• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

#253319  autor: Prometo
 25 lut 2008, 10:50
Ja kupię starter po to, żeby go przetestować, a to co jest razem z nim to jest już dla mnie drugorzędną sprawą. Poza tym wiele ludzi narzeka na Orange, Erę, Plusa, Play a korzysta z ich usług. Grunt to, żeby było tanio.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#253322  autor: mikage1
 25 lut 2008, 11:16
tak, tylko że można narzekać na produkt ze wzgledów czysto użytkowych (np. jakość czy cena połączeń) albo ideowych, np. można nie korzystac z kosmetyków, bo mją np. zapach, który się komuś nie podoba albo można je negować np. ze względu na to, że były testowane na zwierzętach (i wtedy nie ma znaczenia, że są tańsze)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#253325  autor: bkawa
 25 lut 2008, 11:31
ideowych, np. można nie korzystac z kosmetyków, bo mją np. zapach, który się komuś nie podoba albo można je negować np. ze względu na to, że były testowane na zwierzętach (i wtedy nie ma znaczenia, że są tańsze)
Myślę, że kobiety występujące w reklamach nie były zmuszane do występu siłą.
Co do reklam to uważam, że bardziej seksistowskie są spoty proszków do prania, płynów do mycia naczyń, etc gdzie z panie przedstawia się w roli głupiej kury domowej. To są dopiero seksistowskie reklamy.
A tak na marginesie to mogli ładniejsze panie do reklam wybrać. :wink:

Domowy wyrób nalewek

#253327  autor: mikage1
 25 lut 2008, 11:38
owszem, pewnie te nie był do tego zmuszone siła, choć do końca nie wiadomo, jaką kto ma motywacje do występowania w reklamach czy pozowania do plakatów - czy własna wola, czy przymus ekonomiczny, czy może jeszcze inne - przymus wynika nie tylko z siły fizycznej...

#253425  autor: marektomek
 25 lut 2008, 20:19
mikage1 pisze:owszem, pewnie te nie był do tego zmuszone siła, choć do końca nie wiadomo, jaką kto ma motywacje do występowania w reklamach czy pozowania do plakatów - czy własna wola, czy przymus ekonomiczny, czy może jeszcze inne - przymus wynika nie tylko z siły fizycznej...
Czy ty masz jakiś problem ze sobą??? Daj już spokój z tym seksizmem... Nie chcesz, nie kupuj. Moja dziewczyna pękła ze śmiechu jak widziała te reklamy i ostatnie co przyszło jej do głowy to jakiś seksizm i dyskryminacja. Starter Moblikinga kupiłem już mojej mamie ze względu na koszt utrzymania numeru, 3,33 na miesiąc to akurat dla niej. Plakat wyrzuciłem po prostu, nie palę więc pudełko dałem bratu (chyba je wyrzucił), zostawiłem se tylko brelok. Stawki całkiem ok. Nikt nikogo do niczego nie zmusza.

#253451  autor: aga
 25 lut 2008, 22:02
marektomek pisze:Czy ty masz jakiś problem ze sobą??? Daj już spokój z tym seksizmem... Nie chcesz, nie kupuj. Moja dziewczyna pękła ze śmiechu jak widziała te reklamy i ostatnie co przyszło jej do głowy to jakiś seksizm i dyskryminacja.
Każdy ma prawo do swojego zdania. Jednym ta reklama sie podoba, a drugim nie. Ja też należę do tej drugiej grupy. Te dziewczyny są przedstawione jako głupie istoty niższego rzędu. Jakiś pan widocznie musiał sie bardzo dowartościować. A mój mąż skwitował krótko: "Eeee, nawet nie ma na czym oka zawiesić..."
A jeżeli chodzi o samą ofertę, to nie jest najgorsza. Cena połączenia jest w normie, a 10 zł przedłużające konto na 3 miesiące to rewelacja. Takie coś przydałoby sie mojej mamie, bo mało dzwoni i głównie odbiera, ale niestety przez te lata bardzo się przywiązała do swojego numeru w TT.

#253455  autor: butterfly
 25 lut 2008, 22:25
Teraz numer można przenieść... :-D

#253481  autor: D@rio
 26 lut 2008, 00:17
butterfly pisze:Teraz numer można przenieść...
Mobilking jeszcze nie jest przygotowany do MNP.

Obrazek

#253482  autor: butterfly
 26 lut 2008, 00:21
Dlatego też " :-D " na końcu.
Ale będzie za jakiś czas, bo musi. :wink:

#253486  autor: mikage1
 26 lut 2008, 00:40
marektomek pisze:
Czy ty masz jakiś problem ze sobą??? (...) Nikt nikogo do niczego nie zmusza.
Owszem, nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jednakowoż jesteśmy na forum, gdzie wyrażamy poglądy - a temat, w którym piszemy mówi o mocnych i słabych stronach oferty mobilking - a ja przedmiotowe traktowanie kobiety uważam za bardzo, bardzo duży minus tej sieci. Wolno mi? Wolno. Jest na temat? Jest.

A tak z ciekawości zapytam, co ma być dla mnie sygnałem, że mam się zastanowić czy nie mam ze sobą problemu? Czy może to, że uważam, że przedmiotowe traktowanie kobiety to coś złego i może być dla mnie podstawą stwierdzenia, że w związku z tym nie skorzystam z tak dobrych warunków finansowy tej oferty (o plusach pisałem wcześniej (cena połączenia, ważność konta))? Czy może jest jakiś inny powód Twoim zdaniem?

#253529  autor: poko
 26 lut 2008, 14:14
Na razie chyba nie jest najlepiej w siecią dystrybucji.
Byłem w dwóch Żabkach w Warszawie i w obu nic zupełnie nie wiedzieli o starterze Mobilking. Wie ktoś może gdzie w stolicy są?

#253534  autor: tfikop
 26 lut 2008, 14:55
Wg. mnie, skoro Mobilking jest skierowany do mężczyzn, to trudno żeby w reklamie był facet u kosmetyczki, a w starterze dawali zamiast pudełka na papierosy próbki nowych kremów do twarzy. Dla mnie reklama jest raczej "średnia", ale nie uważam żeby upokarzała kobiety. I tak pewnie niedlugo jakieś stowarzyszenie stwierdzi że nie powinna być emitowana właśnie ze względu na to, co pokazuje.

#253564  autor: Darecky
 26 lut 2008, 18:15
ja jak zobaczyłem reklamę to padłem ze śmiechu, ale nie z reklamy, tylko z tych tekstów... Jestem ciekawy co przedstawi Ezo Mobile!

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#253572  autor: mikage1
 26 lut 2008, 18:46
Odnośnie grupy docelowej operatora mobilking - czyli "prawdziwych mężczyzn":
Ponieważ nie zdołaliśmy pojąć istoty prawdziwego mężczyzny według Mobilkinga, poprosiliśmy o dodatkowe wskazówki rzecznika firmy Adama Kuczę. "Naszą grupą docelową są prawdziwi faceci" - tłumaczy nam Kucza. "Obserwacja rynku pozwoliła nam ustalić, że są to panowie ze średnim lub podstawowym wykształceniem, którzy nie mają dużej kasy, ale lubią sport, szybkie samochody i piękne kobiety. To dla takich facetów jest Mobilking".
:wink:

Całość artykułu w dzisiejszym wydaniu "Dziennika" i na stronie www:
http://www.dziennik.pl/kultura/telewizj ... h_bab.html

#253574  autor: Prometo
 26 lut 2008, 18:55
Popatrzcie wstecz co było z reklamami Play. Teraz wszystko ucichło i jest cacy.

Pozdrawiam - Prometo

#253576  autor: butterfly
 26 lut 2008, 18:56
Tez mi prawdziwy mezczyzna. Takiego darmozjada bym z domu wyrzucila. :P

#253577  autor: Prometo
 26 lut 2008, 18:56
butterfly to do mnie :?:

Pozdrawiam - Prometo

#253579  autor: butterfly
 26 lut 2008, 19:10
Jeśli się kwalifikujesz, to tak :P

#253582  autor: aga
 26 lut 2008, 19:18
Dla mnie pierwsza część wypowiedzi "panowie ze średnim lub podstawowym wykształceniem, którzy nie mają dużej kasy" jest sprzeczna z drugą "lubią sport, szybkie samochody i piękne kobiety". Pierwszy opis to goście sprzed sklepu z tanim winem, a tacy raczej mogą tylko popatrzeć na piękne kobiety i o szybkich samochodach pomarzyć. :wink: Oczywiście nie ubliżam nikomu bez wykształcenia, ale hasło o panach bez klasy po prostu mnie rozwala. W sumie sami sobie już wystawiają opinię wskazując taki target.
Tez mi prawdziwy mezczyzna. Takiego darmozjada bym z domu wyrzucila.
Dla mnie to też raczej przeciwieństwo prawdziwego mężczyzny. Może raczej słowo "prawdziwy" powinni zastąpić "przeciętny" albo czymś w tym stylu.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2008, 19:24 przez aga, łącznie zmieniany 2 razy.

#253583  autor: D@rio
 26 lut 2008, 19:21
aga pisze:Dla mnie pierwsza część wypowiedzi "panowie ze średnim lub podstawowym wykształceniem, którzy nie mają dużej kasy" jest sprzeczna z drugą "lubią sport, szybkie samochody i piękne kobiety". Pierwszy opis to goście sprzed sklepu z tanim winem, a tacy raczej mogą tylko popatrzeć na piękne kobiety i o szybkich samochodach pomarzyć
no właśnie, przecież Pan rzecznik dobrze napisal. Napisał wyraźnie że "lubią szybkie samochody, sport i piękne kobiety". Więc napisał _lubią_ a nie że _mają_ ;) czytajcie ze zrozumieniem :D

Obrazek
  • Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4