• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #131495  autor: Michu
 09 gru 2006, 20:58
Mam problem mały.

Zagineła mi karta SIM tak taka. Poszedlem do salonu dowiedziec sie o duplikat - kolejka byla niemiłosierna wiec zasiegnalem info "w recepcji". Pani powiedziala ze musze byc zarejestrowany i kosztuje to 20zł? Możecie potwierdzić to info?

Na tej karcie robiłem ERA JEDNOSTKOWE wałki i chyba to bedzie niekorzystne jesli teraz się zarejestruje? Czy sa osoby, które nabijały era jednostki i maja zarejestrowane karty?

Pozdrawiam

#131503  autor: Pawrzes
 09 gru 2006, 21:53
Wymiana karty SIM w Tak Tak-u jest BEZPŁATNA. To prawda że regulamin mówi o wcześniejszej rejestracji i podaniu przy wymianie numeru telefonu i przypisanego kodu PUK i potwierdzeniu zarejestrowanych danych osobowych... Ale to zależy na kogo trafisz w salonie, jeden Ci jednak wyda duplikat a inny nie... Mojej siostrze skradziono telefon po miesiącu od włączenia się do Tak Tak-a i mimo że nie była zarejestrowana to bez żadnego problemu otrzymała duplikat w salonie firmowym przy ul. Złotej w Warszawie, po kilku dniach od otrzymania zarejestrowała swoją kartę. Więc chyba musisz odwiedzić kilka salonów a jak to nic nie da to się zarejestrować na miejscu...
Mam znajomych którzy nabili co nie co Erajednostek a są od dawna zarejestrowani.

Pozdrawiam

#131510  autor: Michu
 09 gru 2006, 22:40
Myśle ze oni nie beda juz "wyciagac" konsekwencji z nabijania sztucznie erajednostek... to mnie martwi najbardziej (martwi jeśli będą:P )

Mam tam jeszcze troche jednostek i głupio byłoby je stracić. Poza tym juz happy taniej mam tam.

Dzwonilem do BOKu i faktycznie wymiana bezpłatna ale poinformowano mnie ze KONIECZNIE trzeba sie zarejestrować

#131521  autor: Pawrzes
 09 gru 2006, 23:01
Prepaid to przedpłata więc nikt Cię nie będzie ścigał za to że miałeś korzyści z luki w systemie (tak jak nikt nie ścigał za "darmowy internet z Heyah" czy kilkuset złotowe debety w Simplusie), w razie czego możesz powiedzieć że tą kartę kupiłeś używaną na aukcji internetowej ;-)

Pozdrawiam

#131524  autor: oprych
 09 gru 2006, 23:10
Pawrzes pisze:w razie czego możesz powiedzieć że tą kartę kupiłeś używaną na aukcji internetowej
kłamać nie warto, zawsze jeśli się doczepią, można sprawdzić np z jakiego telefonu (po IMEI) były wykonywane połączenia i czy faktycznie z różnych skoro została kupiona na allegro. Swoją drogą za luki w systemie nikt nikogo nie będzie ścigał a wymiana jak i rejestracja jest napewno bezpłatna

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#131534  autor: D@rio
 09 gru 2006, 23:26
zarejestruj i nie płacz...nic się nie stanie.

Obrazek

#131580  autor: Michu
 10 gru 2006, 01:02
ja wcale nie płacze! nie lubie sie rejestrowac to po pierwsze :) po drugie chcialem sie upewniec, po trzecie wcale sie teraz nie tłumacze:P dzieki za pomoc w poniedzialek biegne do salonu

#131586  autor: D@rio
 10 gru 2006, 01:58
Michu pisze: nie lubie sie rejestrowac to po pierwsze
wiem właśnie ;)

Obrazek

#131639  autor: Michu
 10 gru 2006, 12:26
Heh zyjemy w takich czasach ze niedlugo wszyscy bedziemy musieli się zaczipować - juz teraz na pewien sposób jesteśmy zaczipowani:/

Pojde bedę walczył jak lew zeby sie nie zarejestrować, ale jesli nie da rady to juz sie jakos zmusze

#131644  autor: babeo
 10 gru 2006, 12:39
Michu, to co Ty robisz z tym numerem, że tak boisz się rejestracji 8)

#131691  autor: Michu
 10 gru 2006, 15:01
nic nie robie, jestem zdecydowanym przeciwnikiem jakigokolwiek rejestrowania sie!

Nawet na poczcie mnie nerwy biora jak przy odbiorze paczki pani spisuje pesel czy ID, no taki jestem i tyle.

#131719  autor: D@rio
 10 gru 2006, 16:26
:lol: :lol: :lol: oj Michu, Michu...

Obrazek

#131775  autor: oprych
 10 gru 2006, 19:23
Może to jakaś fobia lękowa. Zwłaszcza kiedy do niczego "dziwnego" nuemru się nie uzywa :wink:

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#131785  autor: Michu
 10 gru 2006, 20:25
Jesli uzywanie telefonu do kontaktow ze znajomymi to cos dziwnego to tak przyznaje się - używam telefonu w podejrzanych celach.

To czy jest to już fobia lękowa .... hmmm myśle ze ocena należy do obserwatorów, którzy takie wnioski wyciągają. Nie będę się powtarzał.... nie lubie tego i juz- jak moge to unikam