• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

#116710  autor: oprych
 24 paź 2006, 22:12
A ja się nie dziwię, na allegro ludzie potrafią nawet płacić za sposób doładowania popa za 10zł. przez telefon stacjonarny! Ostatnio było też modne sprzedawanie sposobu na wysłanie smsów do plusa z popa za 1grosz! Sposób tak banalny, zę aż się dziwię, że ludzie to kupywali

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#116719  autor: D@rio
 24 paź 2006, 22:21
oprych pisze:Ostatnio było też modne sprzedawanie sposobu na wysłanie smsów do plusa z popa za 1grosz! Sposób tak banalny, zę aż się dziwię, że ludzie to kupywali
pierwsze slysze...jaki to sposób?

Obrazek

#116724  autor: oprych
 24 paź 2006, 22:24
każdy klijent plusa ma konto np. +[email protected] wiec smsa tak sformułowanego wysyłamy na 102 czyli emaile przez smsy w orange i klijent plusa dostaje smsa jak z bramki, choc pewnie nei zawsze. bo z bramkami różnie jest

#116725  autor: b@sho
 24 paź 2006, 22:24
tez jestem ciekaw...

ooo prosze, ale to konto to musi sobie ta osoba z plusa zalozyc, czy automatycznie ma tak przez operatora przydzielone??

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#116726  autor: D@rio
 24 paź 2006, 22:29
oprych pisze:każdy klijent plusa ma konto np. +[email protected] wiec smsa tak sformułowanego wysyłamy na 102 czyli emaile przez smsy w orange i klijent plusa dostaje smsa jak z bramki, choc pewnie nei zawsze. bo z bramkami różnie jest
zgadza się. Fakt - banalne jak nic. Znałem ten numer ale z wykorzystaniem telefonów Plusa i klientów e-mail ;) jak ktoś ma np. iPlus'a albo pakiety GPRS to w sumie SMSy do Plusa ma za free. Tyle że jest jedna wada - długość e-mail'a jest konwertowana jako SMS tylko do 2 wiadomości. Jeśli jest więcej - wtedy reszta wiadomości przepada niestety...

Obrazek

#116728  autor: D@rio
 24 paź 2006, 22:30
b@sho pisze:ooo prosze, ale to konto to musi sobie ta osoba z plusa zalozyc, czy automatycznie ma tak przez operatora przydzielone??
automatic. Kazdy abonent taki ma. Baaa...nawet simplus. Jego format to +48<MSISDN>@text.plusgsm.pl

Obrazek

#116729  autor: oprych
 24 paź 2006, 22:32
A więc napiszę dokładniej. Mamy pakiet 600sms.Piszemy normalnego smsa zaczynajac od +[email protected] spacja i treść wiadomośći i wysyłamy na 102. Naprawdę o tym nie wiedzieliście?

[ Dodano: 2006-10-24, 22:33 ]
Swego czasu tez podobnie było w heyah i każdy mógł miec sms do wszystkich sieci za 3 grosze, aż zablokowali, ale to to już chyba każdy zna? :wink:

#116730  autor: b@sho
 24 paź 2006, 22:34
czyli na nr 102 wysylam esa, z tekstem +48<MSISDN>@text.plusgsm.pl a potem normlany tekst czy na jakiej zasadzie?? i czy u odbiorcy widac od kogo dostal tego maila?? pomecze was bo widze ze mzna sie czegos nauczyc nowego

o uprzedziles moje pytanie, nie wiedzialem o tym. dzienks. a jak z tym odbiorca jest, widzi od kogo dostal wiadomosc??

#116732  autor: oprych
 24 paź 2006, 22:36
sms będzie jak z bramki, ale neistety trzeba znać na pamieć numer plusa, a nie kazdy numer znamy rpzeciez na pamięć, nei ma tez pewności że dojdzie. Dla mnei osobiście jest to bezużyteczne i pisząć na plusa piśże smsy "normalnie" a nie przez jakieś bramki majac wkońcu przeciez telefon

#116734  autor: D@rio
 24 paź 2006, 22:40
oprych pisze:Swego czasu tez podobnie było w heyah i każdy mógł miec sms do wszystkich sieci za 3 grosze, aż zablokowali, ale to to już chyba każdy zna?
no jak do wszystkich...w Orange i w Erze tak się nie da. Tam klienci nie mają włąsnych adresów e-mail.

b@sho, w miejsce pola MSISDN wstawiasz numer telefonu np. 601645435 a wcześniej poprzedzasz kodem kraju ;) czyli jeśli np. chcesz wyślać do mnie takiego e-mailo-SMS'a to wpisujesz jako adres +[email protected] ;) - możesz spróbować jak chcesz... ;)

Obrazek

#116736  autor: b@sho
 24 paź 2006, 22:42
skoro nie ma pewnosci ze dojdzie to troche lipa... poeksperymentuje i sprawdze jaka jest skutecznosc tej metody

#116737  autor: oprych
 24 paź 2006, 22:45
D@rio, był sposób wysyłało siena numer 6688 bodajże o ile dobrze pamiętam i zaczynało sie od wpisania numeru i dalej treść smsa i dochodziły na kazdy polski numer

#116738  autor: D@rio
 24 paź 2006, 22:46
oprych pisze:D@rio, był sposób wysyłało siena numer 6688 bodajże o ile dobrze pamiętam i zaczynało sie od wpisania numeru i dalej treść smsa i dochodziły na kazdy polski numer
i co...działa to jeszcze? ;) a tak w ogóle: co się kryje pod nr 6688?

kurde, skąd ty masz takie informacje :-D
b@sho pisze:skoro nie ma pewnosci ze dojdzie to troche lipa... poeksperymentuje i sprawdze jaka jest skutecznosc tej metody
jeśli dobrze wpiszesz to napewno dojdzie ;) tylko pamietaj - ilość znaków jest ograniczona. Jako nadawca będzie adres e-mail w SMSie.

Obrazek

#116739  autor: oprych
 24 paź 2006, 22:48
nie działa już od dawna, z tego co pamietam, to w zeszłoroczne wakacje wyłączyli, fakt, że ten sposób na heyah zawsze działał, szkoda nawet żę wyłączyli. Nie jestem pewien czy to było 6688 czy 6668 ale napewno działało. A skad mam takie informacje? :wink:

#116740  autor: b@sho
 24 paź 2006, 22:49
adres email, ale czyj skoro ja z koma wysle tego maila??

#116741  autor: oprych
 24 paź 2006, 22:51
A tak po za tym chyba tak samo da sie smsa anonimowego wysłac ze zwykłego meila wpisaując w pole nadawcy numer plus itd.

#116743  autor: D@rio
 24 paź 2006, 22:53
oprych pisze:A tak po za tym chyba tak samo da sie smsa anonimowego wysłac ze zwykłego meila wpisaując w pole nadawcy numer plus itd.
anonimowego? Niby jak? eee...

b@sho, nadawcą będzie ten adres e-mail z którego wysyłasz tego SMS'a.

Obrazek

#116745  autor: b@sho
 24 paź 2006, 22:55
ale to jak z maila bede wysylal a jak bede wysylal z koma sms na nr 102 to jak to bedzie?? ale nam sie temat rozwinal :P czlowiek uczy sie cale zycie i to jest piekne

#116747  autor: oprych
 24 paź 2006, 22:55
No trudnego do namierzenia. Np. idąc do kawiarenki internetowej zakąłdając nową skrzynkę i wysyłając taki sms. Raczej małe ryzyko namierzenia

#116755  autor: D@rio
 24 paź 2006, 23:06
b@sho pisze:ale to jak z maila bede wysylal a jak bede wysylal z koma sms na nr 102 to jak to bedzie??
no to wyslij i sie przekonaj ;) nie dam sobie reki uciac ale nie wiem czy jako nadawca wtedy nie bedzie +[email protected] ...już dawno to testowałem a więc nie pamiętam dokładnie ;)

Obrazek
  • Strona 2 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4