• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 16 z 25
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 25

#190092  autor: b@sho
 07 cze 2007, 10:32
[cinnek jak moze byc nadawca odpowiedzialny za zwykly list... wyslal a reszta zajmuje sie firma taka jak np. Poczta Polska.

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#190175  autor: user_delete6
 07 cze 2007, 13:22
b@sho pisze:[cinnek jak moze byc nadawca odpowiedzialny za zwykly list... wyslal a reszta zajmuje sie firma taka jak np. Poczta Polska.
No dobra, ale co ja mam z tym wspólnego? Skoro nawaliła poczta, to niech Onet z nią sprawe załatwia. Wiadomo, ze poczta nie uznaje reklamacji na listy zwykłe, więc dlatego twierdze, ze nadawca w tym wypadku ponosi odpowiedzialność, bo wybrał taką formę wysyłki.

Jakbyś kupił coś w internecie i nie dostał przesyłki, a sprzedawca by się tłumaczył, że wysłał listem zwykłym i towaru drugi raz nie wyśle (bo to poczta zawiniła), to zgodziłbyś się z nim? Ja tę sprawę traktuję podobnie (zamiast sprzedawcy jest organizator promocji, który zobowiązał się dostarczyć nagrodę).

#190183  autor: b@sho
 07 cze 2007, 13:38
cinnek pisze:Jakbyś kupił coś w internecie i nie dostał przesyłki, a sprzedawca by się tłumaczył, że wysłał listem zwykłym i towaru drugi raz nie wyśle (bo to poczta zawiniła), to zgodziłbyś się z nim? Ja tę sprawę traktuję podobnie (zamiast sprzedawcy jest organizator promocji, który zobowiązał się dostarczyć nagrodę).
ale nic nie kupiles, w regulaminie wyraznie napisali ze nie ponosza odpowiedzialnosci za nie dostarczenie przesylki :P nie wygrales, bo to i konkurs nie byl tylko akcja promocyjna :wink:

#190196  autor: user_delete6
 07 cze 2007, 14:26
W regulaminie nie widze takiego punktu. Może mi go wskażesz? http://play.onet.pl/regulamin.html Niestety nie mogę znależć regulaminu pierwszej edycji, ale chyba niewiele się zmienił.

Nie stawiam równości między zakupem, a akcją promocyjną, ale chcę pokazać mechanizm jaki działa w obu przypadkach.

#190215  autor: b@sho
 07 cze 2007, 14:48
17. Przyznane Startery zostaną przesłane indywidualnie do Uczestników za
pośrednictwem firmy kurierskiej lub pocztowej, przy czym Organizatorzy nie
ponoszą odpowiedzialności za stan przesyłek dostarczonych do Uczestnika.
ten punkt mozna roznie interpretowac :wink:
mechanizm jest taki ze starter wyslany sobie ktos wzial :wink: ot cala filozofia, i nie ma sie co ubiegac o to aby ci go przeslali znow, bo nawet nie maja mzoliwosci sprawdzenia czy przypadkiem nie robisz ich w konia. takie sa realia :wink:

#190231  autor: user_delete6
 07 cze 2007, 15:35
Moim zdaniem ten punkt dotyczy sytuacji, w której przesyłka dojdzie uszkodzona, ale mimo wszystko będzie "dostarczona do Uczestnika".

Nie mają możliwości sprawdzenia, bo sami sobie taką sytuację stworzyli - amatorszczyzna po prostu... Ja im nie muszę nic udowadniać, bo spełniłem wszystkie warunki z regulaminu (co zresztą potwierdzili wysyłając maila, że dostanę starter). To oni nie mogą mi udowodnic, że go wysłali - więc może to oni mnie robią w konia? ;)

Trochę inaczej do tej sprawy podchodzimy - ja po prostu nie lubie być robiony w jajo przez różne "firmy". Z mojej strony EOT, bo w sumie szkoda czasu na taką pierdołę. Dopilnuję tylko, żeby wykasowali moje dane osobowe - zarówno Onet jak i Play ;)

#190335  autor: Dideq
 07 cze 2007, 21:38
aga pisze:
piotrekb pisze:Szkoda, że odpowiedź dostałem dopiero po prawie miesiącu! Inaczej zamówiłbym sobie kolejne kilka starterów.
Dobrze, że dostałeś starter, bo do mnie niestety nie dotarł. A do ciebie Dideq dotarła karta?
niestety Aguś, nic nie dostałem... Na 100% już nie przyjdzie... :( A szkoda. :(

#190442  autor: szperacz87
 08 cze 2007, 09:15
Dideq pisze:niestety Aguś, nic nie dostałem... Na 100% już nie przyjdzie... :( A szkoda. :(
Dideq tu sie możesz mylić - ja kiedyś list zwykły przesłany z przedsiębiorstwa wodociągowego z Katowic do Katowic dostałem po ponad 2 miesiącach i co ciekawe jakimś cudem list ten szedł przez Warszawe bo z tyłu była pieczęć.
Więc jeśli chodzi o usługi Poczty Polskiej to nigdy niczego na 100% pewny być nie możesz!

#190472  autor: djfafa
 08 cze 2007, 10:42
Niektórym np. mi, za parę dni kończy się możliwość wykonywania połączeń wychodzących (kasę już dawno wygadałem :) ) czy ktoś z was (Ci którzy dostali za free satrerka) już go doładowywał ?? Bo jestem ciekaw ilu z nas pozostanie w Play ?? Dla mnie w sumie ceny ok. tylko, że chyba przejdę na abo.

#190670  autor: Opportunist
 08 cze 2007, 19:30
Mi kończy się już kaska na starterku... a jak sie skonczy to do kosza :D Ale mam zamiar przeniesc sobie moj numer z Orange, a za przeniesnienie zaplace punktami profit :D

Obrazek

#190965  autor: Dideq
 09 cze 2007, 13:37
szperacz87 pisze:Dideq tu sie możesz mylić - ja kiedyś list zwykły przesłany z przedsiębiorstwa wodociągowego z Katowic do Katowic dostałem po ponad 2 miesiącach i co ciekawe jakimś cudem list ten szedł przez Warszawe bo z tyłu była pieczęć.
Więc jeśli chodzi o usługi Poczty Polskiej to nigdy niczego na 100% pewny być nie możesz!
Eee, jeszcze nie miałem takiego przypadku, ale masz rację, nie moge mówic 100%. Napisze na 99% :)
Opportunist pisze:Mi kończy się już kaska na starterku... a jak sie skonczy to do kosza :D Ale mam zamiar przeniesc sobie moj numer z Orange, a za przeniesnienie zaplace punktami profit :D
A ile takie przeniesienie za punkty Profit?? Bo tez mam okazję :D

#190983  autor: Pawrzes
 09 cze 2007, 14:25
Ja jeszcze nie aktywowałem startera. Zrobię to gdy Play uruchomi komercyjnie zapowiadaną ponad setkę node B w mieście i być może wtedy u mnie pojawi się 3G Playa...

Pozdrawiam

#190986  autor: aero1
 09 cze 2007, 14:35
Nie wiecie czy będzie jeszcze akcja Playa i onetu z rozdawaniem starterów ? ;?>

#191145  autor: D@rio
 09 cze 2007, 22:19
Opportunist pisze:Mi kończy się już kaska na starterku... a jak sie skonczy to do kosza Ale mam zamiar przeniesc sobie moj numer z Orange, a za przeniesnienie zaplace punktami profit
prosze o konkretne wskazanie zapisu o możliwości zapłąty za "przeniesienie numeru" punktami PROFIT.

Obrazek

#191155  autor: Prometo
 09 cze 2007, 22:30
D@rio pisze:Opportunist napisał/a:
Mi kończy się już kaska na starterku... a jak sie skonczy to do kosza Ale mam zamiar przeniesc sobie moj numer z Orange, a za przeniesnienie zaplace punktami profit
Opportunist chodziło chyba o to, że kwotę w wysokości 61,00 PLN brutto, którą trzeba zapłacić za przeniesienie numeru do innej sieci to będzie miał z punktów Profit.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#191491  autor: Opportunist
 10 cze 2007, 21:43
Prometo pisze:
D@rio pisze:Opportunist napisał/a:
Mi kończy się już kaska na starterku... a jak sie skonczy to do kosza Ale mam zamiar przeniesc sobie moj numer z Orange, a za przeniesnienie zaplace punktami profit
Opportunist chodziło chyba o to, że kwotę w wysokości 61,00 PLN brutto, którą trzeba zapłacić za przeniesienie numeru do innej sieci to będzie miał z punktów Profit.
Dokładnie tak. Chce sobie sprawić doładowanie za punkty :P
Tylko teraz tak się zastanawiam czy dam radę przenieść do abonamentu za 30zł, bo wyczytałem na forum, że bywały z tym problemy.

Obrazek

#192572  autor: Dideq
 14 cze 2007, 14:37
Nadal nie ma. :(

#192595  autor: butterfly
 14 cze 2007, 17:12
I już zapewne nie przyjdzie. :wink:
Albo ktoś na poczcie skubnął, albo Play postanowił wysyłać kilku na ten sam adres (jeśli było zamawianych kilka).

#192699  autor: PiotrG-dz
 14 cze 2007, 21:01
butterfly pisze:I już zapewne nie przyjdzie. :wink:
Albo ktoś na poczcie skubnął, albo Play postanowił wysyłać kilku na ten sam adres (jeśli było zamawianych kilka).
Ja zamówiłem sobie 3 startery pod ten sam adres i doszły wszystkie 3 .Tyle tylko ,że imiona były różne. :lol:

#192731  autor: aero1
 14 cze 2007, 22:19
Ponawiam pytanie, czy ktoś się orientuje może, czy będą jeszcze rozdawane startery Playa ?
  • Strona 16 z 25
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 25
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16