• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #83614  autor: orB
 02 lip 2006, 18:34
1. Chciałem zapytać czy darmowe rozmowy z wybranym numerem w Mixplusie zostały przedłużone bo strasznie cicho o tym.

2. Czy jest możliwość wzięcia Mixplusa bez telefonu i na czas nieokreślony?

3. W przypadku przeczącej odp na 1. pkt mam pytanie: Czy w innych sieciach jest coś takiego jak darmowy numer, albo chociaż bardzo tani. Abonament ma być jak najtańszy, w granicach 30-35zł. Może byc mix albo abonament, najlepiej z umową na czas nieokreślony, bez telefonu.

#83615  autor: D@rio
 02 lip 2006, 18:39
Ad 1: tak

Ad 2: nie.

Ad 3: tak, w Orange Twój Plan darmowy numer (także na SMS) za 15zł. Umowa na 12 miesięcy. Oczywiście bez telefonu z samą kartą SIM. Dodam, że w tym przypadku na DarmowyNumer masz limit 1200minut. Można także kombinować z Era i pakietami "Komfort" wtedy się ma darmowy numer za 30zł. i limit 2000 minut.

Obrazek

#83618  autor: PiotrG-dz
 02 lip 2006, 18:49
W Orange jest w twoim planie opcja 1 numer za 15 zł darmowe roz mowy w ABO za 25zł :)

#83650  autor: orB
 02 lip 2006, 19:53
D@rio pisze:Ad 2: nie.
Szkoda, na to najbardziej liczyłem... W każdym razie dzięki :-)

Jeszcze mam pytanie do kiedy przedłuzyli, bo na stronie plusa piszą że do 1 lipca :mrgreen: i czy można chociaż na rok mixplusa wziąć?

#83672  autor: oprych
 02 lip 2006, 20:12
na rok mixplusa nie weźmiesz, na 3 lata natomiast jak najbardziej :lol:

#83711  autor: D@rio
 02 lip 2006, 21:52
do 31.07.2006r. przedłużyli.

Dlacego nie ma takiej możliwości? Jest, przeciez może np. co miesiąc ładować 3 telekarty-zdrapki i licznik doładowań się będzie zmniejszał. Zależy od częstotliwości dołądowywania i korzystania z telefonu. Tym sposobem to on sobie może wymianę telefonu w PWA robić co pół roku nawet ;) ...

Obrazek

#86363  autor: sq8shq
 17 lip 2006, 22:24
odgrzeje troszke temacik bo mam pewne pytanie.

obecnie w plusie w ofercie mix jest promocja 'Darmowe wieczory i weekendy' - chodzi o te pakiety 60 minut po 5pln. Promocja utrzymuje sie juz okolo pol roku, niemniej jej termin zakonczenia ine jest zanany. Nie powiem bardzo mi zalezy na tych pakietach i teraz taka kwestia.

1) Era proponuje mi na przedluzenie umowy 80minut za 30pln bez nowego fona - oferta w sumie ok, chociaz telmamjuz stary to jakos sie trzyma. 80 minut od biedy mi starczy, rozmawiam glownie wieczorami i dosc sporo na stacjonarne - w erze to generalnie nic nie zmienia bo i tak wszystko (nie liczac chyba polaczen do ery) liczy sie tak samo
2) moge wziasc mix'a na 24 doladowania z jakimkolwiek telefonem (generalnie nie zalezy mi na telefonie) i tutaj za 30pln mam okolo 42 minuty ale kusza te pakiety po 5pln - nie powiem gadam sporo wieczorami i to by mi strasznie obnizylo koszty miesieczne

i tutaj moje pytanie - szczegolnie dla osob intensywnie obserwujacych zachowania pusa - czy ta oferta "Darmowe wieczory i weekendy" urzyma sie jeszcze z rok - pytam tak orientacyjnie bo zdaje sobie sprawe ze wrozek raczej nie ma :), chodzi mi o przewidywania osob ktore obserwuja zachowania tej sieci. No wiec czy ladowac sie w mix'a czy przedluzyc umowe z era? jezeli odpadna pakiety po 5pln to prawde mowiac kiszka... era bylaby ciekawsza, jezeli utrzymaja sie z rok to juz jestem do przodu :). Co o tym sadzicie?

P.S.
Jak w tym micie jest generalnie z tymi promocjami obnizajacymi koszty - jezeli konczy sie jedna wprowadzaja cos nowego czy to sa akcje bardziej jednorazowe?

#86365  autor: D@rio
 17 lip 2006, 22:52
Sądzę iż ta promocja się utrzyma. A może nawet zostanie utrzymana na stałe o czym świadczy fakt i jest napisane w regulaminie "do odwołania". Nie ma co się oszukiwać że to jest to bardzo dobra promocja, która tak naprawdę napędza sprzedaż MIX'a. A więc ja bym się nie martwił, bo akurat takie promocje jeszcze nie słyszałem aby były wycofowywane zwłaszcza kiedy cieszą się powodzeniem - bierz MIX'a.

Obrazek

#86366  autor: sq8shq
 17 lip 2006, 23:05
tak tez zapewne zrobie i wezme mixa (mam jeszcze okolo miesiaca na zastanowienie - nie chce lazic z 2 telefonami wiec poczekam az zupelnie wygasnie mi umowa z era), na dobra sprawe jak utzymaja rok czasu ta promocje w plusie to juz bede ladnie do prozdu w stunku do tego co zaoferowala mi era (imho nie powinni tak biedzic jak im place po 130-150pln miesiecznie mimo ze abonament mam teoretycznie 4x nizszy, chyba mnie nie chca zatrzymac u siebie... juz raz przedluzalem umowe i telefonu nie dostalem, teraz znowu mnie chca zaladowac w to samo, niemowiac ze teoretycznie proponuja mi raptem 10minut wiecej w abonamencie niz mam obecnie po tej samej cenie miesiecznej i znowu 2 lata umowy).

ten mix zdaje sie by naprawde ciekawy, gdyby jeszcze telefony byly rozsadniejszych cenach... no ale, mi to nie robi roznicy, wezme cokolwiek i sprzedam na allegro :)

D@rio: widze ze jestes znawca plusa, wiec mam kolejne 2 pytanka.
1) Jak to jest z programem 5plus - kiedys mialem plusa i program obowiazywal jednynie abonamentowcow, niemniej wtedy nie bylo mix;ow, ktore tak na dobra sprawe sa czyms posrodku abonamentu i pre-paida. Czy w takim wypadku 5plus jest rowniez dla uzytkownikow mix'a czy jedynie dla strikte abonamentowcow?

2) czy w mixie dziala umts? pytam bardziej z ciekawosci, bo srednio mnie to obecnie bawi :)

#86368  autor: Legol
 17 lip 2006, 23:12
Mysle ze mozesz smialo wziasc sobie mixa- promocja 60 min za 5 zl jest juz od dawien dawna- byla przedluzana pare razy az w koncu dali do odwolania. Moim zdaniem utrzymanie tej promocji (lub jej poprawienie) jest dosyc pewne- musialyby sie mocno na niekorzysc zmienic oferta innych opow. Sam wzialem niedawno mixa i akurat a ta promo jestem spokojny a mysle ze i darmowy numer bedzie utrzymany :) Dla plusa to chyba lepiej takie uslugi w promocjach trzymac bo nie musza cennika za kazdym razem zmieniac :)

[ Dodano: 2006-07-17, 23:15 ]
sq8shq- 5 plus jest tylko dla abonamentowcow natomiast w mixie mozesz sobie zalozyc email w domenie plusnet.pl no i oczywiscie umts jest w mixie- plus daje dostep do nowych technologii dla wszystkich ( o ile oczywiscie bedziesz w zasiegu i bedziesz miec odpowiednia sluchawke ;) )

#86373  autor: sq8shq
 17 lip 2006, 23:22
no to decyzja zasadniczo podjeta, czekam z miesiac aby nie trzymac 2 numerow i sie przenosze do plusa :) moze jakas nowa promo wprowadz jeszcze z rozsadniejszymi cenami telefonow w opcji na 24 doladowania :) dobrze mi sie zyje z moja 6310i ale po generalnie 5 latach miloby bylo zmienic na cos nowszego...
Legol pisze:w mixie mozesz sobie zalozyc email w domenie plusnet.pl
nie dzieki, kolejny adres mi nie potrzebny, mam kilka swoich domen (w tym domene od wlasnego nazwiska) wiec cokolwiek w domenie plusa nie jest mi do szczescia potrzebne :)

D@rio, Legol - dzieki serdeczne za pomoc.

#86374  autor: Legol
 17 lip 2006, 23:26
A no mozesz miec szczescie i trafic na promo podobna do tej na Mikolaja (de facto chyba przedluzana potem ze 3 msc ;) ) ktora podwajala 3 pierwsze dolawowania do max 500zl kazde- az zal ze wtedy jeszcze bylem zwiazany abo ;)

#86378  autor: D@rio
 18 lip 2006, 00:02
1) Jak to jest z programem 5plus - kiedys mialem plusa i program obowiazywal jednynie abonamentowcow, niemniej wtedy nie bylo mix;ow, ktore tak na dobra sprawe sa czyms posrodku abonamentu i pre-paida. Czy w takim wypadku 5plus jest rowniez dla uzytkownikow mix'a czy jedynie dla strikte abonamentowcow?

Od technicznej strony MIX nie rózni się niczym niż SIMPLUS. Jest to normalny pre-paid. Tak samo klienci w ofercie MIX są liczeni jako klienci bazy pre-paid a więc tutaj program 5Plus nie obowiązuje.

2) czy w mixie dziala umts? pytam bardziej z ciekawosci, bo srednio mnie to obecnie bawi.

Oczywiście, wystarczy posiadać odpowiedni telefon, aktywować wideoorozmowy i można korzystać ;)

Obrazek

#86379  autor: Legol
 18 lip 2006, 00:10
D@rio pisze:
Od technicznej strony MIX nie rózni się niczym niż SIMPLUS. Jest to normalny pre-paid. Tak samo klienci w ofercie MIX są liczeni jako klienci bazy pre-paid a więc tutaj program 5Plus nie obowiązuje.
No a jednak niespodzianka- system pocztowy simplusnet nie wykrywa mixa jako numer simplus ;)

#86384  autor: D@rio
 18 lip 2006, 00:56
Legol pisze:
D@rio pisze:
No a jednak niespodzianka- system pocztowy simplusnet nie wykrywa mixa jako numer simplus ;)
To jeszcze o niczym nie świadczy. Ale platforma i systemy wykrywają Cię jako pre-paid....
Natomiast w sprawie PlusNet'u dlatego jest takie wykrywanie ponieważ głupio by było MIX'a rejestrować jako SIMPLUS(net). Nie jest to Simplus. To Mix. Dlatego żeby nie było mylącej nazwy zostało postanione aby rejestrować konta w domenie PlusNet i stąd tak jest. Może wkrótce stworzą domenę @mixplusnet.pl ;)

Obrazek

#86419  autor: sq8shq
 18 lip 2006, 11:09
D@rio pisze: 2) czy w mixie dziala umts? pytam bardziej z ciekawosci, bo srednio mnie to obecnie bawi.

Oczywiście, wystarczy posiadać odpowiedni telefon, aktywować wideoorozmowy i można korzystać ;)
hm. a mozesz mnie skierowac do cennika odnosnie umts dla mix'a ? bo albo ja juz potrzebuje wybrac sie do okulisty albo w cenniku mix'a nie ma nic odnosnie wideorozmowy? a moze taryfikacja tego jest wedlug stawe z abonamentu?
D@rio pisze:Może wkrótce stworzą domenę @mixplusnet.pl ;)
To ja juz lece rejestrowac domenke, pozniej im odsprzedam za gruba kase :)

#86495  autor: Legol
 18 lip 2006, 18:15
sq8shq pisze:
hm. a mozesz mnie skierowac do cennika odnosnie umts dla mix'a ? bo albo ja juz potrzebuje wybrac sie do okulisty albo w cenniku mix'a nie ma nic odnosnie wideorozmowy? a moze taryfikacja tego jest wedlug stawe z abonamentu?
Do 31 grudnia trwa promocja sprobuj i zobacz w ramach ktorej wszyscy abonenci i uzytkownicy (simplus,mixplus) wykonuja videorozmowy placac jak za polaczenie głosowe według uruchomionej przez Klienta taryfy w sieci Plus GSM (czyli juz od 0zl/min w ramach DN lub 8gr w DWiW) :)

#86497  autor: D@rio
 18 lip 2006, 18:17
sq8shq pisze:
D@rio pisze: 2) czy w mixie dziala umts? pytam bardziej z ciekawosci, bo srednio mnie to obecnie bawi.

D@rio pisze:Może wkrótce stworzą domenę @mixplusnet.pl ;)
To ja juz lece rejestrowac domenke, pozniej im odsprzedam za gruba kase :)
Przecież było mówione iż połączenia UMTS są taryfikowane tak samo jak wszystkie inne usługi w sieci GSM ;) stąd, jako takowego cennika dla sieci UMTS nie ma ;-)

Co do domeny....zarejestruj zarejestruj ;) i tak od Ciebie nie odkupią :D

Obrazek