenty? Widzę, że jak to nazwałem orange'fobia u niektórych jednak jest w głębokim stadium :?

Jednak są ludzie, którzy mają orange go jak i popa i się on im opłaca, np. mi jak i wielu innym a więc nie rozumiem co to za porównywanie rozmów z sieci do sieci. Szkoda, że nie piszesz przy okazji o pocztkowych śmiesznych cenach smsów po za sieć w tt albo jednym z najdroższych(droższe ma tylko heyah córka PTC) BOK'ów.
Wychwalana tak przez Ciebie era tt też jako ostatnia dała swoim userom smsy za grosz w kwestii której była daleko w tyle, a więc nie namawiaj kogoś na siłe do tt.

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#131864  autor: Pawrzes
 11 gru 2006, 00:13
oprych pisze:Widzę, że jak to nazwałem orange'fobia u niektórych jednak jest w głębokim stadium
Może u niektórych tak, ale na szczęście nie u mnie :) Karta Orange sobie siedzi w mojej Nokii 3210 ze zmodyfikowanym własnoręcznie softem i jest cool :-D
oprych pisze:Jednak są ludzie, którzy mają orange go jak i popa i się on im opłaca, np. mi jak i wielu innym a więc nie rozumiem co to za porównywanie rozmów z sieci do sieci. Szkoda, że nie piszesz przy okazji o pocztkowych śmiesznych cenach smsów po za sieć w tt albo jednym z najdroższych(droższe ma tylko heyah córka PTC) BOK'ów.
Wychwalana tak przez Ciebie era tt też jako ostatnia dała swoim userom smsy za grosz w kwestii której była daleko w tyle, a więc nie namawiaj kogoś na siłe do tt.
Oplaca się jak ma się wiekszość znajomych w tej sieci lub mniejszość ale do której najwięcej się pisze i dzwoni. Proste. Tego nie neguję.
22 gr przez 4 miesiące troszkę drożej ale potem najtaniej 16 gr i już szkoda tego nie piszesz. Tak Tak nie jest dla zmieniających numer co miesiąc - tu ceniona jest lojalność.
Też argument, akurat do BOKu się tak często dzwoni... Jesli problem jest po stronie PTC to zwracana jest kwota za te połączenie (lub dzwoniąc z innego numeru niż dotyczy problem) i jako jedyny z prepaidów jest całodobowy.
Kolejny dowód Erofobii... No i co z tego? Za to są i MMSy po 6 gr. (może przypomnij że w Popie są do innej sieci za 1,22zł gdzie wszędzie już dawno 40 po gr) Ważne są obecne ceny a nie to co kiedyś było! Wcześniej były SMSy po 7 gr i też nie było źle.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2006, 00:17 przez Pawrzes, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam

#131865  autor: tomico
 11 gru 2006, 00:16
Pawrzes pisze:Kolejny dowód Erofobii... No i co z tego? Za to są i MMSy po 6 gr. (w Popie są do innej sieci za 1,22zł gdzie wszędzie już dawno 40 po gr)
Są po 40 gr akurat, chyba że zmienili cennik ale wątpie. A tych mmsów to tyle się wysyła co nic, ja od 4 lat mam telefony z mms a wysłałem ich razem może z 10 :P

#131866  autor: oprych
 11 gru 2006, 00:17
Pawrzes pisze: Popie są do innej sieci za 1,22zł gdzie wszędzie już dawno 40 po gr
A co ty tu z popem wyskakujesz, skoro mowa o orange go?

W orange go po roku ma się rozmowy za 5 groszy z wybranymi numerami, moze i 5 zł. płatne, ale ciekawe kiedy podobna oferta byłaby w tt
Pawrzes pisze:Może u niektórych tak, ale na szczęście nie u mnie
Tak sie zawsze mówi i mysli się, że danej osoby to nie dotyczy
Pawrzes pisze:Nokii 3210 ze zmodyfikowanym własnoręcznie softem
wow :twisted:

#131869  autor: b@sho
 11 gru 2006, 00:33
oj nie ma sensu sie przepychac slownie, kazdy uzywa to co mu jest dla niego lepsze. na argumenty sie nie dogadacie. Pawrzes nie wiem ale mnie dalej nie przekonujesz do ery. co z tego ze niby 59gr itd, ja tam wole za 5gr o kazdej porze dnia ze swoja polowka pogadac + jeszcze jakies dwa nr, esy mam po 1gr, jak wszedzie we wlasnej sieci. a wiecej mi nie trzeba. mowie oczywiscie o popie, co bby nie bylo marudzenia. pozatym nie ma co skakac z siecie do sieci bo ten rok zapowiada sie ciekawy. mnie karta za 25zl wystarcza na miesiac spokojnie, dostaje 5zl do wszystkich + plus jakas promka z doladowania, mi mam na troche gadania. w dobie internetu to nie doalduwujac konta mozna sie z ludzmi porozumiewac. zreszta. zawsze byly i beda te ataki, jak z jedenj strony to z drugiej.
a zaczela sie od tego...
Pawrzes pisze:A tak w ogóle co tu zmieniać ? - Tak Tak jest dużo lepszy cenowo i funkcjonalnie niż Orange Go więc lepiej żeby tata nic nie zmieniał
uwazam ze to nie bylo konieczne, bo skoro ktos chce sobie zmienic to jest to jego wola i juz... jak juz mowilem czy jest lepszy cenowo czy nie zalezy od wielu czynnikow...

#131873  autor: Pawrzes
 11 gru 2006, 00:41
tomico, zawsze były po 1,22 zł - niestety nie mogę posłużyć się cennikiem bo pod adresem http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 669245.pdf nie można odnaleźć strony :|

oprych, a tak bo tylko ty możesz pisać co chcesz :-/
oprych pisze:W orange go po roku ma się rozmowy za 5 groszy z wybranymi numerami, moze i 5 zł. płatne, ale ciekawe kiedy podobna oferta byłaby w tt
Dadajny 5 zł co 30 dni i 15 zł za 3 numery.
oprych pisze:Tak sie zawsze mówi i mysli się, że danej osoby to nie dotyczy
Nie w moim przypadku. Sam napisałeś że nie lubisz Ery - ja tego o orange nie powiem.
oprych pisze:Ach zapiera dech w piersiach :twisted:
Ach...

Pozdrawiam

#131874  autor: oprych
 11 gru 2006, 00:41
A czym jest niby tt lepszy funkcjonalnie? Może c raz to częstszymi problemami z doładowaniem konta jak i itaktak? :twisted:

#131875  autor: b@sho
 11 gru 2006, 00:45
oprych ostanio orange tez mial problemy techniczne... innego typu ale mial, takze to moze kazda siec spotkac.
staram sie was jakos przekonac ze takie rozmowy raczej do niczego nie prowadza... bo kazdy bedzie opstawa przy swoim...
Pawrzes trzeba dodac jeszcze do tego kto za ile z komorki korzysta bo to tez jest wazne pozatym w jakiej sieci sie ma kontakty. wtedy te 5zl szybko sie zwraca jak sie naprawde duzo dzwoni

#131876  autor: oprych
 11 gru 2006, 00:48
No właśnie. Ja np. bardzo duzo korzystam z komórki i orange go z usługa przjeciele na każdym numerze jest jak znalazł. Do tego ciągłe doładowania promocyjne(tak wiem...zaraz fani ery krzykną...ale tylko do orange a w erze to...) ale czy nie wybiera się sieci pod względem znajomych a nie jakichś francusko-dojarkowatych uprzedzeń? W chwili obecnej doładowując konto w tym miesiacu 4 razy kartą za 25 zł. mam dodatkowe 100zł. na rozmowy za 5 groszy. Jaka siec da mi takie stawki?