• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#238019  autor: dechomenon
 07 gru 2007, 22:37
albo poszukaj jeszcze na allegro tam też możesz takie startówki znaleźć...
D@rio pisze:Pozatym IMHO GPRS i Roaming to nie jest niemożliwość jednoczesnego uruchomienia tylko celowy zamiar firmy. Dlaczego? Nie wiem.
dlaczego bo na tej platformie ludzie porobili debety jak był aktywny roaming i GPRS w pre paidzie i pewnie może to też przyczyna wyłaczania...na stałe...nie wiem..

#238025  autor: JayCee
 07 gru 2007, 23:10
BarthezzLodz, mam dwa z ciekawymi numerkami - jeszcze nie rozpakowane, reflektujesz? PW

#238534  autor: D@rio
 10 gru 2007, 13:15
Kaczy pisze:A co do platformy AoC. Może na początku ery 2G była ona dobrym rozwiązaniem. Jednak nie była najwidoczniej dobrze dopracowana do większego ruchu. Sieci się rozrastały a serwery i oprogramowanie nie wyrabiało.
Trudno tu winić Plusa za to.
nie to było powodem. Powodem była Nokia która się wypieła na Plusa i zaczęła wprowadzać telefony, które AoC nieobsługiwały.
dechomenon pisze:
dlaczego bo na tej platformie ludzie porobili debety jak był aktywny roaming i GPRS w pre paidzie i pewnie może to też przyczyna wyłaczania...na stałe...nie wiem..
na AoC? Tam trudniej było zrobić debet jak na tej nowej nawet... no, niektórym udawało się z SMSami Premium.

Obrazek

#238593  autor: Kaczy
 10 gru 2007, 18:23
D@rio pisze:nie to było powodem. Powodem była Nokia która się wypieła na Plusa i zaczęła wprowadzać telefony, które AoC nieobsługiwały.
Ale jednym z powodów było. A 2. to na pewno to co napisałeś.

...::: Made for loneliness :::...

#238606  autor: D@rio
 10 gru 2007, 19:00
Kaczy pisze:
Ale jednym z powodów było. A 2. to na pewno to co napisałeś.
;-)

a ja Ci powiem że AoC było w stanie przyjąć więcej użytkowników niż OCP w swojej pierwotnej i pierwszej fazie...

tego się głośno nie mówi ale OCP w swojej pierwszej wersji było przygotowane na przyjęcie tylko 10.000 userów. A tempo wzrostu przerosło możliwości firmy... i... zaczęło się sypać. A jak wiadomo często jedna awaria, rodzi drugą awarię...

Obrazek