• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #75087  autor: kornel_15
 21 maja 2006, 20:19
witam! chcialbym sie pozbyc wpisywania za akzdym razem kodu pin w swoim telefonie. w instrukcji SIMPLUSA nic nie pisza na ten temat a na stronie plusa bede musial czekac tydzien na odp. prosze Was o porade!!

#75094  autor: Kaczy
 21 maja 2006, 20:24
Wchodzisz w ustawienia telefonu. Jakaś zakładka o bezpieczeństwie, ewentualnie kodach i wyłączasz kontrolę PIN.

I już po sprawie. :)

...::: Made for loneliness :::...

#75125  autor: kornel_15
 21 maja 2006, 21:03
mam nokie 3410: wchodze w ustawienia>>ustawienia zabezpieczen>>zadanie kodu PIN>>OPERACJA NIEDOZWOLONA a jak daje zmiana kodow dostepu to tylko moge zmienic pin nic wiecej!

#75127  autor: Kaczy
 21 maja 2006, 21:06
Heh... dziwne- to musisz poszukać w innym miejscu, bo ja w swoim Siemensie mogę wyłączyć PIN, co oznacza, że ta usługa nie jest zablokowana przez Simplusa.

#75139  autor: znal
 21 maja 2006, 21:39
miejsce raczej jest dobre, bo w 3310 to dziala (opcja jest w tym samym miejscu w menu)
karta jest z tez simplusa

#75233  autor: kornel_15
 22 maja 2006, 14:11
ciekawe dlaczego w mojej karcie simplusa tak sie dzieje :(, moze trzeba wpisac jakis specjany kod...

#75236  autor: ywis
 22 maja 2006, 14:21
kornel_15 pisze:ciekawe dlaczego w mojej karcie simplusa tak sie dzieje :(, moze trzeba wpisac jakis specjany kod...
Weź instrukcje, bo kurcze irytuje mnie ten temat, jak może się nie dać :?:
Musi się dać, we wszystkich telefonach NOKIA, można powiedzieć, że PIN wyłącza się identycznie.

#75309  autor: martins
 22 maja 2006, 18:41
W simplusie nie mozna usunąć pinu. Nawet jesli tel ma taka opcje. Mozecie nawet 100 razy to tak ustawiac w menu tel, ale prosba o PIN pojawi sie zawsze po wlaczeniu fona. To nie pop, ze mozna sobie wlaczac i wylaczac.

#75313  autor: Kaczy
 22 maja 2006, 18:57
martins pisze:W simplusie nie mozna usunąć pinu. Nawet jesli tel ma taka opcje. Mozecie nawet 100 razy to tak ustawiac w menu tel, ale prosba o PIN pojawi sie zawsze po wlaczeniu fona. To nie pop, ze mozna sobie wlaczac i wylaczac.
Normalnie dostanies ostrzeżenie za dręczenie moda.
Zafrasowany tym co napisałeś wstałem z łóżka i wziąłem telefon. Wyłączyłem poprzez menu kontrolę PIN`u i wyłączyłem a później włączyłem telefon.

UWAGA: Nie było żadnego pytania o PIN

#75314  autor: martins
 22 maja 2006, 18:59
a jaki masz typ karty sim? bo jam ta z pierwszych i jeszcze nigdy mi sie nie udalo to o czym piszesz.

#75315  autor: znal
 22 maja 2006, 19:01
martins pisze:W simplusie nie mozna usunąć pinu
bzdura :roll:
jakos u mnie ten sposob dziala
sprawdzilem jeszcze na 2 roznych kartach sim+ na 6230i i na 3310
opcja dziala ok i nie wyskakuje zaden blad, nie pojawia sie zadanie
dodam ze jedna karta jest sprzed kilku lat a druga kupiona w styczniu 2006 (mega 3)
chyba ze calkiem niedawno cos zmienili

#75316  autor: Kaczy
 22 maja 2006, 19:02
MEGA 3.

W sumie już od wczoraj myślałem nad tym, czy przypadkiem te karty maja inne ustawienia.
Ale z tego co wiem, to można za free wymienić kartę na nowszą.

#75317  autor: kornel_15
 22 maja 2006, 19:02
ja moge dokladnie podac jaka mam karte

- Simplus Team Mini Team7, karte kupilem w marcu 2005 roku.

#75319  autor: Kaczy
 22 maja 2006, 19:07
kornel_15 pisze:ja moge dokladnie podac jaka mam karte

- Simplus Team Mini Team7, karte kupilem w marcu 2005 roku.

To akurat podajesz "plan taryfowy".

Parę lat temu były inne rodzaje kart. Miały zmiejszoną pamięć na sms`y i kontakty.

Ps. Jednak wymiana nie jest darmowa.
Tutaj link do szczegółów.

#75333  autor: kornel_15
 22 maja 2006, 19:28
jesli chodzim Ci o to:

Ksiazka tel. 250 numeroe
Ilosc sms 20

tak mi pisze na opakownaiu

#75468  autor: martins
 23 maja 2006, 08:02
Kaczy pisze:MEGA 3.

W sumie już od wczoraj myślałem nad tym, czy przypadkiem te karty maja inne ustawienia.
Ale z tego co wiem, to można za free wymienić kartę na nowszą.
A ja z kolei zafrasowany tym co ty napisales rowniez sprawdzilem swoje karty. Na karcie sim tak taka blokade PIN wylaczylem bez problemu, a na karcie SIMPLUSA nie udalo mi sie tego zrobic. A probowalem na dwoch tel. Wiec wniosek z tego taki ze nie na kazdej karcie simplusa jest to mozliwe. A karta jest z 1999 roku.

#75479  autor: Pawrzes
 23 maja 2006, 11:08
Też sprawdziłem i na kartach typu Mega i Mega 2 PIN-u nie da się wyłączyć, natomiast na kartach typu Mega 3 i tych najnowszych granatowych PIN można wyłączyć bez problemu.

Pozdrawiam

#75488  autor: znal
 23 maja 2006, 12:36
hmm wydaje mi sie, ze ta stara karta to zwykla mega, ale jeszcze to sprawdze (mega 3, ani zadna nowsza to napewno nie jest)

a jeszcze pare miechow temu byla promocja ze karty chyba starsze niz mega 2 wymieniali na mega 3 za friko

#75572  autor: D@rio
 23 maja 2006, 18:11
A więc tak...

Bezpłątniej wymienie karty SIM ulegają tylko te karty które zostały wyprodukowane przed rokiem 2000 i nie posiadają aplikacji PlusMega (czyli technicznie nie są kartami SimToolkit).

Ponadto....do Kornela: A może Ty masz puste konto i zablokowane połączenia wych. a przez to także niemożliwy dostęp do książki telefonicznej że akurat nie możesz teraz zmienić tego PIN'a? Możliwością rozwiązania tego problemu to albo wymiana karty SIM albo przejście na nową platformę dzięki której wszystkie nałożone ograniczenia na kartę się deaktywują...

Rok wydania karty SIM możesz sprawdzić po nr. seryjnych karty, zajrzyj do Niej. Cyfra 3 - 4 oznaczają rok wydania karty (np. 92 02 xx xx) oznacza to że karta została wyprodukowana w roku 2002. Proste.

Co do tego jaki masz rodzaj karty... poszukaj w menu telefonu opcji PlusMega i powiedz Nam ile masz tam opcji do wyboru. Po tym dojdziemy czy jest to PlusMega3, 2 czy może pierwsza wersja ;)

Obrazek