• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 17 z 37
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 37

#103773  autor: Tomek_19
 09 wrz 2006, 11:22
aktywowałem wczoraj, a nabiją mi dopiero 22 września, czyli chyba 14 dni wychodzi albo 13 w zależności jak liczą, czyli maks 866 jednostek, ale tyle nie nabiję, bo na razie mi wystarczy jakieś 250-300. Poza tym nie wytrwałbym chyba ponad 2 godziny dziennie :wink:

#103775  autor: kubiakk
 09 wrz 2006, 11:25
e tam sa inne sposoby..nikt nie bawi sie wciskanie przyciskow....przeczytaj cale forum to ci podpowie jest troszke czytania lee oplaca sie,jak jestes bystry to znajdziesz jakis sposob aby nie klikac..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:)

#103779  autor: Tomek_19
 09 wrz 2006, 11:35
czytałem :o ale klikanie mi nie przeszkadza. Chcę sobie nabić tyle, ile byłbym w stanie wykorzystać, bo mogę sobie nabijać po 2000, ale większe prawdopodobieństwo wtedy, że się zorientują, bo już coś grzebią w systemie, a po drugie nie chcę magazynować po kilka tysięcy EJ, żeby potem ileś lat je wygadywać, bo na siłę z komórki dzwonić też nie lubię.Szkoda tylko, że wcześniej o tym nie wiedziałem, bo widziałem wpis, co i jak zrobić, ale nie było wtedy jeszcze pod nim postów, czy działa, a teraz już wiem i polubiłem nawet pocztę głosową ;-)

#103782  autor: kubiakk
 09 wrz 2006, 11:57
a teraz już wiem i polubiłem nawet pocztę głosową ;-)[/quote]

jak kazdy w tak taku

:)

#104447  autor: Marcinlbn
 10 wrz 2006, 17:23
Czy sa jakies ograniczenia w aktywacji Bonusa??? Własnie kupiłem TAK TAKa no i nie mogę uaktywnic tego bonusa:/ Jest komunikat ze usługa chwilowo nieaktywna:(

#104453  autor: Tomek_19
 10 wrz 2006, 17:31
Mają teraz jakieś problemy w TT, bo iBOA nie działa już drugi dzień. Bonus powinien się włączyć pod 9797 po wybraniu odpowiednich opcji. Spróbuj kilka razy.

#104687  autor: Marcinlbn
 11 wrz 2006, 17:23
Juz poszło, uaktywnił sie :) MIejmy nadzieje ze bonys bedzie działał po staremu jeszcze długoooooo:)

[ Dodano: 2006-09-13, 20:59 ]
NO wiec w ramach pomocy, chciałbym sie z wami podzielic super sposobem nabijania... sposbik dziala na telefonach z symbianem... a wyglada to tak, nagrałm pliczek .amr z kodem DTMF odpowiadającym 0, następnie zainstalowałem aplikacje o nazwie CallCheater (aplikacja pozawala oszukiwac naszego rozmowce np. puszczas odgłosy deszczu, biura itp, czemu ma nie odgłos DTMF o?? ) potem przeniosłem pliczek .amr do folderu callcheatera i jazda... w momencie kiedy oddzwania poczta odpalam callcheatera i nabijanie pełna para idzie :wink:
Cały komplecik ap+.amr TU

#105364  autor: tomix
 14 wrz 2006, 15:57
Uważam , że ten bonus powinni wycofać ponieważ korzystają z niego oszuści którzy nabijają kasę biednym i naiwnym osobom np przez ogłoszenia

Tomek

#105419  autor: przemek910
 14 wrz 2006, 18:36
Marcinlbn pisze:NO wiec w ramach pomocy, chciałbym sie z wami podzielic super sposobem nabijania... sposbik dziala na telefonach z symbianem... a wyglada to tak, nagrałm pliczek .amr z kodem DTMF odpowiadającym 0, następnie zainstalowałem aplikacje o nazwie CallCheater (aplikacja pozawala oszukiwac naszego rozmowce np. puszczas odgłosy deszczu, biura itp, czemu ma nie odgłos DTMF o?? ) potem przeniosłem pliczek .amr do folderu callcheatera i jazda... w momencie kiedy oddzwania poczta odpalam callcheatera i nabijanie pełna para idzie :wink:
Cały komplecik ap+.amr TU
To już jest przegięcie! Jak tak można? Jakby się dobrze przyczepić to działasz na szkodę PTC! Proces murowany!

#105422  autor: robinho
 14 wrz 2006, 18:40
tomix:
czemu maja cierpiec ci ktorzy uczciwie zbieraja bonus? ja do tej pory zbieralem miesiecznie po 50EJ.
poza tym za naiwnosc trzeba placic, lepiej jak zaplaca za te 10min polaczenia niz jak dopadna ich haracze od lichwiarskich pozyczek typu prowident...

chcialbym potestowac poczte glosowa, czy moglby ktos wygenerowac plik z dzwiekiem dtmf * 1 i 6minutowa cisza ?? nie mam symbiana ale pod winampa podepne, moze zadziala:)

#105423  autor: przemek910
 14 wrz 2006, 18:44
robinho pisze:tomix:
czemu maja cierpiec ci ktorzy uczciwie zbieraja bonus? ja do tej pory zbieralem miesiecznie po 50EJ.
Dobrze się czujesz? Zberanie EJ poprzez Pocztę głosową w usludze Bonus jest uczciwe? PARANOJA :smt011 :|

Edit: jesli chodziło Ci o zbieranie poprzez połączenia z innych sieci - najmocniej przepraszam.

P.S.(Do tych co zbierają bonusa przez pocztę) Działacie na szkodę PTC.. żeby potem nie było :|

#105425  autor: robinho
 14 wrz 2006, 18:52
kin pisze:
robinho pisze:tomix:
Dobrze się czujesz? Zberanie EJ poprzez Pocztę głosową w usludze Bonus jest uczciwe? PARANOJA :smt011 :| Działacie na szkodę PTC.. żeby potem nie było :|
bardzo dobrze sie czuje! uczciwie odbieralem ok 100minut rozmow i uczciwie dostawalem w zamian 50ej. placilem za ta przyjemnoisc 1zl miesiecznie wiec nikogo nie oszukalem...

kin: no wlasnie o to mi chodzilo . pozdr

#105557  autor: tomix
 15 wrz 2006, 00:43
Masz racje ! Ja pisałem o oszustach a nie o uczciwych posiadaczach bonusów Tak taka
a post z sposobem o nabijanie powinien zostać skasowany to taka prośba do moderatora

Tomek

#105561  autor: linchpin
 15 wrz 2006, 01:27
kin pisze:P.S.(Do tych co zbierają bonusa przez pocztę) Działacie na szkodę PTC.. żeby potem nie było :|
Żeby co nie było?

#105577  autor: GregPepe
 15 wrz 2006, 09:33
linchpin pisze:
kin pisze:P.S.(Do tych co zbierają bonusa przez pocztę) Działacie na szkodę PTC.. żeby potem nie było :|
Żeby co nie było?
Po naprawieniu błedu w systemie mogą zrobić 2 rzeczy:
a) zablokują dalsze naliczanie a ci co naczepali bedą cieszyć miche
b) rozliczą te osoby odemując niesłusznie naliczony bonus moze to czasami spowodować debet na koncie i jego blokade i dalej sa 2 sciezki:
- jezeli kwota mała np. ponizej 200zł nie zrobią nic wiecej
- jezeli kwota duza i karta zarejstowana bedą scigać właściciela na początku listownie a potem sądownie

Kwota debetu moze zostać wyliczona na kilka sposobów:

-policza wygadane EJ x59gr; x69gr; x77gr zależnie od stazu w sieci
za kazde 1000EJ wychodzi: 590zł; 690zł; 770zł

-policzą wygadane EJ w cenie pakietów 25EJ czyli 29gr
za kazde 1000EJ wychodzi: 290zł

-policzą wygadane EJ w cenie Megapakietów czyli 20gr (wersja najmniej prawdopodobna)
za kazde 1000EJ wychodzi: 200zł

Przy dowolnej wersji wystarczy wygadać 1000 wyłudzonych EJ zeby być upupionym.

#105580  autor: linchpin
 15 wrz 2006, 10:27
Jest jeszcze jedna możliwość, naślą na mnie ruską mafię... Czy jakiś operator kiedykolwiek pozwał użytkownika pre-paida? Był darmowy GPRS w Heyah, były dawno temu debety w bodajże Simplusie, ludzie też wytrzepali sporą kasę i żyją do tej pory, więc przestańcie snuć apokaliptyczne wizje... A żeby było śmieszniej, ja po nastykaniu 1000 EJ poszedłem zarejestrować kartę do salonu, bo oprocz zablokowania nr w najczarniejszym scenariuszu, mogą mi wyssać bąka z d**y... Rzekłem... :)

#105584  autor: patgsm
 15 wrz 2006, 10:45
Jakie PTC poniesie koszty jesli zechce sprawdzac wszystkich uzytkownikow w jaki sposob nabili bonusa? Co bylo zgodne z regulaminem, a co nie? Ile osob obsluchiwalo poczte normalnie a ile nabijalo? To jest ich blad, uzytkownika nie interesuja jak dziala system, wiec albo maja blad w systemie albo w regulaminie (wiec mozna sie pokusic o stwierdzenenie ze to w regulaminie ;) )...
Ludzie ktorzy mieliby to sprawdzac recznie to za duze koszty,, napisanie systemu ktory by to sprawdzal bedzie sie sprowadzalo do zatrudnienia tych ludzi ktorzy teraz naprawiaja ta dziure, wiec jak w takim tempie beda to robic to sie nie doczekamy nigdy rozliczenia.
A teraz jakie beda koszty dla sieci jak uzytkownik wydzwoni te 2000 minut?(ale chyba tylko maniacy potrafia tyle nabic). Wedlug mnie zdrowo kalkulujac PTC sobie odpusci, w najgorszym wypadku cofnie naliczone EJ,,,
Technicznie trudne i nieoplacalne...
Od kiedy istnieje bonus ludzie maja jakies sposoby, i zawsze jakies beda,,

#105585  autor: Animatter
 15 wrz 2006, 10:55
Mi sie wydaje, ze jesli beda miec metody i checi na doglebne zainteresowanie sie ta sprawa to anuluja co najwyzej zgromadzone EJ na bonusie (jeszcze przed miesiecznym ich doladowaniem na konto EJ). Gdzies jeszcze czytalem, ze niby nie sa w stanie uzyskac odpowiedzi czy dzialala poczta czy uzytkownik uczciwie zbieral EJ, tak wiec wydaje mi sie, ze czym predzej usuna usterke i oleja sprawe. W razie 'W' trzymam karte rejestracyjna i zarejestruje numer tak gdzies np. za miesiac:)

#105588  autor: hettman
 15 wrz 2006, 11:07
jasne,beda scigac Jasia z 3 klasy sz.pod. ze skierniewic zeby im oddal 1000 era jednostek co sobie nabil "nielegalnie",a jak nie odda to kara smierci i przymusowe oddanie nerki w zamian za straty... :smt005 :smt005 :smt005 nie badzmy smieszni, zalataja system i sie skonczy i tyle.

#105915  autor: doktor
 16 wrz 2006, 21:09
GregPepe pisze:
linchpin pisze:
Żeby co nie było?
Po naprawieniu błedu w systemie mogą zrobić 2 rzeczy:
a) zablokują dalsze naliczanie a ci co naczepali bedą cieszyć miche
b) rozliczą te osoby odemując niesłusznie naliczony bonus moze to czasami spowodować debet na koncie i jego blokade i dalej sa 2 sciezki:
- jezeli kwota mała np. ponizej 200zł nie zrobią nic wiecej
- jezeli kwota duza i karta zarejstowana bedą scigać właściciela na początku listownie a potem sądownie

Kwota debetu moze zostać wyliczona na kilka sposobów:

-policza wygadane EJ x59gr; x69gr; x77gr zależnie od stazu w sieci
za kazde 1000EJ wychodzi: 590zł; 690zł; 770zł

-policzą wygadane EJ w cenie pakietów 25EJ czyli 29gr
za kazde 1000EJ wychodzi: 290zł

-policzą wygadane EJ w cenie Megapakietów czyli 20gr (wersja najmniej prawdopodobna)
za kazde 1000EJ wychodzi: 200zł

Przy dowolnej wersji wystarczy wygadać 1000 wyłudzonych EJ zeby być upupionym.
nie moja brocha ze system zle naliczal, a w regulaminie nie ma zapisku ile moze ktos z pocztą rozmawiac :) he he..
  • Strona 17 z 37
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 37
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17