• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#217715  autor: raver4s
 31 sie 2007, 23:27
butterfly pisze:
esiek pisze:Mam takie pytanie, czy po wejściu do wpmobi ma się darmowy dostęp do strony wp.pl
Tak.
No nie do końca... masz 100mb ale na m.wp.pl nie na wp.pl.

#217804  autor: esiek
 01 wrz 2007, 10:53
Ehhh ale lipa :evil: a już zamówiłem starter :roll:

#217818  autor: Jedrker
 01 wrz 2007, 11:30
esiek pisze: już zamówiłem starter
startery przysyłają za free, czy coś za niego trzeba będzie zapłacić ?

#217822  autor: esiek
 01 wrz 2007, 11:37
Płaci się 10 zł za numer zwykły, wysyłka za free - za srebro to hmm nie wiem, ale za złoto 4000 zł :mrgreen: plus 10 zl wysyłka

#218044  autor: Irek
 02 wrz 2007, 11:57
esiek pisze:ale za złoto 4000 zł :mrgreen: plus 10 zl wysyłka
Coś CI się chyba pomyliło. Złote numery nie są jeszcze dostępne. A mają być rozprowadzane w formie aukcji.

"And one more thing..."

#218097  autor: esiek
 02 wrz 2007, 14:37
Coś CI się chyba pomyliło. Złote numery nie są jeszcze dostępne. A mają być rozprowadzane w formie aukcji.
Nic mi się nie pomyliło. Przy zamówieniu są podane numery, obok pisze srebro, obok srebra złoto - wejdź na te numery i złuż zamówienie, przed metą będzie ile do zapłaty. U mnie jasno pisało 4010 :!: :-D :!:

Zobacz tu

#218765  autor: djfafa
 04 wrz 2007, 19:24
Troszku z innej beczki, ale poza Cyfrowym Polstaem szykuje nam się na jesieni kolejny MVNO oby nie coś ala Mobi :D

Żródło: http://www.telix.pl/artykul/mvno-mni-ru ... 19286.html

#225821  autor: wikiyu
 07 paź 2007, 17:09
zastanawia mnie czemu AŻ TAK narzekacie na tą ofertę. Na codzień korzystam z orange i przybijają mnie ceny transferu po gprs tam - 20gr za 50KB, w pakiecie FREE w MIXie już jest nieco lepiej:
5zł = 5MB <=> 5gr = 50KB
ale tu muszę doładować osobno konto bo oczywiście tylko kasa z doładowań pozwala na wykupywanie pakietów danych.
a w mobi będę miał [właśnie składam zamówienie]
6gr = 150KB, a reszta stawek mnie nie obchodzi bo i tak i tak mam jeszcze przez kilka miesięcy cyrograf na orange. Potem zaś będę szukał czegoś tylko pod rozmowa+smsy, a gprs zostawię w mobi bo nie sądzę abym gdzieś dostał lepszą ofertę.
i TAK mam zamiar żonglować dwoma kartami sim bo tak mi się będzie bardziej opłacało. Chyba że ktoś ma lepszy pomysł?

Roweromaniak
JID wikiyu /\na/\ jabberpl.org

#225825  autor: mariusz9a
 07 paź 2007, 17:31
wikiyu pisze:Chyba że ktoś ma lepszy pomysł?
Simdata w iPlusie lub Orange Free na kartę. W obu 3gr=100kB czyli za te 6gr masz 200kB.
Ewentualnie Simplus i zabawa w pakiety (50MB=10zł), ale widzę że w pakiety nie chce Ci się bawić więc odpada.

#225826  autor: Kaczy
 07 paź 2007, 17:32
wikiyu pisze:wykupywanie pakietów danych.
a w mobi będę miał [właśnie składam zamówienie]
6gr = 150KB, a reszta stawek mnie nie obchodzi bo i tak i tak mam jeszcze przez kilka miesięcy cyrograf na orange.
W Orange Free na karte albo w Simdacie za 6 gr będziesz miał 200 kb, czyli o 25% więcej.
Ewentualnie Simplus, gdzie za 10 zł masz 50 MB. Wychodzi jeszcze taniej :)

...::: Made for loneliness :::...

#225885  autor: marcinb
 07 paź 2007, 20:34
Da się korzystać z WPMobi na telefonie z simlockiem Orange-a prawda?

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#226295  autor: D@rio
 10 paź 2007, 15:01
marcinb pisze:Da się korzystać z WPMobi na telefonie z simlockiem Orange-a prawda?
myślę że tak. Choć, technicznie można to zablokować. Ale z racji że to w sumie jedna firmą obstawiam na 99% że TAK ;)

Obrazek

#226297  autor: marcinb
 10 paź 2007, 15:04
Kaczy pisze:W Orange Free na karte albo w Simdacie za 6 gr będziesz miał 200 kb, czyli o 25% więcej. Ewentualnie Simplus, gdzie za 10 zł masz 50 MB. Wychodzi jeszcze taniej :)
Może po wygaśnieciu umowy z orange zostawi sobie tylko WPMobi i będzie mieć 2w1 (znośne ceny transmisji danych i rozmów).

[ Dodano: 2007-10-22, 18:28 ]
Próbuję od czwartku aktywować kartę sim (na www jest aktywowana, teraz po włożeniu do telefonu jest komunikat Nieudana rejestracja karty SIM ). Na razie bez sukcesów. Kilka maili wysłałem, dzwoniłem. Porażka...

#262838  autor: MADMAX
 20 kwie 2008, 18:42
O, widzę że temat troszkę podupadł a forumowiczów korzystających z tej sieci można policzyć na palcach jednej ręki :)
Sam myślę o przejściu do WPMobi. Generalnie jednym z priorytetów przy wyborze nowej oferty jest cena transmisji danych i tu zdecydowanie wygrywa SimPlus. Jest tylko jedno ALE. Słono sobie liczą na wstępie za połaczenia głosowe. Ba, w tym względzie Simplus wypada równie ponuro jak TAK-TAK (tego już skreśliłem).
WPMobi ma tę przewagę nad pozostałymi ofertami, że przy rozsądnej cenie transmisji danych, oferuje jednak tańsze smsy i około 50gr za minutkę połączenia.
Musze jeszcze przeliczyć "pi razy okno" jak to się ma do pakietów obniżających ceny rozmów, mmsów i smsów u konkurencji. Bo pakietów w WPMobi nie ma :|
Niestety jest obecnie tak, że znajomi i inne osobistości z książki teleadresowej są raczej rozrzuceni po różnych sieciach więc trudno będzie przeprowadzić miarodajną symulację. Chwilowo wiem tyle, że pakując się w WPMobi na jednym zyskuję a na innym tracę (a choćby na połączeniach do sieci PLAY, cena z kosmosu :shock: )

Twierdzę przeto, że oferta WPMobi nie jest zła i dziwię się że nie jest tak popularna jak PLAY choćby ;-)

Pozdrawiam

#330860  autor: elkanguro
 22 kwie 2009, 10:09
Witam,
podobno starter WPmobi dziala w telefonach z simlockiem Orange. A czy dzwoniac z Orange do WPmobi place jak za polaczenia wewnatrz sieci czy jak do innej sieci?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#330861  autor: DD7
 22 kwie 2009, 10:11
elkanguro pisze:Witam,
podobno starter WPmobi dziala w telefonach z simlockiem Orange. A czy dzwoniac z Orange do WPmobi place jak za polaczenia wewnatrz sieci czy jak do innej sieci?
Skoro WPmobi działa na infrastrukturze Centertela to raczej będzie taryfikowane jak do własnej sieci.

#330903  autor: Spioszek
 22 kwie 2009, 12:58
blade_ninja pisze: Skoro WPmobi działa na infrastrukturze Centertela to raczej będzie taryfikowane jak do własnej sieci.
Teoretycznie tak, praktycznie może być różnie...
Skoro np "Sam Swoi" należy do plusa a jakoś jest traktowane jak inna sieć to tu może być podobnie..., ale głowy nie dam uciąć :)

#331080  autor: Pawrzes
 23 kwie 2009, 00:02
Połączenie z Orange do WPmobi jest traktowane jak połączenie do innej sieci.

Pozdrawiam